. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 1711-1720)<< predošlé 1,.,167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté so syrom s modrou plesňou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu,
olej, cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme.
Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista.
Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme.
Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom.
Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila.
Soté posypeme nastrúhaným syrom.
Ako prílohu podávame cestoviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Eintopf s mangom a kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho.
Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme.
Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu.
Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Sladkokyslá hydinová panvička



POTREBNÉ PRÍSADY

850 g kuracích pŕs, 125 ml bieleho vína, 4 plátky ananásu, 1 banán, 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamových semienok, 1 PL škrobovej múčky, štipka chilli korenia,
čierne korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na kocky osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji.
Keď sa mäso zatiahne, pridáme sezamové semienka, chilli korenie a podlejeme bielym vínom.
Dusíme asi 5 min. a potom pridáme nakrájaný ananás, banán a sójovú omáčku.
Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a zahustíme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2006, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnené kuracie závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ

omáčka:
250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty.
Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom.
Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku.
Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom.
Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2012, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia striptíz



POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať : šunku *
tvrdý syr (podľa vlastného výberu, pri obmene môžeme použiť aj nivu) *
broskyne (pri obmene môžeme použiť aj ananás) *
olej *
soľ *
polotovar - zemiakovú kašu v prášku, tie zručnejšie ju môžu urobiť aj zo zemiakov /vlastne tie čo majú viac času, pretože vlastne aj ja som zručná :-) *

POSTUP PRÍPRAVY

1. kuracie prsia vyberieme z podprsenky
2. naposledy sa pokocháme na prsiach v celku, ktoré sú uložené na doske
3. kuracie prsia pokrájame na rezne, môžeme jemne vyklepať a nasolíme ich
4. prudko ich opečieme z oboch strán
5. pripravíme si na plátky nakrájané broskyne (prípadne ananás), šunku a syr, pretože času nie je nazvyš a nám sa dnes naozaj nechcú šúpať zemiaky na prílohu, vytiahneme z kredenca polotovar - zemiakovú kašu v prášku
6. na plech si poukladáme opečené mäsko a naň ukladáme, kúsok broskyne (prípadne ananásu), šunku a nakoniec syr
7. zemiakovú kašu pripravíme podľa návodu na krabici a nemajme výčitky, chutí fakt jak od maminky
8. plech dáme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť, aby sa syr roztiekol

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Žaneta K. (Kowa) ID 723 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.3.2007, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

"Africké kura"



POTREBNÉ PRÍSADY

- kuracie prsia, olej, slepačí bujón (vývar) 1/2 litra, smotana na šlahanie ( 500 ml-750ml), kari korenie ( toľko aby to malo takú farbu ako bude na obrázkoch a podla chuti ,1 pór, zelena paprika , červena paprika, žltá paprika, oranžová paprika, majzena a hladká múka na zahustenie, soľ, korenie a samozrejme ryža, velmi dobru chut spravi ananás ten kúskový - nadrobno nakrajat skoro az na kasicku a aj stavu pouzijeme

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si všetko pripravíme. Papriky nakrájame na tenké pásiky, pór na tenke kolieska - celý aj s listami. Aby to bolo pekne farebné. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Ananas nakrajame na malinke kusky (skoro az na kasicku) a takisto pouzijeme do omacky stavu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Anna M. (sisinocka) ID 310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 24.9.2006, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Ožralé kuře



POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg) ,
1 plechovka piva

Nálev:
2 lžíce medu ,
3 lžíce oleje ,
3 lžíce sojové omáčky ,
1 lžíce vinného octa ,
4 stroužky česneku ,
1 lžička chilli v prášku ,
1 lžíce červené chilli omáčky ,
sůl

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.

Kuře nyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.

Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.8.2009, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Môj tip na nedeľu-Kuracie prsia na iný spôsob.



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia,
múka,
vajíčka,
1 PL plnotučnej horčice,
2 PL bieleho jogurtu,
soľ,č.korenie-mleté,
trošku mliečka,
strúhanku,
posekané orechy cca 2-3PL

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia jemne naklepeme,osolíme,okoreníme.Pripravíme si misky na obaľovanie mäsa.Klasika najprv múka potom do vajíčka,ktoré sme zmiešali s jogurtom,mliekom a horčicou.Nakoniec do strúhanky zmiešanou posekanými orechami.A vypečieme.Prílohu podávame na čo máme momentálne chuť(opekané zemiaky,ryža,hranolky,krokety atď.)Prajem dobrú chuť.Deni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezančeky so špargľou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bielej špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1/8 bieleho vína, soľ, 1/2 lyžičky ďumbiera, 2 lyžice maizeny, 1/2 l vody, 1 cibuľa, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi vína, soli, ďumbiera, maizeny, vody a nadrobno nakrájanej cibule.
Špargľu ošúpeme a pokrájame na jemné, asi 3 cm dlhé, rezančeky. V hlbokej panvici rozpálime olej, vložíme rezančeky špargle, osolíme, za stáleho miešania 3 minúty popražíme. Špargľu vyberieme, pridáme olej, vložíme rezančeky mäsa a niekoľko minút prudko opekáme. K takto pripravenému mäsu pridáme špargľu, premiešame a spolu ešte asi dve minúty opekáme. Podávame teplé s ryžou a zeleninovou oblohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia pečeň s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pečienok
1 kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu)
4 ks jabĺk
1 dcl bieleho vína
hladká múka
120 g kryštalovéko cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany,aby zmäkli.Pečienky pečieme na miernom ohni nesolíme ich ani nekoreníme!!!, až keď budú opečené.Potom ich odstavíme zo sporáka.Ďalej si pripravíme.
Cukor nechame roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom.Trošku to povaríme,pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká.Zase to necháme prevariť a možeme podávať.
Príloha:pyré zemiaky.
Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk.
DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

PETRONELA D. (šimonko) ID 3141 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2014, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 1711-1720)<< predošlé 1,.,167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu