končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 1711-1720) | << predošlé 1,.,167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté so syrom s modrou plesňouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu, olej, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme. Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista. Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme. Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom. Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila. Soté posypeme nastrúhaným syrom. Ako prílohu podávame cestoviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eintopf s mangom a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ POSTUP PRÍPRAVY Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho. Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme. Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu. Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sladkokyslá hydinová panvičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 850 g kuracích pŕs, 125 ml bieleho vína, 4 plátky ananásu, 1 banán, 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamových semienok, 1 PL škrobovej múčky, štipka chilli korenia, čierne korenie a soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na kocky osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji. Keď sa mäso zatiahne, pridáme sezamové semienka, chilli korenie a podlejeme bielym vínom. Dusíme asi 5 min. a potom pridáme nakrájaný ananás, banán a sójovú omáčku. Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a zahustíme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2006, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Plnené kuracie závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ omáčka: 250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty. Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom. Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku. Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom. Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2012, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia striptízPOTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať : šunku * tvrdý syr (podľa vlastného výberu, pri obmene môžeme použiť aj nivu) * broskyne (pri obmene môžeme použiť aj ananás) * olej * soľ * polotovar - zemiakovú kašu v prášku, tie zručnejšie ju môžu urobiť aj zo zemiakov /vlastne tie čo majú viac času, pretože vlastne aj ja som zručná :-) * POSTUP PRÍPRAVY 1. kuracie prsia vyberieme z podprsenky 2. naposledy sa pokocháme na prsiach v celku, ktoré sú uložené na doske 3. kuracie prsia pokrájame na rezne, môžeme jemne vyklepať a nasolíme ich 4. prudko ich opečieme z oboch strán 5. pripravíme si na plátky nakrájané broskyne (prípadne ananás), šunku a syr, pretože času nie je nazvyš a nám sa dnes naozaj nechcú šúpať zemiaky na prílohu, vytiahneme z kredenca polotovar - zemiakovú kašu v prášku 6. na plech si poukladáme opečené mäsko a naň ukladáme, kúsok broskyne (prípadne ananásu), šunku a nakoniec syr 7. zemiakovú kašu pripravíme podľa návodu na krabici a nemajme výčitky, chutí fakt jak od maminky 8. plech dáme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť, aby sa syr roztiekol Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Žaneta K. (Kowa) ID 723 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.3.2007, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
"Africké kura"POTREBNÉ PRÍSADY - kuracie prsia, olej, slepačí bujón (vývar) 1/2 litra, smotana na šlahanie ( 500 ml-750ml), kari korenie ( toľko aby to malo takú farbu ako bude na obrázkoch a podla chuti ,1 pór, zelena paprika , červena paprika, žltá paprika, oranžová paprika, majzena a hladká múka na zahustenie, soľ, korenie a samozrejme ryža, velmi dobru chut spravi ananás ten kúskový - nadrobno nakrajat skoro az na kasicku a aj stavu pouzijeme POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si všetko pripravíme. Papriky nakrájame na tenké pásiky, pór na tenke kolieska - celý aj s listami. Aby to bolo pekne farebné. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Ananas nakrajame na malinke kusky (skoro az na kasicku) a takisto pouzijeme do omacky stavu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Anna M. (sisinocka) ID 310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 24.9.2006, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Ožralé kuřePOTREBNÉ PRÍSADY Ingredience: 1 celé kuře (cca 1,5kg) , 1 plechovka piva Nálev: 2 lžíce medu , 3 lžíce oleje , 3 lžíce sojové omáčky , 1 lžíce vinného octa , 4 stroužky česneku , 1 lžička chilli v prášku , 1 lžíce červené chilli omáčky , sůl POSTUP PRÍPRAVY Tak tedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování. Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu. Kuře nyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu. Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem. Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.8.2009, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Môj tip na nedeľu-Kuracie prsia na iný spôsob.POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, múka, vajíčka, 1 PL plnotučnej horčice, 2 PL bieleho jogurtu, soľ,č.korenie-mleté, trošku mliečka, strúhanku, posekané orechy cca 2-3PL POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia jemne naklepeme,osolíme,okoreníme.Pripravíme si misky na obaľovanie mäsa.Klasika najprv múka potom do vajíčka,ktoré sme zmiešali s jogurtom,mliekom a horčicou.Nakoniec do strúhanky zmiešanou posekanými orechami.A vypečieme.Prílohu podávame na čo máme momentálne chuť(opekané zemiaky,ryža,hranolky,krokety atď.)Prajem dobrú chuť.Deni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezančeky so špargľouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bielej špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1/8 bieleho vína, soľ, 1/2 lyžičky ďumbiera, 2 lyžice maizeny, 1/2 l vody, 1 cibuľa, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi vína, soli, ďumbiera, maizeny, vody a nadrobno nakrájanej cibule. Špargľu ošúpeme a pokrájame na jemné, asi 3 cm dlhé, rezančeky. V hlbokej panvici rozpálime olej, vložíme rezančeky špargle, osolíme, za stáleho miešania 3 minúty popražíme. Špargľu vyberieme, pridáme olej, vložíme rezančeky mäsa a niekoľko minút prudko opekáme. K takto pripravenému mäsu pridáme špargľu, premiešame a spolu ešte asi dve minúty opekáme. Podávame teplé s ryžou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia pečeň s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pečienok 1 kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu) 4 ks jabĺk 1 dcl bieleho vína hladká múka 120 g kryštalovéko cukru POSTUP PRÍPRAVY Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany,aby zmäkli.Pečienky pečieme na miernom ohni nesolíme ich ani nekoreníme!!!, až keď budú opečené.Potom ich odstavíme zo sporáka.Ďalej si pripravíme. Cukor nechame roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom.Trošku to povaríme,pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká.Zase to necháme prevariť a možeme podávať. Príloha:pyré zemiaky. Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk. DOBRÚ CHUŤ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) PETRONELA D. (šimonko) ID 3141 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2014, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 1711-1720) | << predošlé 1,.,167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ďalšie >> |