. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Rýchla bravčovinka dusená na šampiňónoch s hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

pre dvoch: bravčové na kocky cca 350-400g, cibuľa, čerstvé šampiňóny cca 300g, olej, pol hrnčeka hrásku, soľ, korenie, voda, šťava s limetky alebo citróna/ Príloha: ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme cibuľu dosklovita, pridáme šampiňóny, ktoré pokvapkáme šťavou s limetky alebo citróna, restujeme. Pridáme mäso nakrájané na kocky, keď je tak akurát, podlejeme vodou (nie veľa), osolíme, okoreníme a dusíme asi 30min. Keď je skoro hotové, pridáme hrášok. Medzitým si premyjeme ryžu, necháme odkvapkať. Rozpálime si v hrnci olivový olej, ryžu chvíľu opražíme, zalejeme vodou pomer 1:2, osolíme a na miernom ohni uvaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

DOMACA VYNIKAJUCA SUNKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 28.11.2011, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Syrovo - cuketové čevabčiči



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového mäsa, 500 g hovädzieho, 1 velká cuketa, (môže byť kludne aj viac), 20 dg eidamu, korenie na fašírky, čierne korenie, vegeta, 3 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.6.2019, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sekaná



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa (bravčové), 2 celé vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 3 rožky, trošku mlieka, čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, kápia, strúhanka, horčica,

POSTUP PRÍPRAVY

K zomletému mäsku pridáme dve vajíčka, prelisované 4 strúčiky cesnaku, na drobno nakrájanú cibuľu (tú som pomlela naraz s mäsom), 3 rožky vopred namočené v mlieku, čierne korenie, rascu, majoránku, soľ, všetko podľa chuti kto má ako rád, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu horčice, nadrobno nakrájanú kápiu. Všetko dôkladne premiesime, na fólii mokrou rukou tvarujeme šišky, urobila som dve menšie, prenesieme na pekáč, podlejeme vodou, vrch sekanej ľahko potrieme Dijon horčicou a pečieme. Tieto som piekla na 180 stupňov cca- 1,5 hodinku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.1.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové batôžky v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčové karé, prípadne stehno, 80 g šunky, 80 g tvrdeho syra, 40 g anglickej slaniny, 20 g cesnaku, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som našla vložený v alobale, ktorý dosť často pri svojich receptoch využívam, pod takýmto názvom. Dnes som odskúšala a odporúčam. Je to niečo ako španielske vtáčky, no masko sa nedusí ale pečie a dá sa urobiť aj v prírode.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 26.9.2013, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Ohnivá čertova panvička



POTREBNÉ PRÍSADY

200g bravčového pliecka 400g kuracích rezňov 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazulí najlepšie v chilli omáčke (aj nemusí) 4 stredné cibule 6 strúžkov cesnaku 200 g šampiónov alebo plechovka sterilizovaných 50ml olivového oleja 2 chilli papričky /môže byť aj korenie 1 pórik 100ml piva 1 pohárik strúhaného chrenu (podľa chuti každého - aj nemusí byť) soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na kocky, klobásku na tenké kolieska, šampióny olúpeme a pokrájame nakúsky
Papriky vyčistíme a nakrájame na prúžky, cesnak a cibuľu nakrájame na malé kocky.

Na rozpálenom oleji osmažíme klobásku a mäso, potom ich vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme papriky, šampiony a restujeme tak 3 -5 minút. Potom späť vložíme mäso, na kúsky nakrájané chilli papričky alebo lyžičku chilli korenia, podlejeme mierne pivom a pár minút podusíme. Pridáme plechovku fazulí (podľa potreby aj s trochou nálevu) a prehrejeme. Okoreníme podľle chuti.

Môžeme podávať na panvičke ozdobené jemnými koliečkami pórku a husto posypaným čerstvých a nastrúhaným chrenom, alebo klasicky s hranolkami, zemiakmi, ryžou alebo pečivom.

Prajem dobrú chuť a budem vďačná za Vaše info ako sa Vám mňamka podarila!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana Š. (Jana1308) ID 13527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sedliacka kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravcoveho masa, 500g kyslej kapusty, 3 PL masti, 1 cibula, hrst hribov, 2 CL cervenej papriky, MCK, majoran, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti spenime nadrobna pokrajanu cibulku, pridame na kocky nakrajane maso. Osolime, pridame mletu papriku a podlejeme vodou. Dusime do polomakka. Kapustu pokrajame a pridame k masu. Ochutime korenim, majoranom, pridame hriby, ak treba podlejeme a dusime do makka.
Jednoduche a chutne jedlo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2012, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno s prekvapením


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso zo stehna,horčica, vajcia, strúhanka, soľ,zemiaky,4 uvarené vajíčka, kukurica, šunka (nemusí byť),šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

bravč. masä si nakrájame na menšie rezne, naklepeme, osolíme, potrieme horčicou jednu stranu rezna, obalíme v strúhanke, potom vo vajíčku a vysmažíme z oboch strán. Vysmažené rezne dáme do misky.Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska. Do vymasteného pekáča (zapekacej misy) dáme nakrájané zemiaky, osolíme okoreníme ml.č. korení, ml.č.paprikou, na ne naukladáme vysmažené mäso, jeden rad zemiakov, znovu osolíme. Do misky si pretlačíme uvarené vajíčka, kukuricu, nakrájanú šunku, zamiešame. Navrstvíme na zemiaky a dáme poslednú vrstvu zemiakou, osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. prikryté pečieme, kým zemiaky nebudú mäkké, odokryjeme a pečieme ešte 5 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia M. (lusy01) ID 68695 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové kocky na pive so špenátom a zemiakovou knedlou



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového mesa,2cibule,cesnak,rajcinovy preplat-staci maly 100g,soľ,cierne korenie,rasca,1-2dcl piva Na špenat:1balik špenatu,1cibula,2PL hladkej muky,1hrncek mlieka,cesnak,stripka muskatového orech, soľ Na zemiakovu knedlu: asi 1kg zemiakov,12PL hrubej muky,vajicko,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Meso,cibulu,cesnak si nakrajame na kocky a dame do zapekacej misy s olejom,pridame pretlak,korenie,sol,rascu a zamiesame.Pečieme vo vyhriatej trube na 220 stupnou.Ked je meso uz dozlatova upecene pridame pivo a este pecieme dalej.Ked je uz meso mekke a zda sa ze je malo vypeku pridame este 1dcl piva a vypneme no nechame vo vyhriatej trube.

A ide sa na špenat: na oleji si orestujeme cibulku do zlatova a zaprasime 2lyzickami hladkej muky pridame hrncek mlieka a spenat miesame aby sa nespravili hrudky ,povarime a pridame sol,cesnak,muskatovy orech.

Na knedlik: kilo zemiakov si uvarime a nechame poriadne vychladnut.Potom ich nastruhame najemnucko pridame vajicko a muku.Vypracujeme si hustu masu-do šulca, nesmie sa to lepit vtedy je muky akurat!
Do vriacej a osolenej vody hodime knedlik a varime 20-25 minut.Po vybrati hned natrieme troska olejom aby sa na povrchu nespravil "sliz"

Na tanier dame s kazdeho troska :-) Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Natália Z. (Natalia1987) ID 177714 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.5.2011, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Obed z tlakového hrnca.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

l kg krkovičky,150 g anglickej slaniny, 2 veľké cibule, 1 kg zemiakov,olej, 1 kl ml.červ.papriky,soľ, ml.čierne korenie,ml.rasca, hrsť mrazenej zeleniny

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky,ľahko naklepeme,osolíme a okoreníme.Na dno tlakového hrnca dáme slaninu, na slaninu nakrájanú 1.cibulu,ďalej maso na mäso ďalšiu cibuľu,ktorú sme spenili na oleji a porášili ml.červenou paprikou.Zemiaky nakrájame na štvrťky a poukladáme na uvedené suroviny,osolíme ich a okoreníme..Nakoniec pridáme hrsť mrazenej zeleniny.Podlejeme1,54 dcl vody. Tlakový hrniec uzavrieme,keď začne syčať dusíme 15-20 min.Potom odstavíme a počkáme, keď prestane syčať,aby sa dal otvoriť.JE TO RÝCHLE A VÝBORNÉ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 6.12.2013, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu