. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1641-1647)<< predošlé 1,.,160, 161, 162, 163, 164, 165

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

najlepsie bochnicky



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej muky,1kocka drozdie,lyžica cukru,lyžica soli,lyžica rasce,4male uvarene zemiaky,1.5 lyzice bravcovej masti a asi 5.5 dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

pripravime si kvasok z cukru,droždia teplej vody asi 1.5dcl a lyzice muky.Medzitým dame do misy ostatne ingrediencie a postruhane zemiaky,pridame kvasok a vymesime cesto.nechame kysnut 1.5hodiny.potom si cesto rozdelime a vytvarujeme bochnicky.mne ich vyslo 16 a dame na plech vysypany len mukou.Narezeme kazdy na vrchu do kriza a posypeme rascou,solou alebo syrom.pečieme na 200stupnov cca 20minut.pred pecenim potrieme slanou vodou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

danka b. (dannii1) ID 34355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2015, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pecene zemiaky plnene Manchego syrom a chorizom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/pecene-zemiaky-plnene-manchego-syrom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 velke zemiaky
250g choriza
100g Manchego syra +25g nastruhaneho manchega
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.
Na plech si dame zemiaky ,vidlickou urobime niekolko vpichov a posolime.Pecieme 45 minut.
Do kuchynskeho robota si dame chorizo rozmelieme na drobno.Dame do panvice a smazime.Zemiaky vytiahneme z rury.Vydlabeme vnutro a pridame k chorizu..Nechame smazit az pokial nam zemiaky chytia farbu.Pridame 100g nakrajaneho manchega.Premiesame a naplnime zemiakove supky.Navrch dame 25 g nastruhaneho syra a pecieme 10-15 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.3.2015, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rajcinova omacka s maslom a cibulou



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/04/rajcinova-omacka-s-maslom-cibulou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:800g celych paradajok z konzervy
1 cibula,ocistena a prekrojena na pol
70g masla
sol
Postup:Do hrnca si dame rajciny,maslo a cibulu.Privedieme k varu a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat 45 minut(obcas premiesame).Vytiahneme cibulu a dochutime solou.Papame so spagetami!+parmezan :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2015, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Granola s javorovym sirupom a olivovym olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/07/granola-s-olivovym-olejom-javorovym.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:300g ovsennych vlociek
125g tekvicovych jadierok
130g slnecnicovyh jadierok
50g kokosovych lupienkov
135g pekanovych orechov
85g hnedeho cukru
1/2 CL soli
175ml javoroveho sirupu

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.7.2015, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Karfiólová pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol nakrájaný na malé kúsky polovica hlávkovej kapusty 1 vajce 50g strúhaného syra čajová lyžička oregana 1/2 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia obloha (podľa preferencií)

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol a kapustu si nakrájame na malinké kúsky a vo väčšej miske rozmixujeme. Vzniknutú zmes dáme na panvicu a miešame až do zmäknutia, potom podľa potreby znova rozmixujeme.

Keď karfiol začne hnednúť, dáme ho do čistej utierky a vyžmýkame z neho vodu ako najviac sa dá. Čím suchšia zmes, tým chrumkavejšie neskôr. Keď sme zmes vysušili, dáme ho do misky a zmiešame s ostatnými ingredienciami a poriadne zamiešame.

Následne cesto uložíme na pekáč (namastený, alebo vystlaný papierom na pečenie) do tvaru pizze.

Pečieme ho na 220 stupňoch cca 15 minút. Potom vyberieme, poukladáme oblohu podľa chute (paradajkový pretlak, špenát, žihľava, bazalka, kukurica, šampiňóny, syr...) a dáme piecť na ďalších 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patrícia J. (shanyqa) ID 104637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené šampiňóny na stredomorský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 12 ks stredne veľkých šampiňónov (ja som mala tentoraz 4 maxi šampiňóny - portobello), soľ, korenie, 1 šalotka alebo červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 125g mozarelly, 4 PL parmezánu, 5 sušených paradajok, 80g čiernych olív, čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si zapneme na funkciu gril cca na 200°C. Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja, jedného roztlačeného strúčika cesnaku, soli a korenia, preložíme na pekáč vystaný papierom na pečenie a na strednej mriežke zapekáme pod rozpáleným grilom cca 15 minút - treba kontrolovať. Výborná ľahká večera alebo predjedlo ... milovníci pikantného jedla môžu pridať do zmesi ešte kúsok čili papričky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčko



POTREBNÉ PRÍSADY

dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1641-1647)<< predošlé 1,.,160, 161, 162, 163, 164, 165
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu