. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1641-1650)<< predošlé 1,.,160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

Papučky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 100g Palmarinu, 60g práškového cukru, 1žltok, citrónová kôra
Arašidová hmota: 100g arašidov v cukre, 70g detských piškót, 50g práškového cukru, 1PL kakaa, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, potom dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Natenko vyvaľkáme, malou formičkou povykrajujeme oválky a dáme upiecť.
Piškóty a arašidy pomelieme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme na hmotu, ktorú dáme tiež na dve hodiny odležať.
Vrchný diel papučky vytvarujeme z arašidovej hmoty a spojíme krémom so spodnou časťou. Dozdobíme krémom a podľa vlastnej fantázie. Necháme voľne uschnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 28.3.2008, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hladkej múky 4 KL prášku do pečiva ,10 dkg horkej čok. 10 dkg bielej čok. / miesto bielej čok. sa môžu pridať posekané orechy/ 12.5 dkg masla, 2 celé vajcia 10 dkg kryštálového cukru 1 biely jogurt.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, čokolády nasekané na malé kúsky. Rozpustíme si 12.5 dkg masla. V miske rozšľaháme 2 celé vajcia. pridáme kryštálový cukor spolu prešľaháme a pridáme k tomu to rozpustené maslo a jeden biely jogurt. Túto masu prilejeme k múke pomiešame a plníme formy na mafiny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta V. (arta) ID 37518 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 19.4.2009, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kakaové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec 20 dkg palmarínu 20 dkg práš. cukru 1 vanil. cukor, 12 dkg posekaných orechov, 2 PL kakaa, štipka škorice 5 lyžíc výberovej múky ,pol prášku do pečiva cit. kôra , ríbezľový džem, čokoláda, cera.

POSTUP PRÍPRAVY

6 žltkov , cukor , palmarin, vanil. cukor, vymiešame do penista. Pridáme posekané orechy, kakao, škoricu, nastruh. cit. kôru, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh zo 6- tich bielkov .Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pomaly pečieme v elektr. trúbe na 200 stupňoch . Vychladnuté potrieme džemom a polejeme čokoládou. Krájame na úhľadné kocky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marta V. (arta) ID 37518 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Crumkavé hrudky



POTREBNÉ PRÍSADY

8 dkg masla, 36 dkg kryštálového cukru, 1 šľahačka, 10 dkg posekaných orechov, 1 KL škorice, 16 dkg kukuričných lupienkov/corn flakes/

POSTUP PRÍPRAVY

Do väčšieho kastrola dame rozpustiť maslo pridáme cukor a rozpustíme na karamel, potom prilejeme šľahačku a vymiešame na hladkú hmotu, ďalej pridáme posekané orechy , škoricu a miešame na miernom ohni aby sa to spojilo a potom odstavíme z ohňa. Hneď primiešame kukuričné lupienky. Keď to trocha vychladne dvoma malými lyžičkami kladieme do papierových košíčkov malé hrudky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marta V. (arta) ID 37518 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2009, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Veľkonočný mazenec



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 kocku droždia 42 g
• 500 g polohrubej múky
• 120 g krupicového cukru
• 3 žĺtky
• 150 g masla
• 300 ml mlieka
• 50 g hrozienok
• 50 g mandlí
• soľ
• kôru z 1 citróna
• 1/2 ČL drveného anízu
• 50 ml rumu
• 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások.
2. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme preosiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto.
3. Primiešame sparené hrozienka (vsypeme ich do vriaceho rumu a necháme napučať), sparené olúpané mandle (vsypeme do horúcej vody a scedíme) a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť.
5. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C asi 35 až 40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

velkonocne vanilkove kuriatko, cokobananove lienky a gastanovi jezkovia



POTREBNÉ PRÍSADY

mnam mnam.. a chutia vyborne!! Dakujem mamickam (masuha) ID 38898 za receptik na kuriatko a tiez na marcipan, ktory som pouzila na lienky a na jablcka a mamicke (Luc2) 5741 za receptik na lienky a na gastanove gulicky..:-))

POSTUP PRÍPRAVY

Mozno moje este nie su take dokonale, ale chutilo to vyborne a hlavne doma mali radost moji "chlapi".. ten napad s jezkom som uz videla, len som ho este trosku upravila, neobalila som ho v kokse- bala som sa ci kokos nepokazi chut gastanov, ktoru tak milujem :-)) tak som ho namocila do cokolady a obalila v cokoladovom zdobeni, neviem ako sa to presne vola ale je to cosi ako cokoladova ryza a este som mu urobila marcipanove jablcka ;-)) na travu som pouzila kokos zafarbeny potravinarskym farbivom. Recetik na marcipan mam od prvej mamicky, je tiez vyborny ... mozno este niekoho rychlo inspirujem, Velka Noc je uz velmi tesne za dverami :-)) kuriatko je vanilkove v podstate... lienky su nieco ako bananky v cokolade a jezkovia su gastanovi

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Sandy C. (sandy) ID 1290 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.3.2008, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Zablatené vanilkovo- šľahačkové autá



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirované jarným počasím a pohľadom na naše auto :)) *******
220g polohrubej múky, 1 dcl šľahačky, vanilkový cukor -tak 3-4 balíčky, mletá vanilka asi pol lyžičky, 125g tuku, 4 lyžice práškového cukru *******

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vymiesime na hladké cesto a necháme odpočívať v chlade. Potom vyvaľkáme plát hrubý 2-3 mm a kladieme na plech a pečieme.... tak na 200st

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Opití chlapci a gaštanové nožičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Čisto jarná tématika.... chlapci maju dosť po olievačke, tak si trošku chlípli....a potom sa zdá, že majú gaštanové nožičky - s pichliačikmi :))
Opití chlapci:
1 menšie vajíčko, 200g hladkej múky,80g masla, 50g práškového cukru, 3 lyžice rumu (alebo iného alkoholu) nutela na zlepenie a čokoláda s lentilkami na zdobenie
Gaštanové nožičky:
125g tuku, 125g práškového cukru, 100 g gaštanového pyré, 350g polohrubej múky, 1 vajíčko, 1 vanilínový cukor, dzem na lepenie, čokoláda na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Opitý chlapci + gaštanové nožičky:
Suroviny na cesto zmiešame na kompaktnú hmotu a a vyvaľkáme na doske cca 3mm. Vykrajujeme tvary, ktoré pečieme na 180st.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2008, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Chutné guľôčky-kokosové,kakaové---aké len chcete :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tvaroh-bez hrudiek-krémový,1 balík piškót,práškový cukor,salko-nemusí byť a niečo na obalenie-kokos,granko,mleté oriešky...z toho mi vyšlo cca 45 ks

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto guľky som vymyslela keď sme mali chuť na sladké a nič v sekretári :-) po zosumarizovaní čo máme doma,ma napadla táto kombinácia a podarilo sa :-) večer prišli manželovi kamaráti a veľmi im guľky chutili,dokonca si pýtali recept,aby im aj priateľky také robili :-)
takže verím,že si nájdu priaznivcov aj medzi vami :-)
sú ľahké,ja používam tvaroh bez tuku, jednoduché, raz dva hotové a mňamkové

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 23.3.2008, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Drobné pečivko- miňonky s marcipánom*****



POTREBNÉ PRÍSADY

6 žĺtkov , 80 g marcipánovej hmoty, kôra z citróna, 120g krupicového cukru, 6 bielkov, 120 g hladkej múky,1 kávová lyžička prášku do pečiva**** na zliepanie: džem *** na poťah 120g marcipánu, 50g práškového cukru*** čokoládová poleva+ cera, ozdoby

POSTUP PRÍPRAVY

vynikajúce pečivko na sviatky ,práve kvôli chuti marcipánu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.11.2009, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1641-1650)<< predošlé 1,.,160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu