končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1631-1640) | << predošlé 1,.,159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169,.,187 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
PRAVÉ CURKÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁPOTREBNÉ PRÍSADY CUKRÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ PLNKA: 1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu. FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA : 1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby. Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/ POSTUP PRÍPRAVY kuk obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 123 návštěvníkov) martina m. (tinulka3) ID 6104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (76) posledné: 11.7.2014, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
TIRAMISU jednohubkyPOTREBNÉ PRÍSADY 480 g okrúhlych piškót * 250 ml presso kávy * 4 ČL tuzemáku *zopár kvapiek mandľovej arómy * 500 g syru Lučina * 4 PL preosiateho práškového cukru * 250 ml vyšľahanej šľahačky * 10 PL vaječného likéru * kakao na posypanie * špáradlá * (papierové košíčky) POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúci variant Tiramisu na párty. Je to naša najobľúbenejšia kombinácia ingrediencií na domáce Tiramisu. S Lučinou nám chutí viac ako s Mascarpone a ten vaječný likér ako náhrada vajec urobí svoje... Na Tiramisu v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót, ale na tieto jednohubky ich treba aspoň 2 veľké balíky (po 240 g). Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. Odhadom by stačili také 2/3. Ale ak ho urobíte z celej dávky, tak ochutnávači sa potešia. :-) Ako na to? Stačí kliknúť na obrázkový postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 544 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (113) posledné: 2.1.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Veľkonočné koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Klasické linecké cesto. POSTUP PRÍPRAVY Poleva je z bielej čokolády a masla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Osie hniezda - orechovéPOTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky, 2 Palmariny, 0,5 dcl mlieka, 3 dkg droždia, štipka soli, 3 žltka Plnka: 3 bielka, 30 dkg práškového cukru a 2 hrste pomletých orechov. POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto. Potom ho rozdelíme na 4 diely, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske ako roládu a potriem plnkou, ktorú si pripravíme nasledovne. Vyšľaháme z troch bielkov sneh a pridáme cukor, potom šľaháme ešte nad parou asi 8 minút. Po odstavení vmiešame 2 hrste orechov. Po potretí stočíme do roládky a pokrájame na šírku 1 cm. Plech si vyložíme papierom na pečenie a ukladamáme roládky, ktoré jemne roztľapkáme. Pečieme na 180 asi 15 minut. Po upečení pocukrujeme vanilkovým a práškovým cukrom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria H. (najka245) ID 39922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
BURIZONOVE GULKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2, alebo 2 a pol sacku bielych burizonov, 1 salko, 10 dkg palmarinu, 35 dkg cukru. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si upalime z cukru karamel, ked je roztopeny, pridame palmarin a potom salko, hned po nom mozme vsypat burizony. Premiesame a vypneme. Chvilu nechame vychladnut a potom s vlhkymi rukami formujeme a utlacame gulicky, ktore vkladame do papierovych kosickov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Lucia K. (crievicka) ID 12260 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2016, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Linzerske kolacikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohar mletych lupanych mandli, 2 pohare muky, 1 pohar masla (margarinu), 2/3 pohara cukru, 2 zltka, 1/2 lyzicky skorice, stipka klincekov, citronova kora, troska vanilkovej esencie POSTUP PRÍPRAVY kuk dolu.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.9.2008, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Gastanove vajickaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej muky, 100 g mandli prip. orechov, 200 g cukru, 300 g masla (margarinu), 1 CL skorice, kora a stava z jedneho citrona, 2 cokolady ladove gastany, dzem alebo krem na zliepanie POSTUP PRÍPRAVY nizsie.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 26.3.2008, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosovo-piškótové guľôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Zlatý klas, mlieko, maslo, vanilkový cukor, práškový cukor, piškóty, kokosová múčka. POSTUP PRÍPRAVY Zlatý klas uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť (počas chladnutia občas premiešame). Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding zo Zlatého klasu. Piškóty dáme do sáčku a valčekom na cesto najemno rozdrvíme. Pridáme do vymiešanej masy, prisypeme kokosovú múčku. Zmes dáme stuhnúť do chladničky. Neskôr tvarujeme guľôčky, ktoré obalujeme v kokosovej múčke. Všetky prísady si zvolíme podľa potreby a množstva. Zmes má byť tuhšia, aby sa guľôčky dobre tvarovali. Hotové guľôčky ukladáme do papierových košíčkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY inšpirácia POSTUP PRÍPRAVY ak bude záujem, lebo tu na MMB je veľa dobrých receptov a možno aj ten môj je už tu , ale nemám čas to zisťovať Na žiadosť Silvinky ID 8935 , tu je aj recept: Cesto: 150g medu, 250g kryštálového cukru, 120g Palmarinu, 1/8 dcl vody, 600g hladkej múky ( T650, nie špaciál ), 1 vajce, 1 KL sody BB, 2 KL perníkového korenia med, cukor, tuk a vodu dáme variť a necháme vychladnúť. Potom pridáme ostatné suroviny a cesto dobre prepracujeme. Necháme 12 hod. v chlade odležať. Môže aj 2-3 dni, cesto je lepšie. Potom vyvaľkáme na 0,5 cm povykrajujeme rôzne tvary a pečieme krátko 4-6 minút, podľa veľkosti vykrojených perníkov na 220°C , ak nechceme zdobiť bielkovou polevou, pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobíme orechom, mandľou, hrozienkami, alebo lieskovcom a potom upečieme. Ak chceme zdobiť bielkovou polevou, pred pečením perníčky nepotierame. Perníčky pečieme na vymastenom plechu. Po upečení a vychladnutí dáme do plechových krabíc, aby ostali mäkké. Na plechu ich pred pečením dávame dosť ďaleko od seba, aby sa nezlepili. Vyjde asi 5 plechov. Bielková poleva: 150-200g trikrát preosiateho práškového cukru, 1 bielok - nešľahať, len poriadne vymiešať s cukrom a pre lepšiu chuť 1 KL citronovej šťavy, poleva bude pekne biela OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2008, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Sirôtkové košíčky s čokoládovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g hladkej múky, 200g Palmarinu, 120g práškového cukru, 1 vajce Čokoládový krém:2dcl mlieka, 2 PL hladkej múky,2 PL kryštálového cukru,2 PL kakaa, 250g Hery, 150g práškového cukru, 100g čokolády na varenie Na polevu: čokoláda na varenie a cera POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, potom dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Potom z cesta urobíme šúľok, nakrájame z neho rovnaké kúsky, ktoré natlačíme do formičiek a dáme do bledunka upiecť. Po upečení ešte horúce vyklopíme z formičiek. Krém: múku, cukor a kakao premiešame, potom vmiešame do mlieka a za stáleho miešania uvaríme na kašu. Ešte do horúcej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista, a postupne primiešame čokoládovú kašu. Naplníme krémom košíčky, necháme v chlade stuhnúť, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 13.4.2008, 9:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1631-1640) | << predošlé 1,.,159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169,.,187 ďalšie >> |