. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1631-1640)<< predošlé 1,.,159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

PRAVÉ CURKÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ



POTREBNÉ PRÍSADY

CUKRÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ
PLNKA:
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu.
FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA : 1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby.
Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/

POSTUP PRÍPRAVY

kuk obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 123 návštěvníkov)

martina m. (tinulka3) ID 6104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (76) posledné: 11.7.2014, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

TIRAMISU jednohubky



POTREBNÉ PRÍSADY

480 g okrúhlych piškót * 250 ml presso kávy * 4 ČL tuzemáku *zopár kvapiek mandľovej arómy * 500 g syru Lučina * 4 PL preosiateho práškového cukru * 250 ml vyšľahanej šľahačky * 10 PL vaječného likéru * kakao na posypanie * špáradlá * (papierové košíčky)

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci variant Tiramisu na párty.
Je to naša najobľúbenejšia kombinácia ingrediencií na domáce Tiramisu. S Lučinou nám chutí viac ako s Mascarpone a ten vaječný likér ako náhrada vajec urobí svoje...
Na Tiramisu v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót, ale na tieto jednohubky ich treba aspoň 2 veľké balíky (po 240 g).
Ešte dodávam, že krému je viac, nespotrebujete ho všetok. Odhadom by stačili také 2/3. Ale ak ho urobíte z celej dávky, tak ochutnávači sa potešia. :-)
Ako na to? Stačí kliknúť na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 544 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (113) posledné: 2.1.2017, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Veľkonočné koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Klasické linecké cesto.

POSTUP PRÍPRAVY

Poleva je z bielej čokolády a masla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Osie hniezda - orechové



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg hladkej múky, 2 Palmariny, 0,5 dcl mlieka, 3 dkg droždia, štipka soli, 3 žltka
Plnka: 3 bielka, 30 dkg práškového cukru a 2 hrste pomletých orechov.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín spracujeme cesto. Potom ho rozdelíme na 4 diely, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske ako roládu a potriem plnkou, ktorú si pripravíme nasledovne. Vyšľaháme z troch bielkov sneh a pridáme cukor, potom šľaháme ešte nad parou asi 8 minút. Po odstavení vmiešame 2 hrste orechov.
Po potretí stočíme do roládky a pokrájame na šírku 1 cm. Plech si vyložíme papierom na pečenie a ukladamáme roládky, ktoré jemne roztľapkáme. Pečieme na 180 asi 15 minut. Po upečení pocukrujeme vanilkovým a práškovým cukrom. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria H. (najka245) ID 39922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

BURIZONOVE GULKY



POTREBNÉ PRÍSADY

2, alebo 2 a pol sacku bielych burizonov, 1 salko, 10 dkg palmarinu, 35 dkg cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si upalime z cukru karamel, ked je roztopeny, pridame palmarin a potom salko, hned po nom mozme vsypat burizony. Premiesame a vypneme. Chvilu nechame vychladnut a potom s vlhkymi rukami formujeme a utlacame gulicky, ktore vkladame do papierovych kosickov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Lucia K. (crievicka) ID 12260 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2016, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Linzerske kolaciky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pohar mletych lupanych mandli, 2 pohare muky, 1 pohar masla (margarinu), 2/3 pohara cukru, 2 zltka, 1/2 lyzicky skorice, stipka klincekov, citronova kora, troska vanilkovej esencie

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dolu....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.9.2008, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gastanove vajicka



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej muky, 100 g mandli prip. orechov, 200 g cukru, 300 g masla (margarinu), 1 CL skorice, kora a stava z jedneho citrona, 2 cokolady ladove gastany, dzem alebo krem na zliepanie

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 26.3.2008, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosovo-piškótové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Zlatý klas, mlieko, maslo, vanilkový cukor, práškový cukor, piškóty, kokosová múčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zlatý klas uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť (počas chladnutia občas premiešame). Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding zo Zlatého klasu. Piškóty dáme do sáčku a valčekom na cesto najemno rozdrvíme. Pridáme do vymiešanej masy, prisypeme kokosovú múčku. Zmes dáme stuhnúť do chladničky. Neskôr tvarujeme guľôčky, ktoré obalujeme v kokosovej múčke.
Všetky prísady si zvolíme podľa potreby a množstva. Zmes má byť tuhšia, aby sa guľôčky dobre tvarovali. Hotové guľôčky ukladáme do papierových košíčkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jana B. (Nijja) ID 1003 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

inšpirácia

POSTUP PRÍPRAVY

ak bude záujem, lebo tu na MMB je veľa dobrých receptov a možno aj ten môj je už tu , ale nemám čas to zisťovať

Na žiadosť Silvinky ID 8935 , tu je aj recept:

Cesto: 150g medu, 250g kryštálového cukru, 120g Palmarinu, 1/8 dcl vody, 600g hladkej múky ( T650, nie špaciál ), 1 vajce, 1 KL sody BB, 2 KL perníkového korenia
med, cukor, tuk a vodu dáme variť a necháme vychladnúť. Potom pridáme ostatné suroviny a cesto dobre prepracujeme. Necháme 12 hod. v chlade odležať. Môže aj 2-3 dni, cesto je lepšie. Potom vyvaľkáme na 0,5 cm povykrajujeme rôzne tvary a pečieme krátko 4-6 minút, podľa veľkosti vykrojených perníkov na 220°C , ak nechceme zdobiť bielkovou polevou, pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobíme orechom, mandľou, hrozienkami, alebo lieskovcom a potom upečieme. Ak chceme zdobiť bielkovou polevou, pred pečením perníčky nepotierame. Perníčky pečieme na vymastenom plechu. Po upečení a vychladnutí dáme do plechových krabíc, aby ostali mäkké. Na plechu ich pred pečením dávame dosť ďaleko od seba, aby sa nezlepili. Vyjde asi 5 plechov.

Bielková poleva: 150-200g trikrát preosiateho práškového cukru, 1 bielok - nešľahať, len poriadne vymiešať s cukrom a pre lepšiu chuť 1 KL citronovej šťavy, poleva bude pekne biela

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2008, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Sirôtkové košíčky s čokoládovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g hladkej múky, 200g Palmarinu, 120g práškového cukru, 1 vajce
Čokoládový krém:2dcl mlieka, 2 PL hladkej múky,2 PL kryštálového cukru,2 PL kakaa, 250g Hery, 150g práškového cukru, 100g čokolády na varenie
Na polevu: čokoláda na varenie a cera

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, potom dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Potom z cesta urobíme šúľok, nakrájame z neho rovnaké kúsky, ktoré natlačíme do formičiek a dáme do bledunka upiecť. Po upečení ešte horúce vyklopíme z formičiek.

Krém: múku, cukor a kakao premiešame, potom vmiešame do mlieka a za stáleho miešania uvaríme na kašu. Ešte do horúcej kaše pridáme na kúsky nalámanú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista, a postupne primiešame čokoládovú kašu. Naplníme krémom košíčky, necháme v chlade stuhnúť, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 13.4.2008, 9:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1631-1640)<< predošlé 1,.,159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu