končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
NASA ZABIJACKOVA KAPUSTNICA*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäso bravčové,kosti na vývar,koreniny do klobás,cesnak,čierne mleté korenie, rasca,bobkový list ,červená paprika,kyslá kapusta,bravčová masť,voda,soľ POSTUP PRÍPRAVY ROBIME VTEDY,KED SA ROBIA KLOBASY,alebo ked sa minie stará. Do veľkého hrnca dáme bravčové kosti,čím viac,tým lepšie.Zalejeme vodou,prikryjeme necháme zovrieť.Pomaly varíme,kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Scedíme a vychladnuté kosti neskôr oberieme od mäsa.Vývar dáme do hrnca,v ktorom sa bude variť kapustnica,pridáme vopred namočené huby-my dávame veľa a zmes,nie jeden druh a varíme. Ked sú huby uvarené,pridáme kyslú kapustu aj s rôsolom a necháme zovrieť.Do vriacej vhadzujeme guľky z klobásového mäsa. Na masti vopred orestujeme bravčové pliecko,ktoré je pokrájané na kocky,pridáme červenú papriku,premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme.Pridáme bobkový list,čierne korenie ,vegetu a udusíme do mäkka. Hotové udusené mäso vlejeme do hrnca s kapustou,pridáme obraté a na menšie kúske pokrájané mäso z kostí.Dolejeme toľko vody,aby kapustnica nebola PREHNANE kyslá,dochutíme postrúhaným cesnakom,soľou prípadne vegetou a asi15 minút necháme vrieť. Kapustnica nemá byť riedka,ani rozvarená. Plníme do pohárov do výšky asi 2 prsty od vrchu,utrieme okraj pohára,zaviečkujeme.Sterilizujeme pol hodiny od bodu varu,vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. A NAVSTEVA vás môže kedykoľvek prepadnúť. Podávame s čiernym chlebom.DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 17.4.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
VegetkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg uhoriek, 4 ks cibule, 4 ks papriky, 3 dl octu, 1 šálka cukru, 3 veľké lyžice vegety, 1 veľká lyžica soli POSTUP PRÍPRAVY Uhorky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska, cca 1 cm, cibuľu na polooblúky a papriky na tenké pásy. Premiešame, zalejeme octom, nasypeme cukor, vegetu a coľ. Necháme stáť 15-30 minút, kým pustí šťavu, plníme do pohárov a zavárame. Svokra mi dala v recepte, že zavárame pri 85 stup., no ja ich zaváram už 3 roky v umývačke pri 70 stup. a sú také isté. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 31.7.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
*♥*Džem z cukiny s rôznymi príchuťami*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cukiny, 1 ks gelfix 2:1, kryštál.cukor (podľa chuti), 1 rovná čL kys. citrónovej, 1 Tang ( môžeme pridať aj ovocie podľa výberu - nebolo to v recepte, ale ja som to dala a fajn bolo ) POSTUP PRÍPRAVY Nerobím reklamu, ale niekde na českom MMB som videla recept na takýto džem a prišlo mi to trocha zvláštne. Ale chválili, tak som skúsila. Vždy som si plánovala, že skúsim niekedy urobiť kivi džem a teraz mi napadlo, že s tou cukinou by to mohlo byť fajn. A aj je. No a potom som už len tak z plezíru urobila ešte nektarinkovo-broskyňovo-cuketový. No a vyzerá to tak, že cukina má schopnosť naberať cudzie chute, takže naberie takú, akú si želáte :-) Pohrajte sa aj Vy, je to sranda :-) 1) KIVI/ cukina džem - umytú neošúpanú cukinu pokrájame na kúsky, vložíme do hrnca a podlejeme asi 1 dl vody. Dusíme pod pokrievkou, občas zamiešame. Uprostred dusenia cukiny som pridala 1 ošúpaný pokrájaný citrón, 1/2 žltého melóna (cantaloupe) a 5 minút pred koncom som pridala 4 ošúpané pokrájané kivi. Potom necháme udusenú zeleno-ovocinu trocha vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Všetko zasa vrátime na sporák, uvedieme do varu a pridáme obsah sáčku gelfixu zmiešaný s 2 lyžičkami cukru. Povaríme 1 minútu, potom pridáme 1 vrecko Tangu (alebo aj dve) a nakoniec pridávame kyselinu citrónovú a postupne cukor podľa chuti. Plníme do čistých pohárov, uzavrieme a obrátime ich hore dnom. Ale to je klasika, ktorú asi každý pozná. 2) BROSKYŇA/cukina džem - umytú a OŠÚPANÚ cukinu pokrájame a .... urobíme všetko úplne rovnako ako v predchádzajúcom prípade, ale uprostred dusenia pridáme zopár broskýň a nektariniek. Potom zasa rozmixujeme a postupujeme zasa rovnako, len Tang je broskyňový (prípadne podľa vášho výberu) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.9.2011, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UNCLE BENSPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cibule 1 kg papriky pridaj 4 - 5 feferónky 1 kg paradajok ošúpaných /daj do horúcej vody/ 3 strúčiky cesnaku 1 veľká konzerva kukurice a šampónov ½ kg zelených uhoriek bez zrniek vydlabaných 1 veľký paradajkový pretlak ½ litra 1 dcl octu 1 dcl oleja 5 dkg soli 20 dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu pokrájať na kocky a variť 20 minút za častého miešania. Dať do pohárov a sterilizovať 20 minút pri 90 C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 23.8.2014, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sterilizovaná kápia do šalátovPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 liter vody potrebujeme: 2 dl octu, 1 dl oleja, 50 g kryštálového cukru, 20 g soli, feferónka - nemusí byť -, nové korenie čierne korenie, bobkový list, kápia POSTUP PRÍPRAVY Tento nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani ju neobáram ako ona, ale nakrájam, natlačím, zalejem, sterilizujem. Používam ju do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam. POSTUP: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2022, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
HriankaPOTREBNÉ PRÍSADY Toto doniesla susedka ochutnať ako chuťovku na hrianky. Odvtedy to jedávam s kadečím len tak s pečivom na špagety s ryžou alebo k zemiakom a rezňu. ^^^1kg rajčín 4-6 strúčikov cesnaku 2ks cibule 2ks fefrónky 2 pol. lyžice vegety 1 malá lyžička kari 1 malá lyžička zázvoru 1 malá lyžička mletej papriky 4 pol. lyžice hrozienok 2 pol. lyžice soli 1 pol. lyžica cukru pol dcl octu^^^ POSTUP PRÍPRAVY Je nutné očistiť rajčiny od zrniečok a šupy. To kilo je váha čistej dužiny. Na toto sú vhodné tie dužinaté. Hodím všetko spolu do hrnca a varím na miernom plameni 30 nim. Naplním do pohárov a sterilizujem. Tento rok som to švacla do myčky dúfam že vydržia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.9.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivková klevelaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky POSTUP PRÍPRAVY Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Detská výživa z jabĺk - nielen pre deti :- DPOTREBNÉ PRÍSADY 5 kg jabĺk, 3 l vody, 3 zlaté klasy, 0,5 kg kraštál. cukor POSTUP PRÍPRAVY Jablká si ošúpeme a zbavíme jadrovníka. Porežeme na kocky, alebo postrúhame, podlejeme 1,5 l vody a dusíme do mäkka. Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom a zahustíme zbytkom vody so zlatými klasmi. Dáme do fliaš a sterilizujeme. Ja osobne ak robím polovičnú dávku dávam iba vriace do fliaš, poriadne dotiahnem a nechám vychladnúť zabalené v deke. Dúfam, že bude chutiť aj Vám :-D. Chutí aj mojim detičkám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jana O. (lancome26) ID 62506 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.11.2008, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Púpavový medPOTREBNÉ PRÍSADY 220 hlávok púpavy, 8dl vody, 1a 1/2 kg kryštálového cukru, podľa chuti vanilkový cukor, citrón alebo pomaranč POSTUP PRÍPRAVY Púpavu zalejeme vodou, 7 minút varíme. Po precedení pridáme cukor a citrónovú alebo pomarančovú šťavu. Varíme 40 minút, po vychladnutí nalejeme do pohárikov. Užívame ako liek, výborne pomáha pri angíne, kašli.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 22.4.2009, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezlový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY --- POSTUP PRÍPRAVY PROSÍÍÍÍM ak máte niektorá recept na ríbezlový sirup, napíšte mi. Tento rok mám veľa ríbezlí:))) ĎAKUJEM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia H. (Lucifer) ID 7599 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 17.7.2012, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,43 ďalšie >> |