končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jahodový džem z domácej pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jahôd, 0,5 kg želírovací cukor 2:1, kyselina citrónová POSTUP PRÍPRAVY 1 kg odstopkovaných a umytých jahôd vložíme do pekárne, nasypeme 0,5 kg želírovacieho cukru a zapneme program na mojej pekárni Eta " Marmeláda ". Po skončení programu dám na tanierik dva lyžičky džemu a zistím hustotu, ak sa po vychladnutí zdá málo hustý, primiešam dve rovné lyžičky kyseliny citrónovej. Nalievame do pohárikov, uzavrieme viečkom a otočíme, necháme vychladnúť. Jahody môžeme dať celé, nakrájane, pomixované, proste ako má každý rád. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Gabriela E. (gabika) ID 57 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 15.7.2013, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
PerníkPOTREBNÉ PRÍSADY (1 hrnček =250 ml), 2 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 vajce, 2 lyžice kakaa, škoricový cukor, 1 hrnček cukru, 3 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do perníka, 1 prášok do pečiva, 1 čokoládový puding v prášku, 1 lyžica lekváru, 3 lyžice rumu POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme do pekárničky v horeuvedenom poradí. Ak nemáme program KOLÁČ, zvolíme program Rýchlo, necháme cca 20 minút vymiešať. Pekáreň prerušíme pridržením tlačítka START/STOP, vytiahneme hnetacie metly a nastavíme program PEČENIE. Po ukončení pichneme nožom-ak je na ňom nalepené cesto opäť zapneme PEČENIE a dopečieme. Formu vytiahneme z pekárne a necháme vychladnúť, až potom vyklopíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Olga K. (OlgaK) ID 41090 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 20.7.2020, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebík s extra chrumkavou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY (1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca POSTUP PRÍPRAVY Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 1.2.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šľahačková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml šľahačky * 3 vajcia * 200 g kryšt. cukru * 2 H polohrubej múky * 1/2 pdp ** do svetlej bábovky pridáme 1 vanilín, do tmavej 1 lyžičku kakaa POSTUP PRÍPRAVY Program: Quick (necháme cca 15 minút premiešať), prerušíme, vytiahneme metličku. Trochu svetlého cesta som si v tomto momente odobrala, zmiešala s kakaom a vyliala naspäť, trochu premiešala. Teraz zapneme program Bake, cca 80 min. Formu vytiahneme z pekárne, necháme vychladnúť, potom vyklopíme. . . Tak nad tým rozmýšľam, že by bola vhodnejšia svetlá kôrka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2010, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebové slnečnicové bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 480 ml vlažnej vody, 5 polievkových lyžíc oleja, 2 PL octu, 3,5 kávovej lyžičky soli, 200 g chlebovej ražnej múky (ja som dala celozrnnú), 500 g chlebovej pšeničnej hladkej múky, 200 g hladkej múky špeciál, troška cukru (asi 1 KL), droždie, vajce na potretie, slnečnicové semienka na posyp. POSTUP PRÍPRAVY Poznáte ten pocit, keď vás páli nová hračka v rukách a musíte ju za každú cenu vyskúšať. Tak to bolo aj v mojom prípade, keď som od Martušky - supermarta ID 62155 dostala plech na bagety. A tak som sa pokúsila upiecť moje úplne prvé bagety. Ako som postupovala pri ich pečení uvidíte v obrázkovom postupe. Recept na tieto bagety som objavila na jednej super stránke: www.urybicky.cz. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 15.6.2012, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudnePOTREBNÉ PRÍSADY * 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca * POSTUP PRÍPRAVY - povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 14.12.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb podľa Magálovej:-)POTREBNÉ PRÍSADY 650 g hladkej múky, 350-400 ml vody,1 bal. sušeného droždia Dr. Oetker,1 cibuľa,100 g prerastenej slaniny,2 PL olivového oleja, 100 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok,soľ, rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninku nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji. Paradajky a olivy nakrájame na menšie kúsky. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku so sušeným droždím, primiešame vychladnutú slaninku s cibuľou, olivy, paradajky, rascu a soľ. Po troške prilievame vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30-40 min. Potom vyformujeme bochník, uložíme ho do vymasteného pekáča a pečieme pri 200 stupňoch asi 35-40 min. Pred dopečením potrieme vodou. Do spodnej časti rúry môžeme dať nádobu s vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jana L. (STING) ID 9639 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mléka, 100g povoleného másla, 2 žloutky, trochu soli, lžíce citronové šťávy, 500g mouky dávám půl hladké a půl polohrubé, vanilkový cukr, 50g cukru, půlku čerstvého droždí nebo 1,5 lžičky sušeného. Nechávám zadělat v dom. pekárně Náplň: tvaroh rozdělaný s cukrem a půl vanilkového pudinku prášku Drobenka: polohr.mouka s cukrem a máslem (dělám podle oka) POSTUP PRÍPRAVY Z vykynutého těsta vyválím plát, nařežu na čtverce a naplním tvarohovou nádivkou, uzavřu jako na buchty a položím na plech zavřenou stranou, poté udělám důlek vařečkou, kraje potřu vejcem, důlek naplním povidlama a zasypu drobenkou. Dobrou chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 18.2.2014, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesto na pizzu z celozrnnej mukyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 1/4 pohara celozrnnej muky, 1 1/2 pohara vody, 1 PL olivoveho oleja, 2 cl soli, 1 cl medu, 1 pl susenych kvasnic POSTUP PRÍPRAVY nizsie..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 17.1.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Skvelý mamkin domáci knedlíkPOTREBNÉ PRÍSADY 2 dl mlieka 1 čl cukru 1/2 kocky droždia 1 vajíčko 3 PL rozpustenej Hery 1 čl soli 1/2 kg polohrubej múky POSTUP PRÍPRAVY Postup pre domácu pekárničku: (môj prvý pokus s knedľou a aj s knedľou v DP:-)) Do mlieka izbovej teploty rozdrobiť droždie a pridať lyžičku cukru. Naliať na spodok pekárne. Potom pridať ostatné prísady- múku, soľ, vajíčko a rozpustenú Heru. Program nastaviť na CESTO, cca 1.30. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) tina v. (vimar77) ID 56198 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.12.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,62 ďalšie >> |