. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Jahodový džem z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jahôd, 0,5 kg želírovací cukor 2:1, kyselina citrónová

POSTUP PRÍPRAVY

1 kg odstopkovaných a umytých jahôd vložíme do pekárne, nasypeme 0,5 kg želírovacieho cukru a zapneme program na mojej pekárni Eta " Marmeláda ".
Po skončení programu dám na tanierik dva lyžičky džemu a zistím hustotu, ak sa po vychladnutí zdá málo hustý, primiešam dve rovné lyžičky kyseliny citrónovej. Nalievame do pohárikov, uzavrieme viečkom a otočíme, necháme vychladnúť.

Jahody môžeme dať celé, nakrájane, pomixované, proste ako má každý rád.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Gabriela E. (gabika) ID 57 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 15.7.2013, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Perník



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček =250 ml), 2 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 vajce, 2 lyžice kakaa, škoricový cukor, 1 hrnček cukru, 3 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do perníka, 1 prášok do pečiva, 1 čokoládový puding v prášku, 1 lyžica lekváru, 3 lyžice rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do pekárničky v horeuvedenom poradí. Ak nemáme program KOLÁČ, zvolíme program Rýchlo, necháme cca 20 minút vymiešať. Pekáreň prerušíme pridržením tlačítka START/STOP, vytiahneme hnetacie metly a nastavíme program PEČENIE. Po ukončení pichneme nožom-ak je na ňom nalepené cesto opäť zapneme PEČENIE a dopečieme. Formu vytiahneme z pekárne a necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Olga K. (OlgaK) ID 41090 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 20.7.2020, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík s extra chrumkavou korkou



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 1.2.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šľahačková bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml šľahačky * 3 vajcia * 200 g kryšt. cukru * 2 H polohrubej múky * 1/2 pdp ** do svetlej bábovky pridáme 1 vanilín, do tmavej 1 lyžičku kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Program: Quick (necháme cca 15 minút premiešať), prerušíme, vytiahneme metličku. Trochu svetlého cesta som si v tomto momente odobrala, zmiešala s kakaom a vyliala naspäť, trochu premiešala. Teraz zapneme program Bake, cca 80 min.
Formu vytiahneme z pekárne, necháme vychladnúť, potom vyklopíme.
.
.
Tak nad tým rozmýšľam, že by bola vhodnejšia svetlá kôrka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.11.2010, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebové slnečnicové bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

480 ml vlažnej vody, 5 polievkových lyžíc oleja, 2 PL octu, 3,5 kávovej lyžičky soli, 200 g chlebovej ražnej múky (ja som dala celozrnnú), 500 g chlebovej pšeničnej hladkej múky, 200 g hladkej múky špeciál, troška cukru (asi 1 KL), droždie, vajce na potretie, slnečnicové semienka na posyp.

POSTUP PRÍPRAVY

Poznáte ten pocit, keď vás páli nová hračka v rukách a musíte ju za každú cenu vyskúšať. Tak to bolo aj v mojom prípade, keď som od Martušky - supermarta ID 62155 dostala plech na bagety. A tak som sa pokúsila upiecť moje úplne prvé bagety. Ako som postupovala pri ich pečení uvidíte v obrázkovom postupe.

Recept na tieto bagety som objavila na jednej super stránke: www.urybicky.cz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 15.6.2012, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca *

POSTUP PRÍPRAVY

- povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 14.12.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb podľa Magálovej:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej múky, 350-400 ml vody,1 bal. sušeného droždia Dr. Oetker,1 cibuľa,100 g prerastenej slaniny,2 PL olivového oleja, 100 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok,soľ, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji. Paradajky a olivy nakrájame na menšie kúsky. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku so sušeným droždím, primiešame vychladnutú slaninku s cibuľou, olivy, paradajky, rascu a soľ. Po troške prilievame vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30-40 min. Potom vyformujeme bochník, uložíme ho do vymasteného pekáča a pečieme pri 200 stupňoch asi 35-40 min. Pred dopečením potrieme vodou. Do spodnej časti rúry môžeme dať nádobu s vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Jana L. (STING) ID 9639 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Moravské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mléka, 100g povoleného másla, 2 žloutky, trochu soli, lžíce citronové šťávy, 500g mouky dávám půl hladké a půl polohrubé, vanilkový cukr, 50g cukru, půlku čerstvého droždí nebo 1,5 lžičky sušeného. Nechávám zadělat v dom. pekárně Náplň: tvaroh rozdělaný s cukrem a půl vanilkového pudinku prášku Drobenka: polohr.mouka s cukrem a máslem (dělám podle oka)

POSTUP PRÍPRAVY

Z vykynutého těsta vyválím plát, nařežu na čtverce a naplním tvarohovou nádivkou, uzavřu jako na buchty a položím na plech zavřenou stranou, poté udělám důlek vařečkou, kraje potřu vejcem, důlek naplním povidlama a zasypu drobenkou.

Dobrou chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.2.2014, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesto na pizzu z celozrnnej muky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 1/4 pohara celozrnnej muky, 1 1/2 pohara vody, 1 PL olivoveho oleja, 2 cl soli, 1 cl medu, 1 pl susenych kvasnic

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 17.1.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Skvelý mamkin domáci knedlík



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dl mlieka 1 čl cukru 1/2 kocky droždia 1 vajíčko 3 PL rozpustenej Hery 1 čl soli 1/2 kg polohrubej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup pre domácu pekárničku:
(môj prvý pokus s knedľou a aj s knedľou v DP:-))

Do mlieka izbovej teploty rozdrobiť droždie a pridať lyžičku cukru.
Naliať na spodok pekárne.
Potom pridať ostatné prísady- múku, soľ, vajíčko a rozpustenú Heru.

Program nastaviť na CESTO, cca 1.30.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

tina v. (vimar77) ID 56198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.12.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu