. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Rýchla "podbitá" fazuľa



POTREBNÉ PRÍSADY

konzerva červenej fazule, bobkový list, mleté čierne korenie, mletá rasca, mlieko, pochúťková smotana, hladká múka, mletá červená paprika, cibuľa, maslo... a sůůůůl :)

POSTUP PRÍPRAVY

Do cca 1/2 l vody 1 bobkový list, trochu mletej rasce a mletého čierneho korenia, nechať prejsť varom, pridať jednu konzervu červenej fazule, chvíľku povariť. Približne jednu kopcovitú lyžicu hladkej múky rozrobiť s 200ml mlieka a 250 pochúťkovej smotany, polievku odstaviť, aby sa smotanka nezrazila a pomaly za stáleho miešania vliať do polievky. Jednu cibuľu porezať a popražiť na cca 100 g masla (neviem to odhadnúť :)), keď to už dobre vonia, odstaviť a pridať mletú červenú papriku, nech to má farbu. Polievku osoliť a prepasírovať cibuľku s maslom, nech do polievky ide len fajnové masielko, cibuľa tam nemusí strašiť. Podávať s chlebom, plackami.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Alena B. (Sue1) ID 28097 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2014, 7:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks rozobraná na ruzicky brokolica, 1-1,5 l vývaru (akykolvek), 2 PL masla, múka hladká, 2 ks žĺtka, 250 ml smotany na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do vývaru. Medzitým si urobíme z masla a múky zápražku do ktorej pridáme sladkú smotanu. (Asi poldeci si odložíme). Hotovú zápražku dáme do polievky.
V odloženej smotane rozmiešame žĺtky a pridáme do polievky. Necháme prevrieť. Polievku rozmixujeme. Snažíme sa to rozmixovať čo najjemnejšie aby z toho bol jemný krém. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SUPERRÝCHLA ŠOŠOVICOVO ZELENINOVÁ POLIEVOČKA S VLOČKAMI - VÝBORNÁ



POTREBNÉ PRÍSADY

Šošoviva, mrazená zelenina, 2 zemiaky, cibuľa, cesnak, soľ, olej, vločky, koreniny

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchla a výborná, zdravá polievka, nedá sa pokaziť.
Na troche oleja popražíme cibuľu a cesnak, pridáme mr. zeleninu a zemiaky, pomiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti ( ja som dala hotové korenie na zeleninu) a prikryjeme pokrievkou. Chvíľu dusíme. Zatiaľ si prichystáme šošovicu, opláchneme. Zeleninu podlejeme vodou, pridáme šošovicu, bobkový list a varíme kým šošovica nezmekne ( cca 35 minút). Potom pridáme ovsenné vločky a ešte 5 minút povaríme. Hotovo.
Polievka je sýta, ale pritom takmer bez tuku, takže diétna. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hubová krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

300g čerstvých alebo mrazených akýchkoľvek HLAVNE JEDLÝCH hríbov, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme huby ( tu som použila mrazené hromadienky - podpňovky, HUBY NIKDY PRED VLOŹENÍM DO MRAZNIĆKY NIKDY NEPREVÁRAM, ZBYTOĆNE SA VYVARÍ CHUŤ HRÍBOV ) a za občasného premiešania podusíme cca 5 min., potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a osmažíme ešte cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme asi 40 minút. Za túto dobu sa uvaria aj huby a zemiaky zmäknú. Nevadí keď sa nám začnú zemiaky rozvárať lebo aj tak všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrášková krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

400g konzerva hrášku ,3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks,soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, sterilizovaný hrášok, (najlepší je čerstvý), osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ hrášok a zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

6-7 ks mrkvy, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska pokrájanú mrkvu, osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ mrkva so zemiakmi nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Posypeme petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.6.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Naša cícerová polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks cícer v konzerve (ja som použila Bonduelle), 2 ks mrkvy, 1 stredná cibuľa, 2-3 zemiaky (záleží od veľkosti), bujón alebo Solčanka alebo najlepšie vývar, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, trošku čerstvého zázvoru

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu očístíme a nakrájame na kolieska, cibuľu ošúpeme, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na roztopenom masle si orestujeme mrkvu, pridáme zemiaky, po chvíli odkvapkaný cícer, pridáme korenie, rascu, papriku, zalejeme vývarom alebo vodou (ktorú potom dochutíme bujónom alebo Solčankou), pridáme cibuľu v celku a necháme variť do zmäknutia. Potom cibuľu vyberieme (ja ju vyhadzujem), a odoberieme z polievky mrkvu, zemiaky a cicer (aby sme potom mali do čoho zakusnúť), no a zbytok rozmixujeme. Pridáme zeleninku, prípadne dochutíme soľou a trochou čerstvo nastrúhaného zázvora a hotovo. Táto polievočka je veľmi rýchla a chutná. Keď používate cícer zo sáčku, tak ho namočte deň vopred do vody a varte ho ako prvý, bo sa varí dlhšie ako mrkva a zemiaky. :) Prajem Vám dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria S. (Majuska46) ID 151429 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.1.2013, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šošovicová kyslá polievka.



POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica, 2 mrkvy, zeler, 3-4 strúčky cesnaku, 2 bobkové listy, kyslá smotana, soľ, mčk...

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca s vodou dáme variť šošovicu množstvo podľa toho kto má rád akú hustú polievku...2 mrkvy nakrájané kľudne na vačšie kusy...kúsok zeleru...ošúpané celé strúčky cesnaku, 2 bobkové listy...osolíme...varíme cca 20 - 30min kým nám zelenina a šošovica nezmakne...potom polievku odstavíme, vyberieme z nej koreňovú zeleninu + trochu varenej šošovice aj vodu z polievky a rozmixujeme ponorným mixerom ...k rozmixovanej zmesy pridáme kyslú smotanu rozmiešame a pridáme celé naspat do polievky...keď polievka trochu schladne dochutíme octom prípadne dosolíme...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Miso polievka s tofu a riasami - zdravá, rýchla, jednoduchá...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký pór, 1 menšia hrsť wakame rias, 1 biele tofu, 2-3 PL Miso pasty, Alnatura bio zeleninový bujón (z DM drogerie)// alebo idealny domaci zeleninový vývar...

POSTUP PRÍPRAVY

Wakame riasy namočíme na pol hodinu do trochy vody. Pórik nakrájame na šikné kolieska, dáme na pol minútky dusiť na troche oleja. Keď začne rozvoniavať, zalejeme vývarom (buď domácim zeleninovým alebo z bio bujónu) a chvíľu varíme do mäkka - nerozvariť. Keď je pór uvarený a riasy odmočené a zmäknuté, stíšime plameň, pridáme ich tam, aj spolu s na menšie kocky nakrájaným tofu. Netreba už variť, len nakoniec pridáme miso pastu rozmiešanú v troške vody a podľa potreby dosolíme ( netreba preháňať :) miso pasta aj riasy sú dosť slané a bujón tak isto, takže niekomu soľ ani netreba) Miso sa už viac neprevára, niekto ho prevára ešte 2-3 min. ale je to zbytočné, chuť sa nezmení, iba sa ničia zdraviu prospešné látky z pasty. Pastu aj riasy sú dostať v bio potravinách, niekedy aj v tescu, ale aspoň tú pastu moc neodporúčam komerčnú z hypermaketov...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Žaneta F. (Zanet87) ID 88531 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.6.2018, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zdravá zelená polievka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór, 1 celer, 1 cuketa, 1 kel,cesnak podľa chuti, rasca, morská soľ,bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji lisovanom za studena opečieme pór.Pridáme pokrájaný celer,cuketu,kel,prelisovaný cesnak a zalejem vodou.Chvíľku povaríme,max 15 min.Nakoniec ochutíme soľou,rascou,bylinkami.Podľa chuti časť odoberieme, pomixujeme a tak zahustíme polievku.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2013, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu