. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Panenka na dva spôsoby



POTREBNÉ PRÍSADY

*1*.panenku, horčicu, kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, olej *2*.panenku, 5 ks cibule, 3 čL kari korenia, 7 vajec, soľ, 3 PL škrobu, olej

POSTUP PRÍPRAVY

nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.8.2011, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

mäsovo syrové fašírky so sladko-kyslým zemiakovým šalátom ..... mňaaaaaaaaaaaamka



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky: pomleté mäso (1kg) zmiešame s postrúhaným syrom (ja som dala údený, aby vynikol - 15 dkg), pridáme cibuľu (1 menšiu), pretlačený cesnak (asi 6-8 strúčikov), soľ, korenie, rascu a strúhanku (ja do fašírok nedávam namočené rohlíky, nemám to rada, takže vždy používam strúhanku - v podstate je to to isté - asi 2 trojdecové poháre, 1 vajíčko, dobre vymiešame, vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmažíme.
Šalát: uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, pretlačíme, ako na šalát, pridáme, na kocky pokrájanú cibuľu, zavárané uhorky, môžeme z nich aj mrkvu, zaváraný hrášok (ja som tentokrát nemala doma, takže je bez hrášku, ale hrášok je tam výborný). Kto má a lúbi, tak si môže pridaj aj zaváranú kapustu (my ju máme veľmi radi, a dávame ju aj do majonézového šalátu), šalát osolíme, okoreníme. Pripravíme si nálev tým, že prevaríme vodu s cukrom, soľou a octom, keď zovrie, pridáme trochu oleja. Ešte teplým zalejeme zemiakovú zmes, premiešame a dáme vychladnúť. Nebojte sa ho nazačiatok urobiť trošku redší, ale zas nie moc, nálev trochu vsiakne do zemiakov. A dochutiť už podľa vlastnej chuti, v každom prípade má byť šalát sladkokyslý.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 24.5.2016, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Diabolské tajomstvo



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg karé, 5 vajec, 1 PL plnotučnej horčice, 1 PL kečupu, 1 ČL ml.čierne korenie ( MČK), 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 ČL mletej pálivej papriky, 1 ČL majoránky, 1 ČL cukru, 1 ČL drvenej rasce, 1 ČL vorčestru, 1 ČL vegety, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Naklepane rezne dat do velmi dobre vymixovaneho nalevu a nechat aspon 24 hodin odstat, potom vyprazat ako rezne. Su vyborne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.10.2015, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Guláš - na plech, bez miešania



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 čajové lyžičky, gulášového korenia (môže byť aj karí), 2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice Solamylusoľ, mleté korenie, 2 masoxy, feferonky (nemusia byť, nedávame), 0,75 – 1 liter vody.POZOR: nie veľa soli, lebo gulášik bude slaný

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso a cibuľu nakrájať, zmiešať ostatné suroviny, poriadne premiešať (masoxy rozpustiť v malom hrnčeku a doliať do 1 litra vodu, dať všetko do pekáča, resp. vyšší plech, prikryť alobalom a piecť na 250°C asi 1,5 hod. NEDOLIEVAŤ VODU, NEMIEŠAŤ, NEDÁVAŤ DOLU ALOBAL!!!!!!!!!!!!!!!
Výborný s chlebom, cestovinami, ryžou, knedľou.
Tento recept dostala moja sestra a je fakt supiš.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 26.2.2009, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Vtáčky trocha inak*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové vykostené karé, mčk, soľ, horčica, veľká cibuľa, prerastená slaninka, sterilizované uhorky, zelená paprika, šunka, vajcia natvrdo, kyslá a šľahačková smotana, 2 - 3 PL hladkej múky, 1/4 citróna, 1 čL práškového cukru, 1 čL vegety, bobkový list,

POSTUP PRÍPRAVY

Vtáčky s ryžou robievame tiež, ale táto verzia so smotanovou omáčkou je pre nás taký slávnostnejší variant, ktorý nerobievame príliš často. A o to viac nám asi chutí :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 13.2.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Obrátené rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčového stehna 100 g anglickej slaniny 2-3 väčšie cibule 3 vajíčka strúhanka Olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové stehno poriadne naklepeme a osolíme.Vyšší hrniec ktorý môže ísť do rúry vystelieme anglickou slaninou a cibuľou nakrájanou na kolieska.
Do osoleného mäsa poriadne vklepeme čo najviac strúhanky.Na panvici si zohrejeme olej a každý strúhankový rezeň ponoríme do vajíčka a opečime .Takto opečené vložíme do pripraveného hrnca a medzie jednotlivé vrstvy mäsa dávame ešte trošku slaniny a cibuľu.Pečieme na 180 C cca hodinu 15-hodinu 30 a keď je mäso také mäkké že odpadáva od vidličky je to hotové.
Ideálna príloha sú varené zemiaky alebo zemiaková kaša a uhorkový šalát.
Je to recept mojej babky a je to najmäkšie mäso aké som kedy jedla.
POZOR ! nikdy neobaľovať v múke, lebo to hrozne stvrdne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Dagmar V. (daducha) ID 21338 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.11.2014, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečené plnené zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

8-10 polouvarených zemiakov,1 bryndzu,cca 200g údeného mäsa,troška masla,soľ,vegetu,oregano,bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na pol uvarené zemiaky prekrojíme,vydlabeme vnútro,ale nie celkom.Údené mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na cibuľke.Vnútro zo zemiakov zmixujeme ponorným mixerom,pridáme bryndzu,mäsko,troška mäkkého masla a korenie.Naplníme zemiaky a dáme zapiecť do rúry asi na 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Lívia B. (Livča) ID 52332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.11.2010, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bačovské batôžky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové karé alebo 4 bravčové stehno - rezne 100 g šunky 100 g oravskej alebo anglickej slaniny 150 g tvrdého syra nakrájaného na plátky 300 ml leča 600 g zemiakov olej na opekanie soľ mleté čierne korenie horčica rasca

POSTUP PRÍPRAVY

... pri obrázkoch.
Pečieme v elektrickej rúre na 180 st., teplovzdušnej 160 st., plynovej 3-4 stupne.
Hotové podávame so zeleninovým šalátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Jana F. (puco) ID 5669 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2014, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

španielské vtáčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Záleží na Vás kolko potrebujete porcií.Ja som potrebovala 6 plátkou karého,2 vajíčka,2 uhorky,2 párky,horčicu,olej soľ,korenie a 1 cibuľu(zabudla som odfotiť)

POSTUP PRÍPRAVY

kuk dolu :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Silvia H. (Sisa1) ID 4224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.1.2016, 6:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

DOMACA SUNKA_AKO PRAZSKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1,20 kg bravčové pliecko,0,1 l voda,10 gr soľ,12 gr sanitra-rýchlosoľ,1 pl práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pliecko zbavíme blán a mastného a nakrájame na väčšie kusy.Vo vode rozpustíme cukor,pridáme soľ a sanitru.Premiešame,vylejeme na kocky mäsa a poriadne vmasírujeme,až všetka tekutina zmizne.Do formy na šunku vložíme pevnejší mikroténový sáčok a vkladáme mäso.Utláčame,aby medzi jednotlivými kúskami neboli medzery.Priložíme záklopku,nasadíme pružinu a pevne zavrieme.Odložíme do chladničky na 48 hodín.O dva dni formu vložíme do primerane veľkého hrnca,ktorý naplníme vodou a pomaly varíme.Voda má siahať nie úplne po vrch formy.Pomaly varíme,voda nesmie vrieť,len na dne sa majú robiť bublinky.Varíme dve hodiny.Potom horúcu vodu vylejeme a chladíme studenou vodou.Po 2-3 hodinách formu otvoríme a máme šunku hotovú.Nevyrovná sa jej žiadna kupená,to vám garantujem.

Ja mám formu už strašne dávno,ale určite sa dá kúpiť aj teraz,oplatí sa.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 19.1.2019, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu