. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

ČALAMÁDA - ZELÍ S KŘENEM +++



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg očištěného křenu, 5 kg hlávkového zelí, 3/4 l 8% octa, 2l vody, 1 deko, 50 dkg cukru krystal, 4 dcl oleje.

POSTUP PRÍPRAVY

Nejprve si uvaříme lák.Vodu,ocet a cukr vaříme 5 minut,pak přidáme DEKO a vaříme ještě 2 minuty.Necháme schladit.Zelí se pokrájí,zalije se studeným lákem a nechá se 24 hodin stát.Druhý den se přidá nastrouhaný křen a olej.Dáme do skleniček uzavřeme víčkem dáme do hrnce s vodou a sterilizujeme při teplotě 80°C asi 15 minut.Můžeme převařit. JE TO VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍÍÍ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Huby na sladko-kyslo



POTREBNÉ PRÍSADY

Huby vhodne na zavaranie (my sme mali podpnovky, u nas tzv.podpinky), NALEV: na 1 l 8% octu (alebo 800ml 10%-neho): 2 l vody, 100 g soli, 350 g cukru. Cele nove a cierne korenie, bobkovy list, cibula.

POSTUP PRÍPRAVY

Cely svoj 20-a-nieco rocny zivot som zila v tom,ze nikdy, nikdy, nikdy nebudem zavarat,kedze som to od mala nenavidela. No a pozrite sa tu, tento rok uz moja tretia konzervacna snaha :-) Asi to ide s vekom alebo co. Kazdopadne, vybrali sme sa vcera s muzom cez les do Bardejovskych Kupelov, na vodu a asi na polceste sme narazili na podpinky. Kupele sa nekonali, namiesto toho sme stravili par hodin zbieranim, cistenim a zavaranim hubiciek. ale tak na vodu si zajdeme kedykolvek, huby neskor nebudu :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

POMARANCOVA KORA V CUKROVOM SIRUPE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

kôra z pomarančov,voda,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Poriadne vydrhnuté pomaranče ošúpeme a vložíme do studenej vody.Vodu meníme každý deň 4-5 dní.Uvaríme si sirup z cukru a vody a vložíme doň šupky.Varíme pomaly asi pol hodiny.Necháme vychladnúť,šupky pokrájame na menšie kúsky,dáme do pohárov,zalejeme sirupom,zaviečkujeme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

Používame namiesto kandizovanej kôry,sirupom si osladíme trebars čaj.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 1.12.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Brusnicový kompót



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g brusníc * 170 g fruktózy alebo 250 g kryštálového cukru * 50 ml tuzemáku * 300 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice sú vynikajúce ku divine alebo hovädzine. Namiesto klasického cukru - sacharózy používam ovocný cukor - fruktózu. Je vhodný aj pre diabetikov a určite je aj zdravší. Keďže je sladší, treba ho menej, cca o 30%.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.9.2010, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkový džem s kávou



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 600 g ošúpaných a nastrúhaných jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy /ja dávam Nescafe Gold/, 150 ml vaječného koňaku, mletej škorice a klinčekov.

POSTUP PRÍPRAVY

Z naváženého 1 kg cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom 1:1. Potom premiešame s ovocnou zmesou. Spolu privedieme do varu a pridáme zvyšný cukor. Za stáleho miešania varíme asi minútu a plníme do pohárov. Môžeme použiť aj prípravok Gelfix 2:1, pričom pridáme len polovičné množstvo cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►



POTREBNÉ PRÍSADY

slivky

POSTUP PRÍPRAVY

Dávam do pozornosti jednoduché a lacné zaváranie sliviek. U nás v rodine sa tento spôsob veľmi osvedčil, takže rada by som inšpirovala aj ostatných. Možno sa to aj Vám zapáči a nájdete využitie vo vašej domácnosti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 4.9.2021, 7:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KAPIA A FEFERONY V SOLI*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

do mäsových základov,namiesto štipľavej papriky do jedál

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2010, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraný karfiól


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO)

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hroznový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrozno, želírovací cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozno som umyla, mierne rukou popučila, nechala obvariť asi 30 min, aby to pustillo šťavu, a aby šupky zmäkli, potom som to všetko rozmixovala, a nakoniec prepasírovala. Na 1000g ovocia - šťavy - ide 1 bal želírovacieho cukru, privesť k varu a povariť 5 min, potom som dala ešte 1 kl kyseliny citrónovej a naplnila som fľaše. Po uzatvorení som nechala fľaše hore dnom asi 15 min, a je to :-)
A tá vôňa čo je v byte :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkovy lekvar alebo povidla bez miesania



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5 kg ocistenych sliviek pridame cukor podla chuti (dala som 30dkg), salku vody a 1-1,5dcl octu, pripravte sa na to, ze sa to vari cely den, dnes som zacala o 7 rano, teraz je 13.00 a stale sa to vari...

POSTUP PRÍPRAVY

slivky umyjeme a vykôstkujeme, presypeme krystalovym cukrom, dobre premiesame a nechame stat na chladnom mieste 12 hodin (pusti to stavu). Pisu, ze cukor volime podla chuti, keby vam to bolo malo sladke, ku koncu varenia mozte vzdy dosladit... Pred varenim pridame do hmoty na 5kg sliviek 1-1,5dl octu a salku vody. Postavime na ohen a VOBEC NEMIESAME!!! Varechu nesmieme do hrnca ani vlozit, treba ju schovat. Slivky budu plavat na povrchu. Podla potreby mozno miesanie nahradit otacanim hrnca. Silu ohna regulujte tak, aby hmota nestriekala, ale aby slivky neklesli na dno, potom to prihori!
Varime kym ostane asi jedna tretina. Pred plnenim do poharov hmotu premiesame varechou, aby sa zhomogenizovala stava s drenou. Ak by sa vam zdalo, ze je hmota riedka, mozeme pokracovat vo vareni, no uz miesat a dovarit klasickym sposobom.
Robila som uz asi 10 varok a z toho mi asi 2 prihoreli, neviem preco, asi sa to varilo slabo a slivky klesli na dno hrnca a ked nemiesate, prihori...
Pouzivam tento lekvar hlavne do pecenia, na buchty, kolace, palacinky s orechmi...
ODPORUCAM!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 16.9.2010, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu