končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
ČALAMÁDA - ZELÍ S KŘENEM +++POTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg očištěného křenu, 5 kg hlávkového zelí, 3/4 l 8% octa, 2l vody, 1 deko, 50 dkg cukru krystal, 4 dcl oleje. POSTUP PRÍPRAVY Nejprve si uvaříme lák.Vodu,ocet a cukr vaříme 5 minut,pak přidáme DEKO a vaříme ještě 2 minuty.Necháme schladit.Zelí se pokrájí,zalije se studeným lákem a nechá se 24 hodin stát.Druhý den se přidá nastrouhaný křen a olej.Dáme do skleniček uzavřeme víčkem dáme do hrnce s vodou a sterilizujeme při teplotě 80°C asi 15 minut.Můžeme převařit. JE TO VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍÍÍ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Huby na sladko-kysloPOTREBNÉ PRÍSADY Huby vhodne na zavaranie (my sme mali podpnovky, u nas tzv.podpinky), NALEV: na 1 l 8% octu (alebo 800ml 10%-neho): 2 l vody, 100 g soli, 350 g cukru. Cele nove a cierne korenie, bobkovy list, cibula. POSTUP PRÍPRAVY Cely svoj 20-a-nieco rocny zivot som zila v tom,ze nikdy, nikdy, nikdy nebudem zavarat,kedze som to od mala nenavidela. No a pozrite sa tu, tento rok uz moja tretia konzervacna snaha :-) Asi to ide s vekom alebo co. Kazdopadne, vybrali sme sa vcera s muzom cez les do Bardejovskych Kupelov, na vodu a asi na polceste sme narazili na podpinky. Kupele sa nekonali, namiesto toho sme stravili par hodin zbieranim, cistenim a zavaranim hubiciek. ale tak na vodu si zajdeme kedykolvek, huby neskor nebudu :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
POMARANCOVA KORA V CUKROVOM SIRUPE*****POTREBNÉ PRÍSADY kôra z pomarančov,voda,cukor POSTUP PRÍPRAVY Poriadne vydrhnuté pomaranče ošúpeme a vložíme do studenej vody.Vodu meníme každý deň 4-5 dní.Uvaríme si sirup z cukru a vody a vložíme doň šupky.Varíme pomaly asi pol hodiny.Necháme vychladnúť,šupky pokrájame na menšie kúsky,dáme do pohárov,zalejeme sirupom,zaviečkujeme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu. Používame namiesto kandizovanej kôry,sirupom si osladíme trebars čaj. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.12.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Brusnicový kompótPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g brusníc * 170 g fruktózy alebo 250 g kryštálového cukru * 50 ml tuzemáku * 300 ml vody POSTUP PRÍPRAVY Brusnice sú vynikajúce ku divine alebo hovädzine. Namiesto klasického cukru - sacharózy používam ovocný cukor - fruktózu. Je vhodný aj pre diabetikov a určite je aj zdravší. Keďže je sladší, treba ho menej, cca o 30%. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 29.9.2010, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkový džem s kávouPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 600 g ošúpaných a nastrúhaných jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy /ja dávam Nescafe Gold/, 150 ml vaječného koňaku, mletej škorice a klinčekov. POSTUP PRÍPRAVY Z naváženého 1 kg cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom 1:1. Potom premiešame s ovocnou zmesou. Spolu privedieme do varu a pridáme zvyšný cukor. Za stáleho miešania varíme asi minútu a plníme do pohárov. Môžeme použiť aj prípravok Gelfix 2:1, pričom pridáme len polovičné množstvo cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ►POTREBNÉ PRÍSADY slivky POSTUP PRÍPRAVY Dávam do pozornosti jednoduché a lacné zaváranie sliviek. U nás v rodine sa tento spôsob veľmi osvedčil, takže rada by som inšpirovala aj ostatných. Možno sa to aj Vám zapáči a nájdete využitie vo vašej domácnosti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 4.9.2021, 7:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KAPIA A FEFERONY V SOLI*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY do mäsových základov,namiesto štipľavej papriky do jedál OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2010, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraný karfiólPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Karfiól, cibuľa, mrkva, paprika, ZELKO (al. DEKO) POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2010, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Hroznový džemPOTREBNÉ PRÍSADY Hrozno, želírovací cukor POSTUP PRÍPRAVY Hrozno som umyla, mierne rukou popučila, nechala obvariť asi 30 min, aby to pustillo šťavu, a aby šupky zmäkli, potom som to všetko rozmixovala, a nakoniec prepasírovala. Na 1000g ovocia - šťavy - ide 1 bal želírovacieho cukru, privesť k varu a povariť 5 min, potom som dala ešte 1 kl kyseliny citrónovej a naplnila som fľaše. Po uzatvorení som nechala fľaše hore dnom asi 15 min, a je to :-) A tá vôňa čo je v byte :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkovy lekvar alebo povidla bez miesaniaPOTREBNÉ PRÍSADY na 5 kg ocistenych sliviek pridame cukor podla chuti (dala som 30dkg), salku vody a 1-1,5dcl octu, pripravte sa na to, ze sa to vari cely den, dnes som zacala o 7 rano, teraz je 13.00 a stale sa to vari... POSTUP PRÍPRAVY slivky umyjeme a vykôstkujeme, presypeme krystalovym cukrom, dobre premiesame a nechame stat na chladnom mieste 12 hodin (pusti to stavu). Pisu, ze cukor volime podla chuti, keby vam to bolo malo sladke, ku koncu varenia mozte vzdy dosladit... Pred varenim pridame do hmoty na 5kg sliviek 1-1,5dl octu a salku vody. Postavime na ohen a VOBEC NEMIESAME!!! Varechu nesmieme do hrnca ani vlozit, treba ju schovat. Slivky budu plavat na povrchu. Podla potreby mozno miesanie nahradit otacanim hrnca. Silu ohna regulujte tak, aby hmota nestriekala, ale aby slivky neklesli na dno, potom to prihori! Varime kym ostane asi jedna tretina. Pred plnenim do poharov hmotu premiesame varechou, aby sa zhomogenizovala stava s drenou. Ak by sa vam zdalo, ze je hmota riedka, mozeme pokracovat vo vareni, no uz miesat a dovarit klasickym sposobom. Robila som uz asi 10 varok a z toho mi asi 2 prihoreli, neviem preco, asi sa to varilo slabo a slivky klesli na dno hrnca a ked nemiesate, prihori... Pouzivam tento lekvar hlavne do pecenia, na buchty, kolace, palacinky s orechmi... ODPORUCAM!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 16.9.2010, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,43 ďalšie >> |