. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,125 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Gougeres- bezlepkove



POTREBNÉ PRÍSADY

100ml vody\r\n100g masla - ja som dala palmarin, nakolko som robila bezlaktozovu verziu\r\n100g Promix UNI\r\n3 vajcia\r\n200g syru - najlepsie udeny( original by to mal byt Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, ale kedze ponuka bezlaktozovych syrov je obmedzena, odporucam bergkase, alebo podobne chutiace syry)\r\nstipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je velmi jednoduchy- zaklad je odpalovane cesto. Vzdy som sa ho bala robit, ale je to naozaj velmi jednoduche a rychle.Do hrnca dame vodu a do nej roztopit na maly ohen maslo. Pre istotu som si dala aj platnicku pod hrniec,aby cesto neprihorelo, kedze mame plynovy sporak.Ked zacne maslova voda vriet, pomaly za staleho miesania do nej vsypeme muku. miesame az kym nam nevznikne cesto. Nasledne odstavime z ohna a dame do misky.Pridame 1 vajce, poriadne vmiesame, nasledne pridame 2. vajcie a potom aj 3. Vznikne nam kremove cesto. Vmiesame do neho nastruhany syr a trosku osolime (pozor, solime aj podla slanosti syra, aby sme cesto nepresolili).Vystelieme si plech papierom na pecenie, zoberieme 2 lyzice a robime male kopceky (pre menej skusenych- na jednu lyzicu naberieme trochu cesta, druhou lyzicou to cesto z prvej dostaneme/vylupneme). Je treba kopceky ukladat trochu od seba, pretoze sa nafuknu.Dame do predhriatej rury zapiect- teplovzdusna na 200stupnov. Pecieme 20-25min. az kym su neni ruzove. Podavame bud teple, alebo nechame vychladnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Vanda V. (pandiatko) ID 205513 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2013, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

rýchla plnená omeleta



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 vajíčka,salám,syr,zeleninu

POSTUP PRÍPRAVY

na panvicu dáme troška oleja.vylejeme ochutené rozmiesané vajička,otočíme,dáme salámu,syr,hrášok, kukuricu-zeleninu akú máme radi alebo čo máme v chladničke:D-preložíme na polovicu.posypeme syrom.polejeme kečupom,či tatarskou.podávame zo zeleninou-rajčiny,uhorky.cibula.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zemiakovo-smotanove pagaciky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky 150g masla 200g uvarených postruhanych zemiakov 1 žĺtok 20g droždia 2PL kyslej smotany soľ syr

POSTUP PRÍPRAVY

Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.
Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie, ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tiez vypracujeme hladké cesto, spojíme ich a spolu vyvaľkáme.
Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.
Potom ho vyvaľkáme asi na 2cm hrúbku. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť. (na cca 30-40m minút pri teplote 190C).
Asi 10 minút pred dopečením ich vyberieme, posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.

Taketo prasiatka sa pokusime nabuduce spravit :o) potom pridame obrazok

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlebový posúch ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bielej múky * sušené droždie * 2 KL soli * 250 - 300 ml vody *..........rascu * klobásu *.....1 PL oleja * 3 PL mlieka *

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z TV PAPRIKA. / Lorraine Pascale /

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2013, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové taštičky



POTREBNÉ PRÍSADY

2ks lístkového cesto, 2 nivy, 2 tvrdé syry, 2 balenia trojuholníkových syrčekov, 6vajec , cesnak, soľ , rasca. červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť 6 vajíčok , medzitým si do väčšej misky nastrúhame syry -z nich si odložíme aj na posypanie taštičiek, pridáme karičku, a nakoniec postrúhame aj vajíčka, riadne vymiešame.. pridáme červenú papriku, soľa pretlačný cesnak.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Erika U. (carolinnee) ID 19129 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.2.2013, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Šťavnatý koláč s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 1hrnček kryštálového cukru, 1hrnček polohrubej múky, 1hrnček granka, 1hrnček olej, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnček osladenej NESCAFE kávy, malinový alebo jahodový džem na potretie, 1 smotana na šlahanie, 200g čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme rozšlahané vajcia, najprv vyšlaháme sneh z bielkov, potom pridáme žĺtka, cukor, múku, granko olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený papier a pečieme pri teplote 150-200 stupňov. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme poriadne kávou a necháme chvílku vsiaknuť a potrieme malinovým džemom. Potom smotanu dáme do misky aj s nalámanou čokoládou. Dáme do a mikrovlnky na 4 minuty a zamiešame. Vylejeme na koláč a rozotrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8-10 hodín.
Dobrúú chuť!! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

ž p. (Rosa197) ID 269152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.2.2013, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nachos



POTREBNÉ PRÍSADY

Nachos čipsy, omáčka Salsa, konzervovaná fazuľa, tvrdý syr, kyslá smotana, trocha vegety.

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to žiadny recept je to len jedlo ktoré milujem...robili ho u nás v Mexickej reštike...
Nachosky si rozložíme na tanier...pokvapkáme trochu Salsou ja som kúpila v Lidli...posypeme fazulami a na vrch nastrúhame tvrdý syr....dáme zapiect do mikrovlnky kým sa syr neroztopí...vedľa na tanier dáme trochu Salsy a lyžicu kyslej smotany ktorú si ja posypem trochou vegety...úplne najlepšie chutí s čerstvou zeleninou uhorky,rajčiny, paprika prípadne trochou kukurice z konzervy....ja to jem rukami namáčam čipsy do smotany so Salsou...dobrú chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Tvarohové pagáčiky so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

290g hladká múka,250g hrudkovitý tvaroh,250g Palmarín,200g kyslá smotana,1 ml lyžička soľ,1 žľtko+1 vajíčko na potretie , sezam na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. suroviny na doske zmiesime 2.odložíme na 1 hod do chladu 3.rozvaľkať na pomúčenej doske na hrúbku 3/4-1 cm 4. vykrajujeme malé pagáčiky 5. dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom a posypeme sezamom/kmínom, makom.../ 6. pečieme na 200 st.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Božena F. (vec) ID 103755 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2013, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Celozrnné trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

350g ražná celozrnná múka, 300g špaldová celozrnná, 300g hladká múka T650, 30g otruby (akékoľvek), 250ml polotučné mlieko, 1vajce, 40g olivový olej, droždie, 5g soľ, 10g cukor NAPLN: paradajkový pretlak, chudá šunka, nízkotučný tvrdý syr, cesnak, oregano (alebo podľa chuti a fantázie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tááák a máme tu zase niečo pre "zdravojedcov" :) alebo pre tých, ktorí sa snažia aspoň trošku ozdraviť svoj jedálniček. Recept mám zo stránky chudnutie-ako.sk, kde ho možno nájsť ako "celozrnné inšpirácie". V podstate si toto cesto môžte naplniť čím chcete. A ideme na postup. Buď si pripravíme kvások a postupujeme ako pri príprave klasika kysnutého alebo všetko šupneme do pekárničky a zapneme program cesto. Ja som zvolila pekárničku. Aj droždie som dala sušené, málokedy mám doma čerstvé. Hotové cesto si rozdelíme, vykydneme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na nie príliš tenký plát. Navrch natrieme paradajkový pretlak, do ktorého sme pretlačili cesnak. Cesto môžeme teraz poprekladať, ale pozor, bude to riadne vlhké a preto podsypávajte kopec múky. Ja som jednu časť cesta takto prekladala, ale pri druhej sa mi už nechcelo s tým hrať :) Takže ak poprekladáme cesto s pretlakom, opäť si ho rozvaľkáme a posypeme šunkou a syrom. Zvinieme do rolády a krájame trojuholníčky, ktoré potrieme bielkom a posypeme kadejakými semienkami. Necháme ešte podkysnúť a pečieme pri 180 stupňoch Celzia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Anna D. (anika717) ID 72816 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2013, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

placky na sladko



POTREBNÉ PRÍSADY

2hrste ovcennych vlociek,2 jablka,vanilkovy cukor,hrozienka.mlieko.muka,struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

vlocky si na chvilku namocime do mlieka,vyzmykame a pridame struhane jablka.dame cukor,hrozienka.muku a struhanku a vytvorime cesto huste ako na fasirky. vyprazame.je asi 15 placiek.viac sa mi nepodarilo odfotit.lebo sa hned zjedli:P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.12.2013, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,125 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu