. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

KARFIOLOVA ZMES NA ZIMU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Jesenný karfiol,mrkva,drobnejšie uhorky,cibuľa,kápia alebo mäsitá červená paprika,ačokča,feferonky Nálev:ako do uhoriek,mám v receptoch

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol rozoberieme na menšie časti a vhodíme do vriacej vody asi na 5 minút,len aby sa oblanšíroval,nie uvaril ! Mrkvu úhľadne nakrájame,uhorčičky dávame celé,cibuľu rozoberieme na krúžky a papriku môžeme tiež nakrájať na prúžky zubkovaným nožom.Ak máme ačokču,pridáme aj tú.Vkladáme do pohárov,zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme,kým nám uhorky nezačnú strácať peknú zelenú farbu-čo je raz dva.Vyberieme,odložíme a police sa nám pekne plnia.\r\n\r\nVhodné k mäsám,studeným misám,pestré a chutné.Kto má rad pikantné,pridá feferonku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 31.7.2014, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

hotová omáčka na špagety Favorit


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ukladám si sem ,nech na buduci rok nemusím hľadať,je mnam,netreba k nej už nič pridať,len zohriať

POSTUP PRÍPRAVY

olej,cibuľa,
cesnak
,paradajky,
paprika
,zeler
pridať,cukor,soľ,čerstvý koriander,petrž,.vnať,oregano,bazalka,nasekať,variť,červené víno ,sójový granulát ,rozmixovať,sterilizovať
(s masom-mlet. slanina,mleté maso ,pridať soľ)-s masom sterilizovať 2krát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cviklový šalát s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stredne veľkých cviklí, 1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 6 paprík, 1 hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný šalát, odporúčam všetkými desiatimi :) skvelá príloha, ktorú ste schopní zjesť len tak :))

Kapustu, papriky, cibule pokrájať na rezance, cviklu uvariť v šupke, olúpať a postrúhať na strúhadle ako na jablká.
Zmiešať s octom, soľou a cukrom a nechať postáť hodinu. Potom dať do pohárov (aj so šťavou) a sterilizovať krátko, len aby sa pritiahli viečka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASÁKY



POTREBNÉ PRÍSADY

väčšie uhorky(nakladačky)
3PL soli
1dcl ocot
kôpor
paprika alebo feferonka
2x väčšia cibuľa
konček chleba (lepší z bieleho)
hroznový list

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno 4 litrového pohára dáme na štvrťky nakrájanú cibuľu a ukladáme uhorky ktoré po dľžke narežeme,asi po druhej vrstve dáme kôpor,papriku alebo aj feferonku keď chcete pikantoš myslím tým normálnu čerstvú nie mletú,môžte aj tú rozrezať na polovicu lepšie sa uvoľní chuť.Ďalej pokračujeme uhorkami až na povrch dáme soľ,ocot a dolejeme do plna vodou na vrch dáme konček z chlebíka a skončíme hroznovím listom,ktorý to všetko vlastne zavrie.Celý pohár zatvoríme viečkom,ak nemáme stačí aj malý tanierik a dáme na balkón KVASIŤ!!!
Nedávajte na priame slnko lebo uhorky nebudú mať peknú zelenú farbu.Hotové by mali byť tak za 5 dní,záleží aj od počasia treba okoštovať ak nie sú dobre vrátime koštovku naspäť a ešte čakáme. Moja rada: keď sú hotové uhorky dám do dózy vodu z nich precedím sez sitko zalejem ich v dóze a skladujem v chladničke aj do vianoc.Tento rok sme posledné jedli vo februári a boli stále super CHRUMKAVÉ,žiadne blato mňam-mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Lenka S. (mucika) ID 8567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2008, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový kompót na 4 spôsoby



POTREBNÉ PRÍSADY

slivky * cukor * chuť zavárať *

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, nechcem Vás nudiť, pravdepodobne k tomuto receptu zavíta nespočítateľné množstvo žien v počte nula, takže si tieto riadky píšem pre seba. Ale keby predsa len jedna mamička zavítala a chcela zavárať slivky, budem vééľmi rada, ak jej pomôžem.
Holé fakty: slivky zaváram na štyri spôsoby: s nálevom, s umelým sladidlom alebo s cukrom alebo s celou tyčinkou škorice. 1. Nálev urobíte rozmiešaním 1 litra vody so 350-400 g kryštálového cukru, nemusíte ho prevárať, len ho rozmiešajte. Druhá varianta: do každého pohára naukladám slivky a pridám 3-4 polievkové lyžice kryštálového cukru. Tretia varianta: do každého pohára dám 10 tabletiek umelého sladidla a štvrtú variantu uvidíte vo fotopostupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 29.8.2015, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg vykôstkovaných sliviek, 1kg kryštálového cukru, 2PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky pomelieme, pridáme cukor a ocot, premiešame, dáme do pekáča a necháme 8 hodín stáť. Potom pekáč vložíme do rúry a pečieme 2 hodiny. Každú pol hodinu premiešame. Nalejeme do fliaš, uzatvoríme otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 24.8.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Malinovo-ríbezľový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

maliny, červené ríbezle, cukor, želírovací prostriedok

POSTUP PRÍPRAVY

Tentoraz je to lekvarik, super vonavucky a kedze som bola poucena , ze vraj dzem je s kuskami ovocia a lekvar je hladky, precedeny.....tak je to teda lekvar a je velmi vhodny napriklad na podklady pod krem na zakusky, výborný pod čokoládovú polevu alebo na zliepanie lineckych kolacikov.....priprava je jednoducha a az na oberacku a cistenie ribezli aj celkom rychla....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2008, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Vynikajuci miešany džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg jablk, 1 kg hrušiek, 250ml kryštalovho cukru, 250ml sunquick-u pomarančoveho, 2 baličky gelfixu,

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 21.10.2008, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkové čatni



POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 700 g očistených jabĺk, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 50 g cukru, 2 dl jablkovej šťavy /100% džúsu/, 0,5 dl octu (alebo 2 dl bieleho vína), 2 rovné lyžičky mletého zázvoru, 1 rovná lyžička mletej škorice, trošku mletého chilli korenia - na špičku noža, 1 lyžička soli, 4-5 klinčekov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Upravila som si recept na čatni tak, aby to nebolo ostré a príkre, aby to chutilo aj deťom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 6.2.2016, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavarany uhorkovy šalat



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg uhoriek (aj so supkou) 1/2 kg cibula 1/2 kg cukor (krystal) 1/2 l ocot 2 kg papriky a 1 deko (preosiat)

POSTUP PRÍPRAVY

uhorky si nastruhame musia byt cerstve aby sa dali struhat na struhadle (take co struham aj jablka ) , pridame pokrajanu cibulu a papriku zalejeme octom a cukrom a pridame preosiate deko..chvilku to nechame postat a plnime do poharov a davame sterilizovat na chvilku..toto robim kazdy rok skuste to je to vyborne...chuti to lepsie ako uhorky...dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

dada t. (cica-mica) ID 102843 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 26.8.2010, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu