. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži orechovo-višňový koláč ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mleté lieskové orechy, 150g krupicový (alebo hnedý) cukor, 3 vajcia, 1 PL kakao, štipka prášku do pečiva, 200g višní (čerstvé, mrazené, zavárané), 1 balíček želatíny v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor a celé vajíčka vyšľaháme do hustej peny, pridáme mleté orechy (kto nemá rád pomerne výraznú chuť lieskovcov môže nahradiť mletými mandľami alebo vlašskými orechmi), kakao, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (priemer cca 24 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 25 minút, po upečení necháme vo forme vychladnúť a následne obložíme vykôstkovanými višňami (ja som ešte potrela korpus džemom). Podľa návodu na vrecúšku uvaríme želatínu, nalejeme ju na višne a necháme stuhnúť pár hodín (ja som premeškala vhodnú chvíľu a želé mi stuhlo viac ako bolo treba). Korpus má výraznú orechovú chuť a s kyslastými višňami sa skvelo dopĺňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.3.2016, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Crème brûlée s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotana sladká 33 %, 3 ks - žltka 45 g - cukor jemný kryštalovy 1 ks - vanilkový struk na posypanie - cukor jemny krystalovy bledohnedy

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci zohrejeme sladku smotanu so strukom. DO druhej misky dáme zltka a cukor, vymiešame. Ked sa smotana zacina varit, tak ju odstavime z ohna. Pomaličky primiešavame do zltkov, pozor aby sa nespravila praženica. Ked je to premiesane, nalejeme do formičiek. Na povrchu nesmu byt bublinky, odstranime ich. Zapekacie misky dame do rury, na 2/3 musia byt ponorene v horucej vode, pozor aby sa voda nedostala do kremu. Dame na 120 stupnov do rury cca 40 minut podla toho ako Vam zhusne. Vyberieme, vychladime posypeme cukrom. Ja som ich dala nachvilku pod gril kym cukor stvrdol. Podavame vychladene. \r\nSpravila som k nim este jahodovu polevu - cukor vymiesany s jahodami.\r\nDobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina R. (Katuska88) ID 66820 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2016, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinovo-tvarohový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 180 g cukru, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, citr. kôra, vanilk. cukor, 200 g polohr. múky, 1 pdp Krém: 33% šľahačka, stužovač šľahačky, 1 odtučnený tvaroh, citr. šťava, cukor, vanilk. cukor, malinový džem, maliny ( aj mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: 4 žltka vymiešame so 180 g cukru, pridáme 1 dcl oleja, 1 dcl teplej vody, 200 g poloh. múky, 1 práš. do pečiva, 1 vanil. cukor, citr. kôru, sneh zo 4 vajec. Pečieme pri 170 st., až chytí cesto farbu a nelepí sa na špajlu.
Krém: vyšľaháme jednu 33% šľahačku so stužovačom, pridáme jeden odtučnený tvaroh ( lidl), cukor, vanilk. cukor podľa chuti, lyžicu malin. džemu a za hrsť malín ( lidl), citr. šťavu.
Korpus potrieme malinovým džemom, navrtsvíme plnku, posypeme nastrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana B. (livia123) ID 4682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy na oblátke



POTREBNÉ PRÍSADY

Kokosové cesto: - 7 bielkov - 250 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 100 g kokosovej múčky - 5 lyžíc polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - tortové oblátky v tvare obdĺžnika Plnka: - 7 žĺtkov - 7 lyžíc mlieka - 7 lyžíc práškového cukru - 7 lyžíc hrubej múky - 250 g masla - 2-3 lyžice kakaa - 100 g práškového cukru - postrúhanú čokoládu na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, nasypeme práškový a vanilkový cukor a znova dobre prešľaháme. Pridáme kokosovú múčku zmiešanú s múkou a práškom do pečiva a zľahka premiešame. Na plech rozložíme oblátky a boky plechu vymastíme tukom. Bielkové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený oblátkami. Pečieme na 160°C cca 20 minút. Múčnik necháme na plechu vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme čokoládou a necháme v chladničke zachladnúť.
Plnka:
Zo 7 žĺtkov, 7 lyžíc práškového cukru, mlieka a múky uvaríme za stáleho miešania nad parou hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo so 100 g práškového cukru a kakaom. Žĺtkovú kašu po troche pridávame do vymiešaného masla. Zmes natrieme na cesto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*** FANTASTICKÉ ŠIŠKY, + tip ako na plnenie šišiek,aby vyzerali pekné ako z obchodu;) Cesto, ktoré sa nenapije olejom ***



POTREBNÉ PRÍSADY

*cca 700g hladkej múky *250 ml mlieka *1 droždie, alebo sušené droždie, kto je ako zvyknutý *4 PL krupicového cukru *100g rozpusteného masla ( nie margarín ani olej) *3-4 vajíčka podľa veľkosti, alebo 2 celé a 2 žĺtky ( ja dávam celé 4 menšie vajcia)

POSTUP PRÍPRAVY

*Pripraviť si kvások, alebo v prípade sušeného droždia ( ja dávam 1,5 balíčka Oetker droždia) zmiešať iba s múkou.
*Zo všetkých surovín si vypracovať cesto, nechať vykysnúť.

* samozrejme okrem plnených šišiek móžete robiť čisté, do ktorých zatilačíte prstom a spravíte jamku, alebo si cesto trhat a robit malé guličky, nechat nakysnúť, dajú sa potom obalit v školici, orechoch s cukrom alebo máčať do džemu

POSTUP NA PLNENÉ ŠIŠKY:
*Cesto si rozvaľkáme na hrubšie!! na hrúbku do 1 centimetra.
*Pripravíme si 2 poháre či iné vykrajovátka, jedno z nich musú byť ale o niečo menšie!! ( ja používam pohár na vodu a o niečo menší vínový pohár ) - veľkosti si prispôsobte želanej veľkosti šišiek.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Katarína R. (Hersi) ID 85661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 3.6.2020, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovy kolac s visnami



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec ,200 g masla,250 g praskoveho cukru,vanilkovy cukor,1/2 bal.prasku do peciva,koru z citrona,7 g hrubej muky,300 g mleteho maku,pohar visni

POSTUP PRÍPRAVY

zltky vymiesame s maslom a s praskovym cukrom,dalej pridame vanilkovy cukor,koru z citrona,muku s praskom do peciva.Nakoniec primiesame sneh zo 6 bielkov.Na vrch poukladame visne.Dame piect na 180 stupnov...cca.20-30 minut
.original recept podla p.Danciakovej z relacii Tajomstvo mojej kuchyne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.2.2016, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*Opitý* koláč so sušených sliviek



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na okrúhlu koláčovú formu klasickej veľkosti : 200g sušených sliviek (lepšie sú mäkšie), 1,5 dl brandy, 170g hnedého cukru, 80g hladkej múky (ja som kombinovala hladkú špaldovú s klasickou v pomere 2:1), 1/2 ČL jedlej sódy, 1 dl vlažnej vody, 5 bielkov, 50g mletých orechov (ja som mala mleté lieskovce), 50g masla, 20g kvalitného kakaa, 100g horkej čokolády (s min. 50% obsahom kakaa), 1 ČL mletej škorice, štipka soli, kúsok masla a múka na natretie a posypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia z knihy Sladkosti od ktorých sa nepriberá, pôvodný recept som doplnila o orechy, pretože sa mi cesto zdalo príliš riedke a o štipku jedlej sódy, aby sa cesto zdvihlo ... koláčik je vláčny, výrazne čokoládový s jemným akcentom brandy .... sušené slivky namočíme minimálne na pol hodinu do brandy (čím dlhšie budeme marinovať tým lepšie) ... v menšom hrnci prehrejeme vodu, 140g cukru, maslo, kakao a čokoládu - miešame pokiaľ sa suroviny nespoja - odstavíme a necháme vychladnúť ... v mise si zmiešame múku, jedlú sódu, škoricu a mleté orechy ... bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh ... pridáme zvyšok cukru, múku s jedlou sódou a škoricou a nakoniec postupne vychladnutú čokoládovú zmes a 1-2 lyžice brandy, v ktorej sa marinovali slivky ... formu vymažeme maslom a vysypeme múkou, nalejeme cesto, rozložíme slivky a dáme do rúry vyhriatej na 180°C ... pečieme cca 30 - 35 minút ... hotový ešte teplý koláč polejeme zvyškom brandy a potom už len vychutnávame ... mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šarlota s broskyňami...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia 125g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 1 vanilkový puding v prášku 100g polohrubej múky 1ČL kypriaceho prášku 4PL horúcej vody 300g broskýň 4PL rumu /nemusí byť/ marmeláda ♠♠♠ PLNKA: 2PL rumu 12 lístkov želatíny alebo 1 balíček jemnej želatíny 100g kryštálového cukru 250g broskyňového džúsu /alebo šťavy/ 250g bieleho vína /alebo sektu alebo jablkového džúsu/ 250g jemného tvarohu /alebo mascarpone/ 1 PL citrónovej šťavy 200ml smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridávame postupne horúcu vodu a prešľaháme. Puding, múku, kypriaci prášok zmiešame, pridáme k žĺtkom, premiešame, zľahka vmiešame tuhý sneh a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180°C. Po upečení potrieme marmeládou zmiešanou s rumom a potrieme, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na 1 cm hrubé kúsky. Misku si vyložíme potravinárskou fóliou, kúsky rolády poukladáme na dno a na boky /zvyšok odložíme na obloženie vrchu/. Naplníme krémom, poukladáme zvyšné roládky a necháme v chlade tuhnúť aspoň 10-12 hodín. Potom vyklopíme na tanier, stiahneme fóliu a môžeme pokrájať.



Plnka: V broskyňovej šťave necháme zmäknúť želatínu. Víno /sekt, jablkovú šťavu/, rum, citrónovú šťavu zmiešame s cukrom. Želatínu rozpustíme a po častiach pridáme k vínovej zmesi. Nakoniec vymiešame s tvarohom /mascarpone/ a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nekysnuté záviny...



POTREBNÉ PRÍSADY

Možno tu už takýto receptík je, ale zopakovať si nezaškodí...navyše je výhodný aj pre tých, ktorý sa "nekamarátia" s kysnutým cestom: 400g hladkej múky, 200g margarínu, 1 biely jogurt /150g/, 1 kypriaci prášok♠♠♠♠♠ PLNKA: 2kg jabĺk, 100g mletého maku, 100g mletých orechov, 1 balíček hrozienok, podľa chuti kryštálový cukor, podľa potreby strúhanka a mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s tukom, jogurtom a kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme na tenko, rozložíme na čistú utierku a rozložíme jablká, ktoré posypme podľa chuti makom alebo orechmi, hrozienkami a strúhankou, pocukrujeme podľa chuti . Pomocou utierky zvinieme a preložíme na plech /vystlaný papierom na pečenie/. Závin potrieme mliekom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 minút na 180°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 7.11.2016, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecké krstinové


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 8.2.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu