končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
***Plnena cervena paprika - pecena v rure - DOLMA ***POTREBNÉ PRÍSADY ***cervena paprika***500g mlete masko*** 1 cibula***100g masla***250 az 300g ryze***1 paradajka***2 dcl paradajkoveho pretlaku v krabicke***1 P.L. mletej cervenej papriky***vegeta**sol***mlete cierne korenie ***Na zalievku*** 500ml vody***50g masla***vegeta a sol POSTUP PRÍPRAVY Takto pripravujem plnenu papriku. Je dobre , ked su papriky tensie a nie hrubostenne. Da sa takto plnit aj zo susenej cervenej papriky...Papa sa s chlebikom a zapija zakysankou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 11.8.2013, 7:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátomPOTREBNÉ PRÍSADY Výborné! 800 g hlávkovej kapusty, 2 veľké cibule, 400 g pomletého bravč. masa, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, balík mrazeného špenátu (cca 400 g, v závislosti od výrobcu), 4 strúčiky cesnaku, 2 dl mlieka, soľ, vegeta, petržlen. vnať, 1 PL masla, strúhanka alebo ovsené vločky. POSTUP PRÍPRAVY ako na to: Pomleté maso zmiešame s nadrobno posekanou cibuľou, jedným vajíčkom a lyžičkou vegety. Masu necháme odstáť, kým si pripravíme špenát. Na masle usmažíme cesnak, zalejeme mliekom, vložíme doň mrazený špenát. Posolíme a počas stáleho miešania varíme až do zovretia. Potom špenát ochutíme štipkou korenia. Pokrájanú hlávkovú kapustu podusíme na cibuli do makka. Pekáč alebo misu z jenského skla vymastíme olejom a vysypeme strúhankou/vločkami. Vložíme don pomleté maso, rovnomerne, po celej ploche. Na maso rozložíme kapustu, ktorú jemne vtlačíme do tejto masy. Polejeme hotovým špenátom a na záver zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s vajíčkom a soľou, ozdobíme vnaťou a necháme piecť cca 45 minút. Krájame ako tortu. Variantom tohto postupu môže byť ešte pridanie ryžovej vrstvy - medzi kapustu a špenát. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 24.4.2012, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mleté mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 1 ČL horčice, soľ, mčk, vegeta, 5 vajec, 250 g syra, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Viď postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (65) posledné: 22.3.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hamburger ako z fastfoodu...POTREBNÉ PRÍSADY balenie mletého mäsa kto má aké rád, soľ, čierne korenie, 5stručkov cesnaku, korenie na mäso, vajce a hrsť strúhanky, hamburgerové žemle, šalát, paradajky, syr, cibuľka jarná alebo neskoršia, šalátová uhorka, kečup, tatárka, alebo kto má rád len horčica, ako príloha kto chce hranolky a zeleninový šalát s jogurtovým dresingom.. POSTUP PRÍPRAVY mäso si dáme do misky osolíme, okoreníme, pridáme vajce, pretlačené cesnaky, a strúhanku, rukou riadne vymiesime, a tvarujume ploché placky a opekáme na panvičke medzitým kým sa robí mäso tak si nakrájame zeleninu na koliečka, syr na plátky nakrájame..keď sa mäso dopeká tak si rozkrojíme žemle a dáme do rozohriatej rúry na chvíľu zchrumkavieť ale nesmú zhorieť, potom veľmi rýchlo natrieme vrchnú stranu žemle kučupom a spodnú tatárkou položíme na spodnú mäso na mäso syr a zeleninu a šalát na koniec a pritlačime..hranolky ja robím v trúbe na kvapke oleja nie sú potom taká premastené a sú chutnejšie a šalát k tomu: zelenina akú má kto rád a dresing sa skladá z jedného bieleho jogurtu čierneho korenia soli a nakrájam tam cibulu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.9.2010, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hamburger ako z fastfoodu...POTREBNÉ PRÍSADY balenie mletého mäsa kto má aké rád, soľ, čierne korenie, 5stručkov cesnaku, korenie na mäso, vajce a hrsť strúhanky, hamburgerové žemle, šalát, paradajky, syr, cibuľka jarná alebo neskoršia, šalátová uhorka, kečup, tatárka, alebo kto má rád len horčica, ako príloha kto chce hranolky a zeleninový šalát s jogurtovým dresingom.. POSTUP PRÍPRAVY mäso si dáme do misky osolíme, okoreníme, pridáme vajce, pretlačené cesnaky, a strúhanku, rukou riadne vymiesime, a tvarujume ploché placky a opekáme na panvičke medzitým kým sa robí mäso tak si nakrájame zeleninu na koliečka, syr na plátky nakrájame..keď sa mäso dopeká tak si rozkrojíme žemle a dáme do rozohriatej rúry na chvíľu zchrumkavieť ale nesmú zhorieť, potom veľmi rýchlo natrieme vrchnú stranu žemle kučupom a spodnú tatárkou položíme na spodnú mäso na mäso syr a zeleninu a šalát na koniec a pritlačime..hranolky ja robím v trúbe na kvapke oleja nie sú potom taká premastené a sú chutnejšie a šalát k tomu: zelenina akú má kto rád a dresing sa skladá z jedného bieleho jogurtu čierneho korenia soli a nakrájam tam cibulu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Šťavnatá sekaná plnená hlávkovou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa, 1 malá hlávka bielej kapusty, olej/masť, 1 cibuľa, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ, majoránka, 100 g údeného syra, sušený/prelisovaný cesnak, sušené pšeničné ovsené otruby alebo iná drobná obilnina na zahustenie (nemusí byť), strúhanka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kapustu očistíme a pokrájame na drobno. V rajnici ju opražíme na cibuli spenenej na oleji, pridáme trocha drvenej rasce a mleté korenie. Môžeme podliať troškou vody, aby sa kapusta udusila. Nemusí do mäkka, skôr len do chrumkava. Mleté mäso dáme do misy, tiež osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka, nastrúhaný syr, cesnak a zamiešame. pridáme pripravenú kapustu (bez vody, ak nejaká v hrnci zostala), a toľko otrúb a/alebo strúhanky, aby sa masa spojila (možno 2 - 3 hrste). Masa nemusí byť hustá, stuhne vo forme/pekáči. Formu na biskupský chlebík/väčší srnčí chrbát/menší pekáč môžeme vystlieť alobalom. Dobre potrieme olejom/masťou a navrstvíme masu. Dáme piecť na 180 C asi hodinu alebo až kým povrch nezhnedne. Asi v polovici pečenia som ešte na vrch lyžicou naliala trochu oleja. Naozaj výborná varianta sekanej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Lihapullat - fínske mäsové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa (uplne jemného - ja kupované ešte mixujem tyčovým mixérom), 1 menšia cibuľa jemne nakrájaná, 1 celé vajíčko cca 2 dl šlahačkovej smotany, 1-2 dl strúhanky (z rohlíkov lepšie) - množstvo prisýpam kým sa hmota dobre formuje, ale nech je jemná, ochucovadlá podľa chuti (vegeta, soľ, č.korenie, trošku mletej rasce, málinko sójovej omáčky, cesnak,....podľa každého chuti) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame, strúhanku pridávam poslednú po lyžiciach. Misu alebo pekáč polejem roztopeným maslom a ukladám maličké guľky o priemere asi 1,5 cm (vyšli na 3 misky). Pečieme v predhriatej rúre na 230 stupňoch asi 30 minút (neni treba zakrývať!), skoro pred dopečením zvyknem trošku potriasť, ale ani nie je treba lebo aj vrch sa opečie. Vyskúšala som jednu porciu piecť na papieri na pečenie a chutilo to rovnako, naše mleté mäso je dosť tučné, takže to pustilo aj dosť masti. Môj priateľ je dosť kritický na jedlá, ale táto verzia mu konečne chutila. Mali sme to so zemiakovou kašou a hnedou omáčkou (polotovar z Ikei). Musím pridať ešte, že moje deti mäso moc nemusia, ale toto im chutilo! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2010, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Karfiol v mletom mäsePOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, 800g mletého mäsa, 3 vajcia, 1 rožok, 250ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, 100g postrúhaného syra POSTUP PRÍPRAVY Očistený karfiol varíme v slanej vode cca 5 minút. potom ružičky necháme ochladnúť. mleté mäso zmiešame s jedným vajcom, rozmočeným rožkom, preidáme soľ, korenie, a spolu dobre spracujeme. zo zmesi postupne robíme malé placky, na každú dáme kúsok karfiolu, zabalíme ho a uložíme do pekáča. pekáč dáme do vyhriatej rúry, asi po 20 minútach ho vyberieme a zalejeme so zmesou mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali 2 vajcia, štipku oregana a soli. na 10 minút vložíme do rúry, potom vrch posypeme syrom a dopečieme. vhodnou prípohou je zemiaková kaša a zeleninivý šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Sugo BolognesePOTREBNÉ PRÍSADY 80 g cibula, 80 g mrkva,80 g zeler,600 g mleteho masa,1/2 kg olupanych paradajok/je mozne aj kupit v doze/, 100 ml cerveneho vina,4 PL olivoveho oleja,1 CL oregana,2 ks bobkoveho listu,1 PL tymianu,2 struciky cesnaku-pretlaceneho,1 konzerva paradajkoveho pretlaku/dala som vsak viac/,sol,korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibulu,mrkvu a zeler nakrajat n kocky alebo nastruhat,podusit na oliv.oleji,pridat mlete maso a zase podusit,zaliat cervenym vinom,pridat paradajky,paradajkovy pretlak,nasledne dat koreniny,cesnak,bylinky. Ca.1 hodinu pomaly za obcasneho miesania povarit.Nakoniec pridat este paradajkovy pretlak podla potreby ,pripadne okorenit,osolit....posypat parmezanom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2010, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zaapekané plnené šampióny mäsovou plnkou v paradajkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY cca 200 g mleté mäso, 4 PL uvarenej ryže, 3P L kkečupu, soľ, mčk, 1 ci buľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 zelená paprika, 7 až 10 ks šampiónov, 2 dcl vody, 3 PL zelený hrášok....paradajková omáčka u mňa v receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28886&user=..alebo akú má každý rád...syr eidam na posypanie podľa vlastnej vôle a chuti...:o)) POSTUP PRÍPRAVY ....chutná špecialitka...alebo zaujímava alternatíva plnenej papriky :o))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.8.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,37 ďalšie >> |