končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,2566 ďalšie >> |
TORTY |
Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY 200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie. 2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo). 3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky. 4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto. 5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme. 6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 7. Dobrú chuť! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2013, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Švédska mandľová torta (IKEA)POTREBNÉ PRÍSADY 100g mandľových lupienkov 200g pomletých mandlí 4 vajka 240g cukru 100ml šľahačkovej smotany 225g mäkkého masla 20g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Pec predhrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň poukladáme 100g mandľových lupienkov a restujeme ich do zlatohneda. oddelíme si bielko od žĺtka žĺtka s 80g cukru a 100ml šľahačkovej smotany v jednom hrnci na nízkom ohni do krémova vyšľaháme ale nesmieme nechať variť. Potom to odoberieme z ohňa a dáme do ľadovej vody a ešte vyšľaháme. 225g mäkkého masla po malých kúsočkoch zmiešame do masy v bode 3 a necháme do studena odstáť dva tortové plechy obložíme papierom na pečenie Vyšľaháme bielka s cukor a primiešame 200g pomletých mandlí. do tortovej formy s priemerom 22 cm vlejeme polovičku masy a do druhej dalšiu polovičku plech dať na 2. mriežku od vrchu a druhy plech dať na prvú mriežku z vrchu a po 10 minútach ich vymeniť a piecť ďalších 10 minút. pri 175 stupňoch alebo 150 keď je vzduchovú rúra. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Gerda K. (gega) ID 23274 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 28.8.2012, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná torta pre Šimonka k 1.narodeninámPOTREBNÉ PRÍSADY MRAMOROVE CESTO : 250g hladka muka **** 1. prasok do pečiva **** 4 vajicka **** 240g praskoveho cukru *** 150ml olej**** 100ml teplej vody **** kakao podla toho ako chcete mať cesto hnedé PLNKA : 1 liter mlieka, 3 zlate klasy , 6 lyžíc cukru a 500ml kyslej smotany OVOCIE NA VRCH NA TRAVU som dala kokos namočený v ananasovej štave čo mi ostala , prifarbila som ju predtým zelenou potravinárskou farbou POSTUP PRÍPRAVY pekný postup je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6541 plnka - z mlieka ,cukru a zl.klasov urobiť husty puding,ked vychladne vmiešať kyslu smotanu KORPUS som rozrezala na 3 časti,každu natrala lekvárom a plnkou,medzi som dala banány na spodok a na další plát ananas,celu tortu som ešte potrela lekvárom a plnkou,dookola piškoty . Na plnku hore trávu z kokosu,kviety dám v den oslavy - tie som urobila z JOJO cukríkov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Denisa L. (denisočka) ID 18948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.6.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Dovolím si vložiť aj recept, pretože bola chuťovo veľmi dobrá a je tu dosť mamičiek, ktoré hľadajú aj konkrétne recepty.. takže nech sa páči: Potrebujeme: na cesto: 6 vajec, 6 Pl polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 čokoládový puding (prášok) na plnku: 1 maslo, 0,5 litra mlieka, 3 PL polohrubej múky, práškový cukor, kryštálový cukor, mleté orechy orechová plnka: za misku pomletých orechov, práškový cukor, trochu mlieka POSTUP PRÍPRAVY Tak poďme na to: oddelíme si bielky od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh, prisypeme kryštálový cukor a znovu šľaháme, primiešame žĺtky, premiešame, nakoniec vsypeme múku, prášok do pečiva a pudingový prášok, jemne vareškou premiešame a vysypeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej tortovej formy. Upečieme. Necháme vychladnúť, poprekrajujeme dlhým nožom. Na plnku si uvaríme mlieko s múkou a kryštálovým cukrom (ja dávam na pol litra mlieka 3 PL cukru). Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom si maslo mierne zohrejeme v mikrovlnke, len tak trošku, aby sa dalo dobre šľahať, pridáme práškový cukor (200 g), dobre vyšľaháme a nakoniec po lyžiciach pridávame kašu a stále šľaháme. Opatrne, aby sa to nezrazilo, musí to mať zhruba rovnakú teplotu. Ja robievam aj tak, že večer uvarím kašu, odstavím, vyberiem z mrazničky maslo, dám na tanierik a do rána to nechám spolu odstáť a ráno robím krém. Nikdy sa mi nezrazí. No, keď máme kašu vymiešanú s maslom, primiešame mleté orechy. Množstvo odhadujem tak na 200 g - ja to dávam od oka.. koľko mám, toľko dám. Plnku neochutnávajte, lebo vám neostane do torty :-) Na tú druhú plnku si zmiešame len orechy s cukrom a trošinkou mlieka, len toľko mlieka dajte, aby sa plnka spojila, aby sa dala natrieť na korpus. Má to byť ani nie suché ani nie mokré. No a spájame.. korpus, plnka maslová, korpus, plnka orechová, korpus, plnka maslová.. ozdobíme si čokoládou, mandľovými lupienkami.. a ostatné podľa fantázie. Prajem Vám dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2009, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Skvely tvarohovy kremPOTREBNÉ PRÍSADY 1 zlaty klas +450 ml mlieka + 3 PL kryst cukru, 3 tvarohy vo vanicke, 1 teglik kyslej smotany, 2 vanilk cukre, prask. cukor podla chuti 2 slahacky, 1 prask. zelatina + 1 dl mlieka POSTUP PRÍPRAVY doteraz som robila len torty s parizskym kremom, ale potrebovala som naplnit tortu kremom, v ktorom by nebola cokolada. tak som si vymyslela tento krem a bola som zanho vychvalena az do nebies. tak sa s vami onho podelim... ako inspiracia mi posluzili recepty na domaci pribinacik ;-) uvarime si zo zlateho klasu puding, nechame vychladnut, ked vychladne tak ho preslahame v inej miske si vymiesame tvarohy, kyslu smotanu, vanilkove cukre a podla chuti pridame prask. cukor vyslahame si dve slahacky, mozno staci aj jedna ja som nakoniec pouzila asi len jeden a pol slahacky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Emilia D. (filmuska) ID 25200 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 13.9.2009, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Extra čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm. POSTUP PRÍPRAVY Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min. Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame. Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc. Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS podla Dáša V. (onasi) ID 9782 (cz MMB): 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao (asi 2 lyzice ale podla toho ake tmave cesto chcete) PLNKA 1: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy puding, 350 ml mlieka PLNKA 2: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 cokoladovy puding, 350 ml mlieka, 1 varova cokolada, jahodovy kompot a jahodovy dzem, MARCIPAN: falosny marcipan podla Marcela P. (Arielll) ID 126509 (cz MMB): 20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg praskoveho cukru, 3-4 lyzice oleja, 3-4 lyzice bio sirup z agave (to som dala ja v povodnom recepte je ine..),trochu teplej vody (asi 30-50 ml) POSTUP PRÍPRAVY vid obrazkovy postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Eva T. (evan0201) ID 34716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2011, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechovo-čokoládová torta rybka pre AdamkaPOTREBNÉ PRÍSADY Tak ide sa na to: Korpus orechový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 110 g polohrubej múky, 110 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody****** Korpus kakaový: 5 vajec, 120g cukru, 150g polohrubej múky,2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody***** Korpus biely-piškót: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody*** Krém orechový: 6 dcl mlieka, 1,5 bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru, 1bal. vanilkového cukru, 250g masla, 120g mletých orechov**** Krém čokoládový: 4 dcl mlieka, 100g várovej čokolády,1bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru,1vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 250g masla(stačí v pohode aj 200g)***** pikantný džem na potretie, rum na pokropenie plátov, marhuľový alebo iný džem, poťahová hmota-akú len chcete, ja som používala falošný marcipán a z cukríkov Marshmallow a to je asi všetko. Ak som na niečo zabudla, doplním... POSTUP PRÍPRAVY postup dopísaný, akurát niektoré fotky sú fotené z núdze mobilom, ale vidno ich:o) Rovnako som postupovala aj pri výrobe torty pre Vanessku (lienka) , uvedený v mojich receptoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (49) posledné: 4.5.2009, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mramorová torta s banánmi, zdobená Marshmallow cukríkmi / 1.pokus :o)) /POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, kakao PLNKA: 1 liter mlieka, 3 x zlatý klas, 3 x vanilínový cukor, 300 g masla, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 6 banánov, 200 g lekváru na potretie korpusov / ja som dala jahodový / MODELOVACIA HMOTA Marshmallow: 1 balík JO-JO Marshmallow cukríkov, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, preosiaty práškový cukor - cca 400 g , Solamyl na posypanie dosky a valčeka ZDOBENIE: fantázia, Cukrové písmo / 4 tuby v balení / - ZUCKER SCHRIFT - to naše stálo 54,-Sk POSTUP PRÍPRAVY 1., Korpus - recept mám od miriam v. (miriam1974) ID 18717, si upečieme podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760 - fantastický recept, NEODPORÚČAM zvýšiť dávku!!! Bohato stačí. Je tam presný postup. Ja som použila okrúhlu formu a prekrojila som ju na 3 časti a korpusy som potrela zo všetkých strán lekvárom / okrem spodnej /. 2., PLNKA: inšpiráciu mám zo stránky http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu len som ju trocha pozmenila :o)). V 1 litri mlieka uvaríme 3 zlaté klasy a 3 sáčky vanilínového cukru na hustý puding / môže byť aj deň vopred / a dáme ho vychladnúť. Vymiešame si maslo, žĺtka a práškový cukor na hladký krém. Postupne primiešavame puding a vymiešame na hladký krém. 3., Na lekvárom potretý korpus položíme na polovicu - po dĺžke nakrojený banán, alebo na hrubé kolieska, prekryjeme krémom. Ďalšia vrstva je korpus - potretý z oboch strán lekvárom a postup s banánom a plnkou opakujme, prekryjeme treťou vrstvou korpusu, ktorá je z oboch strán potretá lekvárom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 16.8.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
moja prva slana tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Toastovy chlieb – biely 250g, Toastovy chlieb – tmavy 250g, Liptovska salama cca. 100g, Šunkova salama 100g, Nitran salama 100g, Tokajska salama 100g, Vlassky salat cca. 400g, Syr Eidam 45% cca. 400g - na obalenie torty,ale aj dovnutra, Makky syr Favorit 1 krab., Korbaciky – tie boli na ozdobu asi 3ks, Smotanove natierkove maslo Mana 2ks, Natierkove maslo Mana – pazitkove 1ks, Natierkove maslo - cesnakove 1ks, Bryndzova natierka 100g – nakladana, Zelenina podla vkusu a chute – na ozdobu (ja som mala olivy, paradajky, mladu cibulku) POSTUP PRÍPRAVY Hotova torta mala vahu priblizne 2,5kg. Mozu sa pouzit lubovolne suroviny podla fantazie. Ak nechceme robit ozdoby ako su ruzicky a podobne, netreba tolko salamy a sunky. Ja som vrstvila nasledovne: Bryndzova natierka-sunka-Cesnakova natierka-Biely toast. chlieb-Makky syr-salama-Vlassky salat-Tvrdy syr-Pazitkova natierka-Tmavy toast.chlieb-Makky syr-Lipt. salama-Smotanova natierka-Biely toast.chlieb. Pri vrstveni je dobre vzdy natriet toast chlieb nejakou natierkou, aby to lepsie drzalo – z oboch stran. \r\nAk davame vrstvu salatu, treba ju niecim pevnym, napr. syrom, sunkou alebo aj hrubsou vrstvou natierky oddelit od chleba, aby chlieb velmi nenasiakol a nerozmocil sa. Ak sme skoncili s vrsvenim, celu tortu potrieme nejakou natierkou a obalime platkami tvrdeho syra. Je aj recept ako tvrdy syr roztopit a vytvorit suvislu vrstvu, ale takto je to jednoduchsie. Komu sa chce experimentovat, navod najde na nete... Ozdobujeme podla fantazie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Jana T. (salinaja) ID 53322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 11.2.2013, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,2566 ďalšie >> |