. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo).
3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto.
5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme.
6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
7. Dobrú chuť!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2013, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Švédska mandľová torta (IKEA)



POTREBNÉ PRÍSADY

100g mandľových lupienkov 200g pomletých mandlí 4 vajka 240g cukru 100ml šľahačkovej smotany 225g mäkkého masla 20g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pec predhrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň poukladáme 100g mandľových lupienkov a restujeme ich do zlatohneda.
oddelíme si bielko od žĺtka
žĺtka s 80g cukru a 100ml šľahačkovej smotany v jednom hrnci na nízkom ohni do krémova vyšľaháme ale nesmieme nechať variť. Potom to odoberieme z ohňa a dáme do ľadovej vody a ešte vyšľaháme.
225g mäkkého masla po malých kúsočkoch zmiešame do masy v bode 3 a necháme do studena odstáť
dva tortové plechy obložíme papierom na pečenie
Vyšľaháme bielka s cukor a primiešame 200g pomletých mandlí.
do tortovej formy s priemerom 22 cm vlejeme polovičku masy a do druhej dalšiu polovičku
plech dať na 2. mriežku od vrchu a druhy plech dať na prvú mriežku z vrchu a po 10 minútach ich vymeniť a piecť ďalších 10 minút. pri 175 stupňoch alebo 150 keď je vzduchovú rúra.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Gerda K. (gega) ID 23274 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.8.2012, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná torta pre Šimonka k 1.narodeninám



POTREBNÉ PRÍSADY

MRAMOROVE CESTO : 250g hladka muka **** 1. prasok do pečiva **** 4 vajicka **** 240g praskoveho cukru *** 150ml olej**** 100ml teplej vody **** kakao podla toho ako chcete mať cesto hnedé PLNKA : 1 liter mlieka, 3 zlate klasy , 6 lyžíc cukru a 500ml kyslej smotany OVOCIE NA VRCH NA TRAVU som dala kokos namočený v ananasovej štave čo mi ostala , prifarbila som ju predtým zelenou potravinárskou farbou

POSTUP PRÍPRAVY

pekný postup je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6541

plnka - z mlieka ,cukru a zl.klasov urobiť husty puding,ked vychladne vmiešať kyslu smotanu

KORPUS som rozrezala na 3 časti,každu natrala lekvárom a plnkou,medzi som dala banány na spodok a na další plát ananas,celu tortu som ešte potrela lekvárom a plnkou,dookola piškoty . Na plnku hore trávu z kokosu,kviety dám v den oslavy - tie som urobila z JOJO cukríkov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Denisa L. (denisočka) ID 18948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.6.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Dovolím si vložiť aj recept, pretože bola chuťovo veľmi dobrá a je tu dosť mamičiek, ktoré hľadajú aj konkrétne recepty.. takže nech sa páči: Potrebujeme: na cesto: 6 vajec, 6 Pl polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 čokoládový puding (prášok) na plnku: 1 maslo, 0,5 litra mlieka, 3 PL polohrubej múky, práškový cukor, kryštálový cukor, mleté orechy orechová plnka: za misku pomletých orechov, práškový cukor, trochu mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Tak poďme na to: oddelíme si bielky od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh, prisypeme kryštálový cukor a znovu šľaháme, primiešame žĺtky, premiešame, nakoniec vsypeme múku, prášok do pečiva a pudingový prášok, jemne vareškou premiešame a vysypeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej tortovej formy. Upečieme. Necháme vychladnúť, poprekrajujeme dlhým nožom.
Na plnku si uvaríme mlieko s múkou a kryštálovým cukrom (ja dávam na pol litra mlieka 3 PL cukru). Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom si maslo mierne zohrejeme v mikrovlnke, len tak trošku, aby sa dalo dobre šľahať, pridáme práškový cukor (200 g), dobre vyšľaháme a nakoniec po lyžiciach pridávame kašu a stále šľaháme. Opatrne, aby sa to nezrazilo, musí to mať zhruba rovnakú teplotu. Ja robievam aj tak, že večer uvarím kašu, odstavím, vyberiem z mrazničky maslo, dám na tanierik a do rána to nechám spolu odstáť a ráno robím krém. Nikdy sa mi nezrazí. No, keď máme kašu vymiešanú s maslom, primiešame mleté orechy. Množstvo odhadujem tak na 200 g - ja to dávam od oka.. koľko mám, toľko dám. Plnku neochutnávajte, lebo vám neostane do torty :-)
Na tú druhú plnku si zmiešame len orechy s cukrom a trošinkou mlieka, len toľko mlieka dajte, aby sa plnka spojila, aby sa dala natrieť na korpus. Má to byť ani nie suché ani nie mokré.
No a spájame.. korpus, plnka maslová, korpus, plnka orechová, korpus, plnka maslová.. ozdobíme si čokoládou, mandľovými lupienkami.. a ostatné podľa fantázie.
Prajem Vám dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2009, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Skvely tvarohovy krem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 zlaty klas +450 ml mlieka + 3 PL kryst cukru, 3 tvarohy vo vanicke, 1 teglik kyslej smotany, 2 vanilk cukre, prask. cukor podla chuti 2 slahacky, 1 prask. zelatina + 1 dl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

doteraz som robila len torty s parizskym kremom, ale potrebovala som naplnit tortu kremom, v ktorom by nebola cokolada. tak som si vymyslela tento krem a bola som zanho vychvalena az do nebies. tak sa s vami onho podelim... ako inspiracia mi posluzili recepty na domaci pribinacik ;-)

uvarime si zo zlateho klasu puding, nechame vychladnut, ked vychladne tak ho preslahame

v inej miske si vymiesame tvarohy, kyslu smotanu, vanilkove cukre a podla chuti pridame prask. cukor

vyslahame si dve slahacky, mozno staci aj jedna ja som nakoniec pouzila asi len jeden a pol slahacky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Emilia D. (filmuska) ID 25200 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 13.9.2009, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Extra čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 6 vajec, 250g kr. cukru, 250g hl. muky, PDP, 1dcl oleja, 1dlc vody, 100g horkej cokolady plnka: 1L mlieka, 3 kvalitne cokolacove pudingy, 150g kr.cukru, 200g cokolady, 200g masla, 1dcl kavy s PL rumu, kysly dzem poleva: 250 ml slahacky, 250 g cokolady (vhodne uvarit aj den skor, potom vyslahat) Pouzila som formu s priemerom 28cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarime si puding z mlieka, pudingovych praskov a cukru - nechame vychladnut. Cesto : zltka vyslahame s cukrom, potom pridame rozpustenu cokoladu - slahame, pridame olej, vodu - slahame, primiesame muku s PDP. Vmiesame vyslahane bielka a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pecieme na 180 stupnov cca 45 min.
Krem: makke maslo si vyslahame s rozpustenou cokoladou, postupne pridavame puding ( pred tym je dobre ho mixerom premiesat) a miesame.

Korpus si prekrojime, spodnu cast celu pokropime kavou s rumom a potrieme dzemom, rozotrieme nan celu plnku a prikriyeme druhym korpusom ( aj ten mozete pokropit). Uvarime si slahacku s cokoladou a po vychladnuti ju vyslahame, tymto kremom potrieme cely povrch torty. Chladime cez noc.

Torta je fantasticka, ja som kombinovala kvalitne 80%cokolady s kapucinovou cokoladou, ktora chut zjemnila a prevonala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.10.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS podla Dáša V. (onasi) ID 9782 (cz MMB): 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao (asi 2 lyzice ale podla toho ake tmave cesto chcete)
PLNKA 1: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy puding, 350 ml mlieka
PLNKA 2: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 cokoladovy puding, 350 ml mlieka, 1 varova cokolada,
jahodovy kompot a jahodovy dzem,
MARCIPAN: falosny marcipan podla Marcela P. (Arielll) ID 126509 (cz MMB): 20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg praskoveho cukru, 3-4 lyzice oleja, 3-4 lyzice bio sirup z agave (to som dala ja v povodnom recepte je ine..),trochu teplej vody (asi 30-50 ml)

POSTUP PRÍPRAVY

vid obrazkovy postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Eva T. (evan0201) ID 34716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2011, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechovo-čokoládová torta rybka pre Adamka



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak ide sa na to:
Korpus orechový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 110 g polohrubej múky, 110 g mletých vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******
Korpus kakaový: 5 vajec, 120g cukru, 150g polohrubej múky,2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody*****
Korpus biely-piškót: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody***
Krém orechový: 6 dcl mlieka, 1,5 bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru, 1bal. vanilkového cukru, 250g masla, 120g mletých orechov****
Krém čokoládový: 4 dcl mlieka, 100g várovej čokolády,1bal. Zlatý klas, 150g práškového cukru,1vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 250g masla(stačí v pohode aj 200g)*****
pikantný džem na potretie, rum na pokropenie plátov, marhuľový alebo iný džem, poťahová hmota-akú len chcete, ja som používala falošný marcipán a z cukríkov Marshmallow a to je asi všetko. Ak som na niečo zabudla, doplním...

POSTUP PRÍPRAVY

postup dopísaný, akurát niektoré fotky sú fotené z núdze mobilom, ale vidno ich:o)

Rovnako som postupovala aj pri výrobe torty pre Vanessku (lienka) , uvedený v mojich receptoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (49) posledné: 4.5.2009, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mramorová torta s banánmi, zdobená Marshmallow cukríkmi / 1.pokus :o)) /



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, kakao PLNKA: 1 liter mlieka, 3 x zlatý klas, 3 x vanilínový cukor, 300 g masla, 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 6 banánov, 200 g lekváru na potretie korpusov / ja som dala jahodový / MODELOVACIA HMOTA Marshmallow: 1 balík JO-JO Marshmallow cukríkov, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, preosiaty práškový cukor - cca 400 g , Solamyl na posypanie dosky a valčeka ZDOBENIE: fantázia, Cukrové písmo / 4 tuby v balení / - ZUCKER SCHRIFT - to naše stálo 54,-Sk

POSTUP PRÍPRAVY

1., Korpus - recept mám od miriam v. (miriam1974) ID 18717, si upečieme podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760 - fantastický recept, NEODPORÚČAM zvýšiť dávku!!! Bohato stačí. Je tam presný postup. Ja som použila okrúhlu formu a prekrojila som ju na 3 časti a korpusy som potrela zo všetkých strán lekvárom / okrem spodnej /.

2., PLNKA: inšpiráciu mám zo stránky http://www.peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu len som ju trocha pozmenila :o)). V 1 litri mlieka uvaríme 3 zlaté klasy a 3 sáčky vanilínového cukru na hustý puding / môže byť aj deň vopred / a dáme ho vychladnúť. Vymiešame si maslo, žĺtka a práškový cukor na hladký krém. Postupne primiešavame puding a vymiešame na hladký krém.

3., Na lekvárom potretý korpus položíme na polovicu - po dĺžke nakrojený banán, alebo na hrubé kolieska, prekryjeme krémom. Ďalšia vrstva je korpus - potretý z oboch strán lekvárom a postup s banánom a plnkou opakujme, prekryjeme treťou vrstvou korpusu, ktorá je z oboch strán potretá lekvárom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.8.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

moja prva slana torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Toastovy chlieb – biely 250g, Toastovy chlieb – tmavy 250g, Liptovska salama cca. 100g, Šunkova salama 100g, Nitran salama 100g, Tokajska salama 100g, Vlassky salat cca. 400g, Syr Eidam 45% cca. 400g - na obalenie torty,ale aj dovnutra, Makky syr Favorit 1 krab., Korbaciky – tie boli na ozdobu asi 3ks, Smotanove natierkove maslo Mana 2ks, Natierkove maslo Mana – pazitkove 1ks, Natierkove maslo - cesnakove 1ks, Bryndzova natierka 100g – nakladana, Zelenina podla vkusu a chute – na ozdobu (ja som mala olivy, paradajky, mladu cibulku)

POSTUP PRÍPRAVY

Hotova torta mala vahu priblizne 2,5kg. Mozu sa pouzit lubovolne suroviny podla fantazie. Ak nechceme robit ozdoby ako su ruzicky a podobne, netreba tolko salamy a sunky.
Ja som vrstvila nasledovne: Bryndzova natierka-sunka-Cesnakova natierka-Biely toast. chlieb-Makky syr-salama-Vlassky salat-Tvrdy syr-Pazitkova natierka-Tmavy toast.chlieb-Makky syr-Lipt. salama-Smotanova natierka-Biely toast.chlieb. Pri vrstveni je dobre vzdy natriet toast chlieb nejakou natierkou, aby to lepsie drzalo – z oboch stran. \r\nAk davame vrstvu salatu, treba ju niecim pevnym, napr. syrom, sunkou alebo aj hrubsou vrstvou natierky oddelit od chleba, aby chlieb velmi nenasiakol a nerozmocil sa. Ak sme skoncili s vrsvenim, celu tortu potrieme nejakou natierkou a obalime platkami tvrdeho syra. Je aj recept ako tvrdy syr roztopit a vytvorit suvislu vrstvu, ale takto je to jednoduchsie. Komu sa chce experimentovat, navod najde na nete... Ozdobujeme podla fantazie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Jana T. (salinaja) ID 53322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 11.2.2013, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu