. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

ŠLEHAČKOVÁ RYCHLOBÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

Podle slovenského mmb (Martina F.)200ml šlehačky, 3 vejce, 200g cukru, 2 hrníčky polohhrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.Můžeme udělat světlou,nebo tmavou.Do svetlé bábovky přidáme vanil.cukr,do tmavé 1 lžičku kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Nastavíme program těsto a necháme cca 15 minut míchat.Potom zapneme pečení a pečeme.Zkloušíme špejlí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.5.2009, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

PITA CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

1 1/4 pohara mlieka,2 PL oleja,3 pohare hl.muky,1/2 čl cukru,1čl soli,1/3 drozdia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dame do pekarničky,nech nam cesto vymiesi a nechame 1/2 hodinu kysnut,potom dame na podlozku a vytvarujeme placky,nechame ešte 1/2 hodinku podkysnut a pečieme na 220 st asi 10 min.Podavame k masovym jedlam kde je omačka...

Z polovičnej davky mi vyšlo 6 ks...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.11.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chutný zdravý chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

420ml vlažnej vody, 1 ČL mletej rasce, 2 vrchovaté ČL soli, 1 vrchovatá ČL cukru, 1 vrchovatá PL octu, 2 vrchovaté PL oleja (naj je olivový), 440g hladkej múky(ja som dala špeciál), 160g celozrnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 1/2 kocky čerstvého droždia alebo 2 ČL sušeného droždia a semienka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je skôr možno na inšpiráciu, veď možno ho aj poznáte. Pre mňa je to môj druhý chlieb v živote a je fakt dobrý, krásny nadýchaný, jemný ako pavučinka... tak ho tu dávam... ak by ste sa chceli náhodou inšpirovať... :-)
Kto má pekáreň, tak isto vie postup, najprv dať tekuté prísady, potom sypké a dať piecť. Ja som dala čerstvé droždie, tak sa mi zdá, že je lepšie... uvidíme neskôr, keď vyskúšam viac receptov či je to fakt tak.. no a piekla som na rýchlom programe.
Dobrú chuť ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 9.4.2010, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Lupačky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vody, 85 ml oleja, 1 vajko, 85 gr. cukru, 500 gr.hladkej múky, štipka soli, 1,5ČL droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dáme do pekárničky a necháme si vypracovať a vykysnúť cesto.Potom si ho rozdelíme na časti / ja som urobila 12 ks/,vyvaľkáme trojuholník,stočíme do tvaru rožka. Necháme kysnúť ešte tak hodinku. /Narástli pri pečení dosť veľké,nabudúce urobím tenšie/ potrieme vajíčkom a posypeme makom. Pečieme cca 15 min.pri 180 C, potrieme osladeným teplým mliekom a dopečieme ešte tak 3 minutky. Nevypadajú moc pekne,ale sú mňamkové .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.8.2011, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Granko slimáky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 biela sladká actívia-jogurt°°°+ voda na doplnenie do 200ml°°°50g masla /Hery/°°°1 PL oleja°°°1PL masti°°°5PL cukru°°°1 vanilkový cukor°°°1 PL vanilkového pudingu°°°1 PL citrónovej šťavy°°°trošku citrónovej kôry°°°400g hladkej múky°°°trošku soli°°°1/2 čerstvého /2ČL sušeného/ droždia. + granko, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

recept je od Želky.. domacipekarny.cz :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.5.2012, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jemnulinká bábovka z pekárničky - bez múky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 4 vajíčka, 150 ml olej, 4 pudingové prášky/podľa vlastného výberu- vanilkový, čokoládový/, 150g kryštálový cukor, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa poradia dáme suroviny do pekárničky...nastavíme si program DORT/ ak ho niekto nemá, tak zvolíme RÝCHLY, asi po 15 min. miešania pridržaním tlačidla STOP zastavíme miešanie, vyberieme hnetací hak a nastavíme pečenie ...pečieme cca 60 min /
Ja mám na pekárničke program Dort, ale pečiem podľa druhej možnosti- je to rýchlejšie :)
Po zaznení signálu vyskúšame špajlou, či sa nám cesto nelepí...tých 60 min, by malo stačiť, mne sa ešte nestalo, aby som ešte zapínala na dopečenie , ale ak by náhodou bolo potrebné dopiecť, tak nanovo spustiť program pečenie, ale tu už si treba odsledovať dopečenie...ďalších 60 min by už bábovka nezvládla :)
Potom bábovku vyberiem z pekárničky, nechám vychladnúť v nádobke a až vychladnutú vyklopíme a následne si mlsáme a mlsáme :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 4.3.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný mazanec



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mléka, 1 žloutek, 125 g rozpuštěného másla. 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 50 g cukru, 2 vanilkové cukry, 1 lžička soli, citrónová kůra, 2,5 lžičky sušeného droždí, rozinky, mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Vše dáme postupně do domácí pekárny a zapneme na program "TĚSTO" . Po ukončení programu vytáhneme těsto, uděláme kulatý bochánek a dáme ho na vymazaný pečící papír na plech. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem, posypeme madlovými lupínky a dáme péct do trouby na prvních 10 minut na 180 st., po té snížíme na 150 st. a pečeme dalších 40 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Martina K. (Lupitka) ID 44546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.4.2020, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožky z DP



POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml mlieka, 1 čaj. lyžička soli, 1 čaj. lyžička cukru, 40 g oleja, 30 g Solamylu, 500 g pol. múky, 1/4 droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dáme do DP a zvolíme program CESTO. Potom si vykysnuté cesto prenesieme na prac. dosku a vytvoríme 12 bochníčkov. Vygúľame do tvaru oválu a zavinieme do rožka. Uložíme na plech prikrytý papierom na pečenie a necháme kystnúť ešte 15-20 min. Pred pečením a po potrieme vodou. Pečieme pri teplote 200 stupňou Celzia asi 15 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Iveta P. (ivetpm) ID 80819 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.1.2010, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ľahučká bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 20dkg ml.cukru, 20dkg polohr. múky, 1/2 prášku do pečiva, 1vanilkový cukor, 1dl oleja, 1dl vody, trochu kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtky, cukor + van.cukor dáme do pekárne a zapneme program CESTO, necháme miešať dlhšie, aby sa pekne spolu vymiešali, potom pridávame postupne olej, múku (do ktorej sme si zamiešali pr. do pečiva) a vodu - pridávame ich striedavo po troche.Všetko spolu necháme ešte miešať

Popri tom si osobitne vyšlaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme postupne k cestu, ktoré sa mieša , počkáme, kým sa tam vmieša a pekáre zastavíme tlačidlom STOP

(v prípade, že ste si nechali miešať dlhšie a pekáreň vám prestala miešať a ešte potrebujete, zastavte program tlačidlom STOP a nastavte znovu program CESTO)
Odlejte polovicu cesta do nádoby v ktorej ste si miešali bielky, primiešajte do nej kakao (asi tak 1PL - tak aby bolo cesto pekne hnedé) a toto kakaové cesto vlejte späť do pekárničky - tak aby sa dostalo skoro všade - môžete ho spolu trošku zamiešať špilkou, aby sa vám vytvorilo mramorovanie, alebo aspoň aké také zatočenie hnedej a bielej:-)

Pekáreň zatvoríme a zapneme program PEČENIE. Pečieme do konca programu (teda hodinu) po skončení zapneme program PEČENIE ešte raz a už si cesto sledujeme. Treba piecť tých 80-90min, ak sa vám zdá upečená, pichnite si do bábovku špilku, ak ju vytiahnete čistú (neolepenú od cesta) bábovka je hotová.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Alena M. (Alami) ID 14670 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.4.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu