. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 1101-1110)<< predošlé 1,.,106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116,.,117 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Zapekané tvarohovo-slivkové palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinkové cesto:
- 15 dkg hladkej múky
- 5 dkg masla /rozpustiť a nechať trošku vychladnúť/
- 4 dl mlieka
- 1 lyžica cukru
- štipka soli
- 3 vajcia

Plnka:
- 50 dkg tvarohu
- kôra z jedného citróna / lyžička sušenej kôry/
- 15 dkg práškového cukru
- 10 dkg masla
- 2 dl kyslej smotany
- 1 vanilínový cukor
- kto má rád môže pridať aj hrozienka namočené v rume

K zapekaniu:
- slivkový lekvár /bude sa ukladať na palacinky/
- 3,5 dl kyslej smotany
- 5 dkg práškového cukru
- 2 žltka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto na palacinky zamiešame na hladké cesto a necháme 30 minút odstáť. Potom upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou a naukladáme vedľa seba do maslom vytretej jenskej misy. Prerežeme ich v strede nožíkom a do týchto prierezov vložíme trošku slivkového lekváru a potom potrieme zmesou k zapekaniu. Na to poukladáme ďalšiu vrstvu palaciniek a opakujeme celý postup. Končíme zmesou na zapekanie.
Zapekáme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika T. (Mystery) ID 1615 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2007, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Lievance zo zakysanky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 slepačie varlatá * 4 polievkové lyžice práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 2 kávové lyžičky prášku do pečiva * 500 ml zákysu * štipka soli * 60 g rozpusteného masla * NA OZDOBU: práškový cukor * ovocie * šľahačka * džem

POSTUP PRÍPRAVY

Dneska mala prísť babulienka a obe krstné mamulienky, tak sme im niečo s Laurinkou rýchlo nachystali pod zub. Panebože, bola to parááááda!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.7.2012, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čokoládové flamery



POTREBNÉ PRÍSADY

liter mlieka * 8 vrchovatých polievkových lyžíc detskej krupice * 2 vanilkové cukry * 2-3 PL kryštálového cukru * štipka soli * 1 perník v čokoláde * 1 veľká čokoláda na varenie * ozdoba: med, hoblinky, čokoládová poleva * med * ovocná šťava * čokoľvek.... * potrebujete ešte rôsolníček

POSTUP PRÍPRAVY

Nahadzuuuuuujem..... :-))) Vlastne nenahadzujem. Recept sa mi zapatrošil. Škoda, ale nevadí. Do studeného mlieka vmiešajte 8 kopcovitých polievkových lyžic detskej krupice, s 2 vanilkovými cukami, 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru, štipku soli a uvarte HUSTÚ kašu. Do horúcej kaše vmiešajte nastrúhanú celú čokoládu na varenie - kľudne ju môžete aj nalámať, ona sa v horúcej kaši úplne rozpustí, a za stáleho miešania pridajte aj nastrúhaný perník - úplne obyčajný z obchodu, celý obliaty v čokoláde. Chuť perníka si vyberte podľa chuti, v obchodoch ich je nesmierne množstvo. Výborne by sa hodil kokosový. NO a to je všetko. Celú kašu vylejte do rôsolníčka, nechajte vychladnúť a dajte do chladničky na pár hodín. POtom už iba vyklopte. AK nemáte takúto špeciálnu formu, vyskúšajte nejakú oválnu misu, ktorú vysteliete potravinárskou fóliou a necháte v nej stuhnúť. Krájajte ako tortu, kamoškám to chutilo poliate marmeládou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 2.10.2016, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Malé palacinôčky s černicovým jogurtom



POTREBNÉ PRÍSADY

palacinkové cesto * černice z oberačky v lese * 500 g biely nízkotučný jogurt * kryštálový cukor * olej na pečenie palaciniek

POSTUP PRÍPRAVY

Práve sme sa vrátili z chalupy a čože by to bol za výlet, keby som deťom neurobila palacinky s ich vlastnoručne naoberanými černicami v lese. Černice síce oberali dobrovoľne nasilu, boli aj zaujímavejšie zábavky ako sa kutrať v kríčkoch plných černíc, ale palacinky zlupli raz-dva. Mali šťastie, lebo sa mi lepili na panvicu ako zmyslov zbavené!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2007, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zapečené palacinky v karamelovom pudingu



POTREBNÉ PRÍSADY

PALACINKY: 3 hrnčeky polohrubej múky * 3 hrnčeky minerálky * 2 vajcia * 1 KL prášku do pečiva * 1 KL soli * 1 PL práškového cukru * hrozienka /nemusia byť/ * PUDING: 1 liter mlieka * 2 karamelové pudingy * 5 PL kryštálového cukru * PERINKA: 3 bielky * 3 PL práškového cukru * OZDOBA: šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 205 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 28.3.2014, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Nepečená kokosová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

5 balíčkom keksov Indian(alebo Bebe)
4 lyzice kakaa (ak mame biele kekse)
2 vajicka
3/4 konzervy sladk.kondenz.mlieka(salko)

plnka:
150g prášk.cukru
125g kokosu
1/4 konzervy Salka

POSTUP PRÍPRAVY

kekse podrvit na prasokmzmiesat s ostatnymi prisadami,rozdelit na dve casti,z kazdej vyvalkat 4mm cesto,nachystat si plnku,tiez dat na 2 casti,postupne naplnit cesto,pomaly zrolovat,dat do chladu a sikmo krajat...je to sice prplava robota,hlavne to cesto,ale vysledok je neskutocne dobry,naozaj..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Andrea M. (abu) ID 7274 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohovo-černicové (čučoriedkové) lievancie



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 2 dcl mlieka, 150 g polohrubej múky, štipka soli, 3 dcl černicový alebo čučoriedkový kompót, 1 balíček vanilínového cukru, 2 lyžice práškového cukru, olej na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Neskoro som sa spamätala, takže obrázkový postup je veľmi chudobný na obrázky :-(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.8.2007, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moje lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka podľa potreby asi 200g, 20 g droždia (polovička kocky), 1/2 l mlieka, 1 kocka cukru do kvásku, za hrsť cukru práškového - asi 1-1,5 polievkovej lyžice, 1 vajce, štipka soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si spravíme kvások, do hrnčeka dáme mlieko, kocku cukru a zohrejeme na ohni, do teplého mlieka rozmrvíme droždie a vymiešame vidličkou, necháme trochu nakysnúť. Do misy alebo stredného kastróla dame múku asi 4 hrste ( ja dám vždy za hrsť aj polohrubej )-spolu 5 hrstí to je asi 200g, za hrsť práškového cukru, celé vajce, štipku soli a vylejeme kvások, vymiešame elektrickým šľahačom a necháme aspoň 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky, takže zistíme, či pridáme múku alebo mlieko, po nakysnutí cesto zväčší objem a oddeľuje sa od nádoby. Pripravíme si panvicu na lievance, potrieme olejom, zohrejeme a malou naberačkou lejeme cesto na panvicu, pečieme na miernom ohni. Asi po minúte otočíme pomocou drevených plochých varešiek, ďalšiu minútu opečieme z druhej strany a vyklopíme do misy vystlanej servítkami. Postup opakujeme, vždy potrieme panvicu olejom, až do posledného lievanca. Podávame potreté lekvárom a postriekané šľahačkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Monika K. (julina) ID 9133 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2007, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLKOVÉ ŠIŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

6 sladkokyslých letných jabĺk, 3 vajcia, mlieko, hladká múka, trochu cukru a soli, olej na vyprážanie, škoricový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Jablká ošúpeme a postrúhame
2. v miske urobíme z vajec,mlieka, múky, trochu cukru a soli husé palacinkové cesto.
3. do cesta pridáme nastrúhané jablká.
4. Na pekáči rozpálime olej a lyžicou ukladáme šišky. Pečieme soboch strán do zlatista.
5. upečené šišky vyberáme na kuchynský papier, aby neboli moc mastné.
6. posypeme každú škoricovým cukrom a ešte teplé podávame
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kristína S. (Simonova) ID 973 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Nepečený ribezľový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

piškóty, 120 g masla, želatína, 250 g, mäkkého tvarohu, 250 natierkoveho masla, 200 g práškového cukru, ovocie...ríbezle, zaváranina(džem...)

POSTUP PRÍPRAVY

pomelieme si piškóty, zmiešame s maslom a natlačíme na spodok formy potrieme zaváraninou .
Tvaroch a maslo zmiešame pridáme cukor a želatínu (ktorú si pripravíme podľa návodu).
Časť cesta dáme na piškóty naň uložíme ovocie (ríbezle...čo je) a opäť dáme vrstvu tvarohu a posypeme čokoládou a ovocím, nechá sa chladiť asi tak 1 hod... a môže sa podávať...

Je to rýchle a veľmi chutné....
Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2010, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 1101-1110)<< predošlé 1,.,106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116,.,117 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu