končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 1101-1110) | << predošlé 1,.,106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zapekané tvarohovo-slivkové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinkové cesto: - 15 dkg hladkej múky - 5 dkg masla /rozpustiť a nechať trošku vychladnúť/ - 4 dl mlieka - 1 lyžica cukru - štipka soli - 3 vajcia Plnka: - 50 dkg tvarohu - kôra z jedného citróna / lyžička sušenej kôry/ - 15 dkg práškového cukru - 10 dkg masla - 2 dl kyslej smotany - 1 vanilínový cukor - kto má rád môže pridať aj hrozienka namočené v rume K zapekaniu: - slivkový lekvár /bude sa ukladať na palacinky/ - 3,5 dl kyslej smotany - 5 dkg práškového cukru - 2 žltka POSTUP PRÍPRAVY Cesto na palacinky zamiešame na hladké cesto a necháme 30 minút odstáť. Potom upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou a naukladáme vedľa seba do maslom vytretej jenskej misy. Prerežeme ich v strede nožíkom a do týchto prierezov vložíme trošku slivkového lekváru a potom potrieme zmesou k zapekaniu. Na to poukladáme ďalšiu vrstvu palaciniek a opakujeme celý postup. Končíme zmesou na zapekanie. Zapekáme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Veronika T. (Mystery) ID 1615 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2007, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance zo zakysankyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 slepačie varlatá * 4 polievkové lyžice práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 2 kávové lyžičky prášku do pečiva * 500 ml zákysu * štipka soli * 60 g rozpusteného masla * NA OZDOBU: práškový cukor * ovocie * šľahačka * džem POSTUP PRÍPRAVY Dneska mala prísť babulienka a obe krstné mamulienky, tak sme im niečo s Laurinkou rýchlo nachystali pod zub. Panebože, bola to parááááda!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.7.2012, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládové flameryPOTREBNÉ PRÍSADY liter mlieka * 8 vrchovatých polievkových lyžíc detskej krupice * 2 vanilkové cukry * 2-3 PL kryštálového cukru * štipka soli * 1 perník v čokoláde * 1 veľká čokoláda na varenie * ozdoba: med, hoblinky, čokoládová poleva * med * ovocná šťava * čokoľvek.... * potrebujete ešte rôsolníček POSTUP PRÍPRAVY Nahadzuuuuuujem..... :-))) Vlastne nenahadzujem. Recept sa mi zapatrošil. Škoda, ale nevadí. Do studeného mlieka vmiešajte 8 kopcovitých polievkových lyžic detskej krupice, s 2 vanilkovými cukami, 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru, štipku soli a uvarte HUSTÚ kašu. Do horúcej kaše vmiešajte nastrúhanú celú čokoládu na varenie - kľudne ju môžete aj nalámať, ona sa v horúcej kaši úplne rozpustí, a za stáleho miešania pridajte aj nastrúhaný perník - úplne obyčajný z obchodu, celý obliaty v čokoláde. Chuť perníka si vyberte podľa chuti, v obchodoch ich je nesmierne množstvo. Výborne by sa hodil kokosový. NO a to je všetko. Celú kašu vylejte do rôsolníčka, nechajte vychladnúť a dajte do chladničky na pár hodín. POtom už iba vyklopte. AK nemáte takúto špeciálnu formu, vyskúšajte nejakú oválnu misu, ktorú vysteliete potravinárskou fóliou a necháte v nej stuhnúť. Krájajte ako tortu, kamoškám to chutilo poliate marmeládou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 2.10.2016, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Malé palacinôčky s černicovým jogurtomPOTREBNÉ PRÍSADY palacinkové cesto * černice z oberačky v lese * 500 g biely nízkotučný jogurt * kryštálový cukor * olej na pečenie palaciniek POSTUP PRÍPRAVY Práve sme sa vrátili z chalupy a čože by to bol za výlet, keby som deťom neurobila palacinky s ich vlastnoručne naoberanými černicami v lese. Černice síce oberali dobrovoľne nasilu, boli aj zaujímavejšie zábavky ako sa kutrať v kríčkoch plných černíc, ale palacinky zlupli raz-dva. Mali šťastie, lebo sa mi lepili na panvicu ako zmyslov zbavené!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.8.2007, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zapečené palacinky v karamelovom pudinguPOTREBNÉ PRÍSADY PALACINKY: 3 hrnčeky polohrubej múky * 3 hrnčeky minerálky * 2 vajcia * 1 KL prášku do pečiva * 1 KL soli * 1 PL práškového cukru * hrozienka /nemusia byť/ * PUDING: 1 liter mlieka * 2 karamelové pudingy * 5 PL kryštálového cukru * PERINKA: 3 bielky * 3 PL práškového cukru * OZDOBA: šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Kuk: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 205 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 28.3.2014, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nepečená kokosová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 balíčkom keksov Indian(alebo Bebe) 4 lyzice kakaa (ak mame biele kekse) 2 vajicka 3/4 konzervy sladk.kondenz.mlieka(salko) plnka: 150g prášk.cukru 125g kokosu 1/4 konzervy Salka POSTUP PRÍPRAVY kekse podrvit na prasokmzmiesat s ostatnymi prisadami,rozdelit na dve casti,z kazdej vyvalkat 4mm cesto,nachystat si plnku,tiez dat na 2 casti,postupne naplnit cesto,pomaly zrolovat,dat do chladu a sikmo krajat...je to sice prplava robota,hlavne to cesto,ale vysledok je neskutocne dobry,naozaj.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea M. (abu) ID 7274 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohovo-černicové (čučoriedkové) lievanciePOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 2 dcl mlieka, 150 g polohrubej múky, štipka soli, 3 dcl černicový alebo čučoriedkový kompót, 1 balíček vanilínového cukru, 2 lyžice práškového cukru, olej na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Neskoro som sa spamätala, takže obrázkový postup je veľmi chudobný na obrázky :-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.8.2007, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moje lievancePOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka podľa potreby asi 200g, 20 g droždia (polovička kocky), 1/2 l mlieka, 1 kocka cukru do kvásku, za hrsť cukru práškového - asi 1-1,5 polievkovej lyžice, 1 vajce, štipka soli. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si spravíme kvások, do hrnčeka dáme mlieko, kocku cukru a zohrejeme na ohni, do teplého mlieka rozmrvíme droždie a vymiešame vidličkou, necháme trochu nakysnúť. Do misy alebo stredného kastróla dame múku asi 4 hrste ( ja dám vždy za hrsť aj polohrubej )-spolu 5 hrstí to je asi 200g, za hrsť práškového cukru, celé vajce, štipku soli a vylejeme kvások, vymiešame elektrickým šľahačom a necháme aspoň 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky, takže zistíme, či pridáme múku alebo mlieko, po nakysnutí cesto zväčší objem a oddeľuje sa od nádoby. Pripravíme si panvicu na lievance, potrieme olejom, zohrejeme a malou naberačkou lejeme cesto na panvicu, pečieme na miernom ohni. Asi po minúte otočíme pomocou drevených plochých varešiek, ďalšiu minútu opečieme z druhej strany a vyklopíme do misy vystlanej servítkami. Postup opakujeme, vždy potrieme panvicu olejom, až do posledného lievanca. Podávame potreté lekvárom a postriekané šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Monika K. (julina) ID 9133 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2007, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JABLKOVÉ ŠIŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY 6 sladkokyslých letných jabĺk, 3 vajcia, mlieko, hladká múka, trochu cukru a soli, olej na vyprážanie, škoricový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Jablká ošúpeme a postrúhame 2. v miske urobíme z vajec,mlieka, múky, trochu cukru a soli husé palacinkové cesto. 3. do cesta pridáme nastrúhané jablká. 4. Na pekáči rozpálime olej a lyžicou ukladáme šišky. Pečieme soboch strán do zlatista. 5. upečené šišky vyberáme na kuchynský papier, aby neboli moc mastné. 6. posypeme každú škoricovým cukrom a ešte teplé podávame Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kristína S. (Simonova) ID 973 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nepečený ribezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY piškóty, 120 g masla, želatína, 250 g, mäkkého tvarohu, 250 natierkoveho masla, 200 g práškového cukru, ovocie...ríbezle, zaváranina(džem...) POSTUP PRÍPRAVY pomelieme si piškóty, zmiešame s maslom a natlačíme na spodok formy potrieme zaváraninou . Tvaroch a maslo zmiešame pridáme cukor a želatínu (ktorú si pripravíme podľa návodu). Časť cesta dáme na piškóty naň uložíme ovocie (ríbezle...čo je) a opäť dáme vrstvu tvarohu a posypeme čokoládou a ovocím, nechá sa chladiť asi tak 1 hod... a môže sa podávať... Je to rýchle a veľmi chutné.... Dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2010, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 1101-1110) | << predošlé 1,.,106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116,.,117 ďalšie >> |