končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,165 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Klasicky taliansky kolac od Louisy (Louisa´s Cake)POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/02/klasicky-taliansky-kolac-od-louisy.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:125g masla,izbovej T 1 poh +2 PL krystaloveho cukru 3 vajicka (velkost L) 1 1/4 poh hladkej muky stipka soli 1 poh ricotty nastruhana kora z 1 citrona 1 PL prasku do peciva Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 28.3.2014, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Diétne karfiolové fašírkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks karfiol ( ja som mala taký kilový), zemiaky (300g), mrazený hrášok, môže byť aj čerstvý (100g), mrazená kukurica (100g), vajcia 4ks, strúhanka (130g), tvrdý syr Kleopatra (200g), olej olivový (20g), cesnak 4 strúčiky, koreniny: soľ, čierne mleté korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je určený pre tých, ktorí sa snažia stravovať diétne a zdravo. Postup a príprava jedla je časovo náročnejšia, ale stojí za to :) Fašírky sú pripravované na pečúcom papieri a bez smaženia. Pre tých ktorí si strážia kalórie uvádzam že jedna fašírka má cca 450 KJ a z uvedeného množstva ich vyšlo 21ks. Postup: karfiol a zemiaky predvaríme. Karfiol do chrumkava a zemiaky do mäkka. Po vychladnutí pridáme vajíčka, nastrúhanú kleopatru, hrášok, kukuricu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Masu je najlepšie miešať rukami. Pridáme kvapku olivového oleja, aby fašírky neboli suché. Vyformujeme a obalíme v strúhanke. Pečieme v rozohriatej rúre na 180C kým fašírky nechytia farbu. Dobrú chuť! :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva Š. (evaselma) ID 295653 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečený hermelín v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, hermelín (na jednu porciu jeden), pór, kečup, žĺtok, mletá červ. paprika, 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto vyvaľkáme. Bežné balenie vyjde na 4 porcie. Rodelíme ho na 4 štvorce. Potrieme kečupum, do stredu každého štvorca poukladáme pór, na to položíme hermelín, znovu pór a potrieme, resp. polejeme kečupom. Kraje cesta potrieme žĺtkom, ktorý sme vymiešali s mliekom a červ. paprikou. Proti sebe stojace rohy cesta spojíme. Vzniknú krásne batôžteky, ktoré potrieme žĺtkom a pečieme cca 15 min na 220 stupňoch. Po upečení nechať vychladnúť, aby sa hermelín príliš neroztiekol. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Gnocchi s gorgonzolou a s orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g zemiaky,100 g hladka muka, 125 g gorgonzola,za hrst mlete vlasske orechy,2PL sladkej smotany, 1PL masla,sol POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvarime v supke, ocistime, pretlacime, pridame muku a stipku soli.Vymiesime cesto, tvarujeme gnocchi-halusky.Uvarime v osolenej vode 10 minut.Na masle pomaly rozpustame syr, ktory sme si nakrajali na malicke kocky,pridame smotanu.Do hotovej omacky dame gnocchi a na koniec zamiesame orechy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáce kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g zemiakov, 1 vajce, 25 g masla, 175 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia na obaľovanie, strúhanka, olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme.K vychladnutým pridáme múku, soľ, maslo, vajce a vypracujeme cesto. Z misky, v ktorej sme si vypracovali cesto, sformujeme krokety, ktoré obalíme vajci a strúhanke. Krokety vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Paulína S. (paulinkarose) ID 218322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2014, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BRYNDZOVÉ HALUŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, múka, bryndza, slanina, soľ, smotana POSTUP PRÍPRAVY Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Rizoto s tofu syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ryža, tofu syr podľa chuti (2 kusy), mrazená zelenina - kukurica,mrkva, hrášok , cibuľa, maslo, olej POSTUP PRÍPRAVY Ryžu si pripravíme tradičným spôsobom. Cibuľku si speníme na troške oleja(môže byť aj olivový), potom pridáme na kocky pokrájané tofu syry. Chvíľu ich orestujeme na cibuľke a pridáme k uvarenej ryži.Ja väčšinou dávam jeden údený a jeden biely. Do tej istej panvice, kde sme robili tofu si dáme kúsok masla a vysypeme mrazenú zeleninu. Po chvíli podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi 10 min.Solíme a koreníme, každý podľa svojho uváženia. Keď je zeleninka hotová, prisypeme ju k ryži a syru , premiešame a obed či večera je hotová za polhodinku. K tomu si zvykneme urobiť mrkvový alebo cviklový šalát. Dúfam, že vám bude chutiť, s tofu je rizoto celkom iné ako s mäsom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tatiana s. (heta12) ID 111012 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.9.2021, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Chilli con TOFUPOTREBNÉ PRÍSADY biele tofu, soj.omacka, cibuľa, cesnak, červ . fazuľa v konzerve, kukurica, konzerva steriliz.paradajok, 1-2 PL rajc.pretlaku, oregano, chilli, mčk, soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Tofu som nakrajala na kococky, a pokvapkala asi 2 PL soj.omacky +mčk a nechala postat asi 30min.Potom som nakrajala cibulu na kococky, jemne ju oprazila na olej (ale len do bleda) prihodila som k cibulke kocky tofu a opražila ho do zlatohneda, potom som to poprasila cerv.paprikou a rychlo zaliala vodou. Pridala som k tomu konzervu rajcin (aj 2-3 susene rajciny, ale tie nemusite vobec pouzit -mala som ich len nacate, tak som ich chcela minut) 1-2 PL rajč.pretlaku, kukuricu a fazulu, roztlacene 2 strucky cesnaku,chilli a oregano. Ak tam pridáte fazuľu, už to dlho nevarte, aby sa nerozvarila...Na dochutenie mozete použiť aj lyzicu korenia chilli con carne.Nakoniec som omáčku trošku zahustila hl.mukou + voda. Ako prilohu som namiesto ryže zvolila dusene krupy na cibulke a paprike. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cestoviny s holandskou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, kúsok slaniny nakrájanej na malé kocky, kuriatka(množstvo podľa chuti), holandská omáčka 300ml, smotana 250ml POSTUP PRÍPRAVY Na panvici si opečieme na drobno pokrájanú cibuľu so slaninou, po chvíli pridáme kuriatka, chvíľu restujeme. Potom pridáme smotanu, keď sa zavarí pridáme holandkú omáčku. Aby sa chuťe dobre premiešali, treba túto zmes min 5 min variť na prudkom ohni, ideálne na najväčsej platni. Keď nie sú kuriatka, tak použijem šampiňóny(čerstvé), prídadne sušené huby predom namočené vo vode. Rovnako si doprajem rada i kuracie mäso, ako to bolo i pre tento krát(to si opečiem s cibuľou a slaninou a potom pokračujem v recepte). Nezabudnite, že je to vééľmi kalorické jedlo, ale občas môže zhrešiť každá z nás :-) Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana Ď. (zufanka) ID 31718 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SÓJOVÉ MLIEKOPOTREBNÉ PRÍSADY sójové bôby, voda POSTUP PRÍPRAVY Vrecko 450 g sóje preberieme od nečistôt. Vysypeme do misky a zalejeme 2 litrami vody. Po 5 hodinách sója pekne napučí. Sóju prepláchneme studenou vodou cez sitko. Vysypeme do misky, zalejeme 2 litrami vody a necháme napučať ešte 5 hodín. Ak sa voda znova zamúti, sóju prepláchneme. Asi po 10 hodinách je sója riadne napučaná, prepláchneme ju naposledy a prilejeme do nej pol litra vody aby sa ľahšie rozmixovala. Sóju aj s vodou vysypeme do mixéra a riadne rozmixujeme na hustú kašu. Masu vysypeme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody a necháme za stáleho miešania zovrieť. Na povrchu sa ešte pred varom vytvorí hustá pena, ktorú pozbierame a vyhodíme. Miešame a zberáme penu až kým mlieko nezačne vrieť. Po zovretí znížime teplotu na 75-80 °C a zohrievame za stáleho miešania ešte 15 minút. Uvarené mlieko precedíme cez husté sitko a lyžicou vytlačíme do poslednej kvapky. Zostane nám suchá sójová drť - okara, ktorá obsahuje len malú časť tuku, bielkovinu, vitamíny skupiny B a vlákninu. Používa sa na prípravu polievok, karbonátkov, paštét a nátierok, môžeme ju pridávať do párkov a klobás. Dá sa použiť na prípravu slaných ale aj sladkých pokrmov. Po upečení chutí ako kokos, môžeme ju pridávať do orechových náplní alebo namiesto tvarohu do koláčov. Pridaním Salka a rastlinného stuženého tuku sa znej dá vyrobiť známa sójová tyčinka - suk. Získané sójové mlieko ešte raz precedíme cez jemné sitko a prelejeme do fliaš. Podľa tohto receptu vyjde 2 až 2,5 litra hustého mlieka, ktoré môžeme ďalej použiť na výrobu sójového syra - tofu alebo ako kravské mlieko. Uskladňujeme ho v chladničke a spotrebujeme do 5-7 dní. Sójové mlieko je zdrojom vápnika, železa, tiamínu (vitamín B1), niacínu (vitamín B3), vitamínu E, lecitínu a vlákniny. Obsahuje fytoestrogény, prírodné látky podobné hormónu estrogén, ktoré v tele pôsobia podobne ako tento hormón. Vďaka nim je významnou prevenciou a podporou liečby ženských problémov spojených s menopauzou. V porovnaní s kravským mliekom neobsahuje laktózu ani kazeín. Je významným zdrojom bielkovín, svojím zložením aminokyselín sa približuje zloženiu aminokyselín bielkovín živočíšneho pôvodu. Bielkoviny sójového mlieka obsahujú osem esenciálnych aminokyselín, ktoré naše telo potrebuje, ale nevie si ich vyrobiť a musí ich prijímať potravou. Tuky obsiahnuté v sójovom mlieku sú tvorené najmä nenasýtenými mastnými kyselinami, vďaka ktorým je vhodnou prevenciou srdcových a cievnych ochorení. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,165 ďalšie >> |