. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Teľací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

Teľacie mäsko, olej, vegeta, gulášové korenie, cesnak sušený, paradajkový pretlak, 1 ČL cukru, pažítka (sušená alebo čerstvá)

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko pokrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej (ja používam olivový) a opražíme. Potom pridáme ostatné koreniny, pretlak, cukor a zalejeme vodou a dusíme. Ja varím v tlakovom hrnci a tak je perkelt hotový za cca 20-30 minút. Nakoniec zahustím solamylom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Vždy mäkké hovädzie s lečom a ryžou Basmati



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzia mäso, lečo, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Pri obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guinnes Pie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-stefana-totha.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.9.2015, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Taliansky guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, 3 veľké cibule, trocha červeného vína - cca 150ml, 500g hovadzie masko, rajčinový pretlak a rajčiny v konzerve, soľ. Ako príloha sa hodia ňoky, alebo špecle. Ja som robila špecle z celozrnnej múky, vajca, vody a soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Originálny recept od origiálneho taliana:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Paola W. (Velcikova) ID 9522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Pikantna mexicka pochutka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie: 600g hovadzieho masa, 2 konzervy cervenej fazule, 2 farebne papriky, 500ml piva, 1 paradajkovy pretlak, 1 cibula, 5-6 stucikov cesnaku, pol chili papricky, majoranka, korenie, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu ocistime a nakrajame na drobno. Posmazime na oleji, potom pridame hovadzie maso nakrajane na kocky. Trochu oprazime, posolime, okorenime a zalejeme vodou. Nechame dusit do makka. Ked je uz maso makke, pridame pol chili papricky, prelisovany cesnak a dve farebne papriky nakrajane na pruzky. Zalejeme 500ml pivom. Ked papriky trochu pomaknu, pridame dve konzervy cervenej fazule (bez nalevu) a zamiesame. Povarime este 10 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak a dochutime majorankou. Odstavime a nechame odstat este cca 10 minut a podavame s ryzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana S. (gidzejn) ID 242307 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Krehká hovädzia roštenka s voňavou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks hovädzej roštenky, 2 PL bravčová masť, 1 cibuľa, 3 plátky oravskej slaniny, 2,5 dl suchého červeného vína, 2,5 dl vývaru, 2 PL slivkového lekváru (ja dávam domáci v rúre pečený so štipkou rumu), soľ, korenie, celé korenie, borievky, 1 plátok masla

POSTUP PRÍPRAVY

... mäsko jemne naklepeme, okoreníme a vo väčšom hrnci alebo panvici opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa mäso zatiahlo ... vyberieme von, na výpeku opečieme nadrobno pokrájanú slaninu a následne aj nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme späť mäso ... podlejeme 2 dl červeného vína, necháme odpariť alkohol, prilejeme vývar, pridáme soľ, celé korenie, borievky, bobkový list a slivkový lekvár, premiešame a necháme dusiť do mäkka (doba dusenia záleží od kvality mäsa - mne sa dnes podarilo kúpiť odležané, ktoré nebolo treba dlho dusiť len asi 15 - 20 minút - ak je mäso úplne čerstvé, bude to trvať dlhšie) ... keď je mäso mäkké vyberieme ho von, vyberieme bobkový list a omáčku dochutíme zvyšným vínom a ešte štipkou lekváru a necháme prevrieť na silnom plameni asi minútku, potom stiahneme plameň na minimum, pridáme plátok masla, ktorý nám omáčku zjemní a zahustí, vypneme a môžeme podávať (kto chce môže omáčku premixovať na jemno,prípadne prepasírovať) ... výborná chuť ... mňaaam ... prílohu každý podľa chuti, ja som robila zemiakovú kašu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2020, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Obed z jedného hrnca + recept na plnku



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso na polievku (hovädzie, kuracie) * zelenina (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb) * zemiaky * bujón _____ PLNKA: 500 g kuracie pečienky * maslo * cibuľa * 6 vajíčok * hladká múka * strúhanka * zelerová vňať * soľ * korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso uvaríme vo vode s bujónom do polomäkka. V polovici varenia pridáme olúpané celé zemiaky a zeleninu. Varíme do mäkka. Takto si pripravíme polievku.

Počas varenia si pripravíme plnku: cibuľu nakrájame na drobno, pridáme maslo, zalejeme horúcim vývarom, aby sa maslo roztopilo, osolíme okoreníme. Pridáme žĺtka, našuchané pečienky, múku a strúhanku na zahustenie. Na záver jemne vmiešame sneh. Túto zmes rozdelíme do sáčkov ktoré sme si predtým vymastili olejom. Sáčky vložíme do polievky (môže súčasne so zemiakmi a zeleninou) a plnku uvaríme. Takých 15-20 minút podľa množstva, ktoré dáme do sáčkov.

Druhé jedlo potom budú celé zemiačky, plnka, zelenina a mäsko z polievky, poprípade nejaký kompótik. Už len tú cestovinu do polievky treba uvariť v druhom hrnci - to sa už nedá v jednom :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na mexický spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept robievam veľmi rada, pretože je tzv. “všetko hoď do hrnca a samo sa to uvarí”. Je náznakom na spôsob mexickej kuchyne, lebo je tam červená fazuľa a kukurica, ale nie je to také pikantné, pretože chcem variť tak, aby to zjedli aj moje deti. Pre tých, ktorí by ale chceli tú ozajstnú chuť Mexika, doporučujem pridať si tam chilli korenie. Čo budete potrebovať: 500g hovädzieho pliecka, 1 konzerva červenej fazule, 1 menšia konzerva kukurice, 4 vajíčka, soľ, korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 cibuľa, olej, lyžica hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme, nech pustí šťavu, potom tam pridáme konzervu červenej fazule, konzervu kukurice, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Po uvarení pridajte na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a v troške vody rozmiešajte hladkú múku a vlejte do mäsa, aby omáčka zhustla. Môžete podávať s ryžou alebo cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie v slivkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäsko, poprípade aj bravčové, ocot, sušené slivky cca 300g, červené suché víno, škorica, citrónová kôra, slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si deň dopredu naklepeme prešpikujeme slaninkou a naložíme do octu, aby zmäklo. Omáčka: Do hrnca dáme variť sušené slivky, ktoré podlievame vínom, posypeme troškou škorice a vložíme kúsok citrónovou kôrou. Slivky necháme rozvariť a následne rozmixujem, celú dobu podlievame vínom. Po rozmixovaní by mala byť omáčka hustá, ak by nebola múže sa zahustiť múkou a maslom. Mäsko opražíme na oleji necháme podusiť do mäkka a s výpekom vložíme do omáčky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina T. (Miamai) ID 10156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie rolky s orestovanou zeleninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovädzia sviečková, 3 ČL Worchesterová omáčka 1 PL Olivový olej 1 ks Mrkva 1 ks Paprika červená 100 g Cuketa 40 g Cibuľka jarná 5g Cesnak 3 g Bazalka čerstvá 2 ČL Maslo čerstvé 2 PL Cibuľa 200 ml Balzamikový ocot 2 ČL Hnedý cukor 200 ml Hovädzí vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty je zo stránky: http://www.ochutnaj.sk/recepty/hovadzie-rolky-zo-svieckovej-159

1: Hovädziu sviečkovú pokrájame a pripravíme na 1,5 cm hrubé pásiky. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Namarinované mäso odložíme na 30 minút.
2 : Kým bude marinované mäsko oddychovať, pripravíme si zeleninovú zmes na vyplnenie. Červenú papriku, mrkvu, cuketu a jarnú cibuľky si nakrájame na rovnako dlhé tenké pásiky.
3: Nakrájaná zelenina nech je dlhšia ako šírka nakrájaného mäsa (chceme aby trochu pretŕčala). Olúpeme si 2 strúčiky cesnaku.
4: Pre balzamikovú omáčku si v malej panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľku, ktorú 1 - 2 minúty osmažíme. Pridáme hnedý cukor, balzamikový ocot a hovädzí vývar.
5: Omáčku privedieme do varu a stlmíme plameň na polovičku. Necháme dovariť až kým to nebude mať konzistenciu sirupu. Omáčku si prelejeme do nádoby.
6: Do rovnakej panvice si pridáme olivový olej, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku. Cesnak opražíme, môže to trvať pár minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Julie M. (Julynecka) ID 291173 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu