končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Teľací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY Teľacie mäsko, olej, vegeta, gulášové korenie, cesnak sušený, paradajkový pretlak, 1 ČL cukru, pažítka (sušená alebo čerstvá) POSTUP PRÍPRAVY Mäsko pokrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme olej (ja používam olivový) a opražíme. Potom pridáme ostatné koreniny, pretlak, cukor a zalejeme vodou a dusíme. Ja varím v tlakovom hrnci a tak je perkelt hotový za cca 20-30 minút. Nakoniec zahustím solamylom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Vždy mäkké hovädzie s lečom a ryžou BasmatiPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzia mäso, lečo, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Pri obrázkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Guinnes PiePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-stefana-totha.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.9.2015, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Taliansky gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Olej, 3 veľké cibule, trocha červeného vína - cca 150ml, 500g hovadzie masko, rajčinový pretlak a rajčiny v konzerve, soľ. Ako príloha sa hodia ňoky, alebo špecle. Ja som robila špecle z celozrnnej múky, vajca, vody a soli. POSTUP PRÍPRAVY Originálny recept od origiálneho taliana:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Paola W. (Velcikova) ID 9522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Pikantna mexicka pochutkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie: 600g hovadzieho masa, 2 konzervy cervenej fazule, 2 farebne papriky, 500ml piva, 1 paradajkovy pretlak, 1 cibula, 5-6 stucikov cesnaku, pol chili papricky, majoranka, korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Cibulu ocistime a nakrajame na drobno. Posmazime na oleji, potom pridame hovadzie maso nakrajane na kocky. Trochu oprazime, posolime, okorenime a zalejeme vodou. Nechame dusit do makka. Ked je uz maso makke, pridame pol chili papricky, prelisovany cesnak a dve farebne papriky nakrajane na pruzky. Zalejeme 500ml pivom. Ked papriky trochu pomaknu, pridame dve konzervy cervenej fazule (bez nalevu) a zamiesame. Povarime este 10 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak a dochutime majorankou. Odstavime a nechame odstat este cca 10 minut a podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana S. (gidzejn) ID 242307 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Krehká hovädzia roštenka s voňavou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks hovädzej roštenky, 2 PL bravčová masť, 1 cibuľa, 3 plátky oravskej slaniny, 2,5 dl suchého červeného vína, 2,5 dl vývaru, 2 PL slivkového lekváru (ja dávam domáci v rúre pečený so štipkou rumu), soľ, korenie, celé korenie, borievky, 1 plátok masla POSTUP PRÍPRAVY ... mäsko jemne naklepeme, okoreníme a vo väčšom hrnci alebo panvici opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa mäso zatiahlo ... vyberieme von, na výpeku opečieme nadrobno pokrájanú slaninu a následne aj nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme späť mäso ... podlejeme 2 dl červeného vína, necháme odpariť alkohol, prilejeme vývar, pridáme soľ, celé korenie, borievky, bobkový list a slivkový lekvár, premiešame a necháme dusiť do mäkka (doba dusenia záleží od kvality mäsa - mne sa dnes podarilo kúpiť odležané, ktoré nebolo treba dlho dusiť len asi 15 - 20 minút - ak je mäso úplne čerstvé, bude to trvať dlhšie) ... keď je mäso mäkké vyberieme ho von, vyberieme bobkový list a omáčku dochutíme zvyšným vínom a ešte štipkou lekváru a necháme prevrieť na silnom plameni asi minútku, potom stiahneme plameň na minimum, pridáme plátok masla, ktorý nám omáčku zjemní a zahustí, vypneme a môžeme podávať (kto chce môže omáčku premixovať na jemno,prípadne prepasírovať) ... výborná chuť ... mňaaam ... prílohu každý podľa chuti, ja som robila zemiakovú kašu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2020, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Obed z jedného hrnca + recept na plnkuPOTREBNÉ PRÍSADY mäso na polievku (hovädzie, kuracie) * zelenina (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb) * zemiaky * bujón _____ PLNKA: 500 g kuracie pečienky * maslo * cibuľa * 6 vajíčok * hladká múka * strúhanka * zelerová vňať * soľ * korenie POSTUP PRÍPRAVY Mäso uvaríme vo vode s bujónom do polomäkka. V polovici varenia pridáme olúpané celé zemiaky a zeleninu. Varíme do mäkka. Takto si pripravíme polievku. Počas varenia si pripravíme plnku: cibuľu nakrájame na drobno, pridáme maslo, zalejeme horúcim vývarom, aby sa maslo roztopilo, osolíme okoreníme. Pridáme žĺtka, našuchané pečienky, múku a strúhanku na zahustenie. Na záver jemne vmiešame sneh. Túto zmes rozdelíme do sáčkov ktoré sme si predtým vymastili olejom. Sáčky vložíme do polievky (môže súčasne so zemiakmi a zeleninou) a plnku uvaríme. Takých 15-20 minút podľa množstva, ktoré dáme do sáčkov. Druhé jedlo potom budú celé zemiačky, plnka, zelenina a mäsko z polievky, poprípade nejaký kompótik. Už len tú cestovinu do polievky treba uvariť v druhom hrnci - to sa už nedá v jednom :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na mexický spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept robievam veľmi rada, pretože je tzv. “všetko hoď do hrnca a samo sa to uvarí”. Je náznakom na spôsob mexickej kuchyne, lebo je tam červená fazuľa a kukurica, ale nie je to také pikantné, pretože chcem variť tak, aby to zjedli aj moje deti. Pre tých, ktorí by ale chceli tú ozajstnú chuť Mexika, doporučujem pridať si tam chilli korenie. Čo budete potrebovať: 500g hovädzieho pliecka, 1 konzerva červenej fazule, 1 menšia konzerva kukurice, 4 vajíčka, soľ, korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 cibuľa, olej, lyžica hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme, nech pustí šťavu, potom tam pridáme konzervu červenej fazule, konzervu kukurice, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Po uvarení pridajte na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a v troške vody rozmiešajte hladkú múku a vlejte do mäsa, aby omáčka zhustla. Môžete podávať s ryžou alebo cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie v slivkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko, poprípade aj bravčové, ocot, sušené slivky cca 300g, červené suché víno, škorica, citrónová kôra, slanina POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si deň dopredu naklepeme prešpikujeme slaninkou a naložíme do octu, aby zmäklo. Omáčka: Do hrnca dáme variť sušené slivky, ktoré podlievame vínom, posypeme troškou škorice a vložíme kúsok citrónovou kôrou. Slivky necháme rozvariť a následne rozmixujem, celú dobu podlievame vínom. Po rozmixovaní by mala byť omáčka hustá, ak by nebola múže sa zahustiť múkou a maslom. Mäsko opražíme na oleji necháme podusiť do mäkka a s výpekom vložíme do omáčky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Martina T. (Miamai) ID 10156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie rolky s orestovanou zeleninkouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovädzia sviečková, 3 ČL Worchesterová omáčka 1 PL Olivový olej 1 ks Mrkva 1 ks Paprika červená 100 g Cuketa 40 g Cibuľka jarná 5g Cesnak 3 g Bazalka čerstvá 2 ČL Maslo čerstvé 2 PL Cibuľa 200 ml Balzamikový ocot 2 ČL Hnedý cukor 200 ml Hovädzí vývar POSTUP PRÍPRAVY Recepty je zo stránky: http://www.ochutnaj.sk/recepty/hovadzie-rolky-zo-svieckovej-159 1: Hovädziu sviečkovú pokrájame a pripravíme na 1,5 cm hrubé pásiky. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Namarinované mäso odložíme na 30 minút. 2 : Kým bude marinované mäsko oddychovať, pripravíme si zeleninovú zmes na vyplnenie. Červenú papriku, mrkvu, cuketu a jarnú cibuľky si nakrájame na rovnako dlhé tenké pásiky. 3: Nakrájaná zelenina nech je dlhšia ako šírka nakrájaného mäsa (chceme aby trochu pretŕčala). Olúpeme si 2 strúčiky cesnaku. 4: Pre balzamikovú omáčku si v malej panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľku, ktorú 1 - 2 minúty osmažíme. Pridáme hnedý cukor, balzamikový ocot a hovädzí vývar. 5: Omáčku privedieme do varu a stlmíme plameň na polovičku. Necháme dovariť až kým to nebude mať konzistenciu sirupu. Omáčku si prelejeme do nádoby. 6: Do rovnakej panvice si pridáme olivový olej, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku. Cesnak opražíme, môže to trvať pár minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Julie M. (Julynecka) ID 291173 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,21 ďalšie >> |