končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 101-103) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11 |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesnakový chlieb na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru, 1/2 kocky droždia Na potretie 0,7 dl olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pôvodný recept má na MMB Peťka G. ID 9688, ale má ho napísaný pre ručné miesenie. Ja som tento super chlebík dnes vyskúšala a prispôsobila som si dávku pre miesenie a kysnutie v pekárničke a cesto mi vyšlo :-) Takže píšem tento recept pre maminy, ktoré majú pekárničky, je to jednoduchšie. Postup je rovnaký ako v pôvodnom Peťkinom recepte aj sa pečie v rúre :-) Takže všetky ingrediencie nahádžeme do pekárničky v takom poradí ako je vyššie uvedené, t.j. 1KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru a navrch dáme rozmrvenú 1/2 kocky droždia a zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie. Ja mám pekáreň Moulinex, tak som ťukla program 11 v trvaní 1.30 hod. Medzitým si vymastíme a vysypeme múkou plech a v miske si zmiešame 0,7 dl olivového oleja s roztlačenými asi 5 strúčikmi cesnaku a soľou. Keď máme cesto vymiesené a vykysnuté, tak ho "presunieme" na vysypaný plech a rukami ho ponaťahujeme po celom plechu, ja som to robila tak, že som cesto ponaťahovala tak ako sa mi dalo a keď už bolo skoro po celom plechu, tie rožky išli ťažšie, tak som pomaly dávala olivovú zmes s cesnakom a tak pekne som cesto rozložila po komplet celom plechu. Olivová zmes s cesnakom ide navrch cesta a prstami ešte postláčajte do cesta, aby sa pekne olivová zmes po celom ceste "uložila". Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru 200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni) 4PL oleja, 1PL octu, by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať POSTUP PRÍPRAVY tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná. dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb zo zakysankyPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml zakysanky (cmaru) - ja som mala 250 ml zakysanky a 70 ml mlieka, 2PL oleja, 1PL octu, 2ČL soli, 1ČL cukru, 1PL rasce mletej (ja som dala celú), 500 g hladkej obyčajnej múky, 1/2 čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne nalejeme zakysanku, mlieko, ocot, olej, nasypeme múku, do jedného rožku soľ, do druhého rascu, v strede múky do jamky cukor a droždie. Mám ETA SIESTA: program KLASIK, bochník veľký, kôrka stredná, trvá to 3,5 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 11.5.2009, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 101-103) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11 |