končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 1061-1070) | << predošlé 1,.,102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Fantastická Vianočná orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 35 dkg orechov, 35 dkg práškového cukru, 8 vajec, šťava a kôra z jedného citróna, 2 lyžice jemných žemlových omrvín. PLNKA: 15 dkg mletých orechov, 1 dcl mlieka, 15 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu milujeme a ja ju robim kazdy rok na Vianoce. Ked ju ochutnate, urcite ju budete robit aj vy a nielen na Vianoce. V mise vymiešame zltky s praskovym cukrom. Mali by sme miesat priblizne pol hodiny ale s rucnym slahacom je to skor. Ze je to dobre vymiesane zistite, ked sa vam budu robit " šlahúne " to su take dlhe , tenke pruzky , ktore sa vytvaraju na povrchu hmoty. :-) Primiesame stavu z jedneho citrona a nastruhanu koru.Pridame pomlete orechy, preosiate zemlove omrviny a tuhy sneh z bielkov.Pecieme v dobre vymastenej a struhankou vysypanej tortovej forme na miernom ohni dostatocne dlho. Tato torta je vo vnutri vlhka takze ked ju skusime v strede napichnut spajdlou stale na nej nieco bude.Skratka ked je upecena je dostatocne pevna.:-) Vychladnuty korpus v strede prerezieme a naplnime plnkou. Je dobre ju dat na nejaky cas do mrazaku, pretoze sa s nou pracuje pomerne tazko, ked nie sme dostatocne zrucne moze sa nam vrchna cast korpusu rozpadnut.Ale to vobec nevadi, pretoze vsetko co sa rozpadne jednoducho date na plnku a znovu natriete kremom, takze vysledok bude ok. PLNKA: pomlete orechy obarime vriacim mliekom, pridame vanilkovy cukor, maslo a miesame, kym nie je plnka biela. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Katarina E. (kitky) ID 3016 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2012, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pernikova roladaPOTREBNÉ PRÍSADY 60 dg hl. muky , 30 dg praskoveho cukru, 20 dg medu, 4 vajcia, 1 cl.sody bicarbony, 1 cl. skorice 1 varova cokolada, za hrst sekanych orechov, 1 hrozienka, kusok hery ako orech. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny zmiesime aj s cokoladou ktoru polameme na male kusky a rozdelime to na 3 casti. Z kazdej vytvarujeme valec dame na plech a nechame to aspom 3 hodiny dobre vychladit. Potom to potriet bielom a dat piect najprv na 220 potom znizit na 180 a dopiect az kym to nie je na dotyk tvrde ,pecie sa to dost dlho. Potom to pokrajat na 1 cm kusky este teple. Tie valce si môzete trochu po vrchu radielkom narezat nebudu praskat. Je to vyborne vianocne pecivo. DOBRU CHUT. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Svietniky a chalupkyPOTREBNÉ PRÍSADY pre inspiraciu POSTUP PRÍPRAVY treba troska fantazie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | vlasta b. (31vlasta) ID 29816 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ligotavé ozdobyPOTREBNÉ PRÍSADY Čo budete potrebovať: * aranžérsku pištoľ * sklenenú alebo keramickú podložku (môže byť aj plochý tanier) * kryštálový cukor (biely, prípadne aj hnedý) * klasickú vianočnú guľu (ktorú už na stromček nezavesíte) * papier * valček na cesto (alebo sklenenú fľašu) * nožnice a ozdobnú niť POSTUP PRÍPRAVY Predvianočné obdobie je často plné zhonu a rôznych milých aj menej milých povinností. Ak vám však medzi upratovaním, nakupovaním, pečením a zháňaním darčekov zostane ešte trocha času, chuti a energie, môžete si s nami vytvoriť jednoduchú zimnú dekoráciu. Umiestniť sa dá napríklad do okna, kde ju slnečné lúče pekne rozligocú. Ak ju zavesíte na zrkadlo, svoje urobí zrkadlový efekt. A samozrejme vynikne aj priamo na vianočnom stromčeku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena M. (AllenaM) ID 14311 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 9.12.2007, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mandľové sviečkyPOTREBNÉ PRÍSADY dve tortové oblátky, jedno balenie piškót, 200 ml mlieka, jeden pudingový prášok s mandľovou príchuťou, 150 g práškového cukru, 250 g masla, čokoládová poleva, mandle. POSTUP PRÍPRAVY Doma som nenasla recept, ktory som slubila " kornutkovackam", ale na internet ho jedna dobra dusa nahodila, len je bez fotky, ale je to tak jednoduchy recept, ze si ich viete urcite lahko predstavit . Urcite budu spestrenim vianocneho peciva... Tortové oblátky nakrájame na obdĺžniky so stranami desať krát šesť centimetrov. Oblátky nad parou nahrejeme, zvinieme do tvaru dudúcich sviečok (trubičiek) a necháme vychladnúť. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém a ešte do teplého zašľaháme maslo. Piškóty rozložíme na tácku, na ne postavíme oblátkové trubičky, naplníme ešte teplým krémom a necháme stuhnúť. Vrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou, a to tak, aby imitoval stekajucu sviecku a do nej vlozime olupanu mandlu... akoze plamienok . Uložíme na chladné miesto. To ohrievanie oblatok nad parou robte podla dievcat, ktore maju s tym skusenosti... vid KOrnutky, teda na utierke... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Daniela C. (Dancúľ) ID 8958 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2007, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkkéPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov. Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj "uši" lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk). Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom. TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka. Pekné vianočné sviatky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 342 návštěvníkov) Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (180) posledné: 20.12.2023, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Napoleonské kloboučkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladké mouky,65g mletého cukru,1 vanilkový cukr,1 žloutek,1 polévková lžíce rumu,125g másla,kůra z pomeranče,na špičku nože sody. Náplň: 100g mletých ořechů,2 polévkové lžíce mlet.cukru,1 lžíce rumu, bílek z jednoho vejce.2 polévk.lžíce pomerančové šťávy,40g hrozinek. POSTUP PRÍPRAVY Těsto rozválíme na tenkou placku a kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Kolečka potřeme bílkem do středu dáme připravenou náplň.Okraje těsta nadzvedneme na třech místech a přitlačíme k náplni.Tak nám vznikne trojúhelníkový tvar. Na špičku kloboučku dáme hrozinku.Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme vajíčkem. Pečeme 12 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 11.1.2011, 0:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky, ktoré nestihnú stvrdnúť, pretože sú také chutné::::))))))POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec 45dkg práškového cukru 1 Palmarín 1kg Hladkej špeciálnej múky 5 lyžíc medu 2,5 lyžičky káv. sody bicarbony trochu mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY všetko prísady zmiešame a vypracujeme z toho cesto, necháme 2 hodiny stáť ale dobré je aj celú noc a potom rozvalkať a vykrajovať krásne medovníčky.............MNAM.......MNAM......vynikajúci recept od mojej svokričky..........neváhajte a skúste ich aj vy..........sú skvelé.......... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Jaroslava F. (jarka123) ID 6066 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 7.12.2007, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
pre inšpiráciuPOTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9838 POSTUP PRÍPRAVY pekné čoooo!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2008, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Škoricové klbkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej muky,100 g praskoveho cukru,2 kakaove pudingy,2 vanilkove cukre,1 lyzica skorice,200 g masla/dala som margarim-hera,co maju prave lacnejsie/,1 vajce,perlicky na zdobenie POSTUP PRÍPRAVY Zo vsetkych surovin urobime cesto a nechame ho asi hodinu odlezat.Potom si z celeho cesta urobime male gulocky a postupne ich pretlacame lisom na cesnak do tvaru klbka.Ozdobime perlickami.Pecieme asi 6-8-10 minut na 180 stupňoch.Samozrejme podla toho aku mate ruru.Niekomu staci aj 6 minut,aby neboli potom velmi vysusene a tvrde.Jeden vezmite z pekaca a skuste,ci je upeceny zospodu.Pečieme na papieri na pečenie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 485 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (579) posledné: 16.10.2016, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 1061-1070) | << predošlé 1,.,102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112,.,113 ďalšie >> |