končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vynikajúce jednoduché langošePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múka hladká, 15 g čerstvé droždie, 250 ml vlažná voda, 3 PL olej, 2 ČL soli, 1 ČL cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do vandlíka nasypem múku /nepreosievam/, premiešam so soľou, prostred vyhlbim jamku, namrvím do nej droždie, posypem kryštálovým cukrom, zalejem vlažnou vodou, prikryjem čistou utierkou a nechám na teple vykysnúť kvások. Ked kvások vykysol - cca 15 minút, prilejem olej. Cesto sa stane ľahším a nadýchanejším. Dôkladne spracujem a nechám na teplom mieste prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem. cca 45 minút. Potom cesto vo vandlíku ešte raz prepracujem, vyformujem z neho valec, ktorý prenesiem na jemne pomúčenú dosku. Valec pokrájam na rovnaké diely, z tohoto množstva vyjde cca 6 kusov langošov. Ak robím menšie langoše, tak je to viac kusov. Najprv valec rozkrojím na polovicu a každú polovicu na rovnaký počet dielov. Každý jednotlivý diel ešte prepracujem, vytvorím z nich bochníčky, dám na dosku a nechám ešte podkysnúť - cca 15 až 20 minút. Vykysnuté bochníčky stlačím na plocho dlaňou a vytiahnem oboma rukami od stredu ku krajom, kolom dookola, asi na veľkosť panvice, v ktorej ich vysmážam. Nevyťahujem ich veľmi do tenka, aby sa neprederavili a okraje nechávam silnejšie, aby pri zakusnutí pripomínali kusnutie do chleba. Ak by boli veľmi tenké, tak sa nenafúknu, budú tvrdé a budú sa lámať, ľahko sa spália. V panvici rozpálim olej, vložím langoš a smažím ho z jednej strany, potom z druhej strany. Langoše vysmážam len do ružova, nie do tmavej farby, lebo potom sú tvrdé. Takto vysmažené langoše sú veľmi ľahučké, pekne nafúknuté a zvnútra sú duté. Ak by olej nebol dosť rozpálený, langoš by ním nasiakol a bol by ťažký. Hotový langoš potieram roztlačeným cesnakom a plním podľa chuti. Najradšej mám potretý kyslou smotanou a posypaný syrom..DOBRÚ CHUŤ :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 21.2.2015, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka zo Zlatého KlasuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 celé vajíčka, 150g kr.cukru, 2dl oleja, 4 balíčky Zlatého klasu, 1 pr.do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a nakoniec Zlaté klasy s pr.do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri nízkej teplote. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2012, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fruit SconesPOTREBNÉ PRÍSADY 225g hl.múky, 1ČL pr.do pečiva, 50g cukru, 50g masla, 125ml mlieka, 50g hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame a vymiesime cesto, ktoré rozváľkame na hrúbku 2cm a vykrajujeme kolieska. Pečieme pri strednej teplote, kým nie sú krásne dozlatova upečené. Sú výborné na raňajky s čajom alebo kávou len tak samotné alebo si ich možte natrieť aj maslom a džemom, ak by sa niekomu zdali suchšie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 7.2.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka MargotPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohr.múky, 1 hrnček pr.cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 1 čokoláda Margot, pr.do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Vajcia, cukor, olej a mlieko spolu vymiešame, pridáme nastrúhanú čokoládu Margot a nakoniec primiešame múku s pr.do pečiva. Vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej formy, a pečieme asi 40 min pri nízkej teplote. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 kg ml. orechov, 1/4 kg ml. cukru, 1 vajce Plnka: 3 celé vajcia, 20 dkg pr.cukru, 1 1/2 masla, kakao podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Z orechov, cukru a vajíčka si urobíme cesto a šúľame rožky, upečieme ich pri slabej teplote (budú krehučké). Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou do husta. Odstavíme, trochu vychladnuté prešľaháme a pridáme maslo a kakao. Striekame na upečené rožky a polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 8.11.2012, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 4 mäkké banány, 1/2 hrnčeka masla (može byť aj olej), 3/4 hrnčeka cukru, 1/2 hrnčeka ml.orechov, 3PL mlieka, 1ČL sódy bicarb., 1/2 sáčku vanil. cukru, 2 hrnčeky polohr.múky, 2 celé vajcia, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame zmäknuté maslo s cukrom do penista. Pridáme sódu bicarb., mlieko a vajíčka. Rozlačíme vidličkou banány a zamiešame ich do cesta. Pridáme postupne všetky ostatné suroviny, múku nakoniec. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, a pečieme asi 35min pri strednej teplote. Ja ho niekedy robievam aj na menšom plechu (ked na vätšom, tak robím z dvojtej dávky), a po upečení ho potriem džemom a polejem čokoládou. Je ozaj výborný a vláčny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.1.2009, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sypaná štrúdlaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 500g kr.cukru, 500g ml.maku, 7-8 postrúhaných jablk, škoricový cukor, 1 celé maslo alebo Hera POSTUP PRÍPRAVY Sypké suroviny zmiešame, na vymastený plech nasypeme 1/3 tejto zmesky, posypeme 1/2 nastrúhaných jablk a trochu posypeme škoricou. Na to nasypeme 2/3 zmesky a posypeme druhou 1/2 jablk a zase posypeme šk. cukrom, a na to dáme poslednu časť zmesky. Nakoniec navrch nastrúhame celé maslo. Koláč pečieme asi 45 min, kým nie je povrch koláča krásne chrumkavý. Teplé alebo vychladnuté krájame na kocky a podávame na tanieriku ako dezert ozdobený šľahačkou, ale nemusí byť. Koláčik je výborný a vláčny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 9.4.2014, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Americký cheescakePOTREBNÉ PRÍSADY 300g sušienok, 110g roztopeného masla, 600g nátierkového masla bez príchute, 525g jemného tvarohu, 300g pr. cukru, 1PL vanil. esencie, 6 vajec, 400g pochúťkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Pomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a dobre premiešame, vysypeme do tortovej formy, povtláčame prstami a dáme do chladničky na 10 min. Natierkové maslo, tvaroh, cukor a vanil. esenciu jemne vymixujeme. Postupne pridávame vajcia, zamiešame, a potom jemne vmiešame pochúťkovú smotanu. Všetko vylejeme do formy so sušienkami a pečieme asi 1 hod a 15 min. Cheescake by mal byť hotový vtedy, keď je po okrajoch upečený a v strede trochu redsi. Vychladnutý dáme este zachladiť do chladničky na 4 hod. Podávame posypané práškový cukrom, prípadne poliaty jahodovými sirupom, ci ozdobený ovocím..Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.1.2009, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s drobenkou ( bez cesta )POTREBNÉ PRÍSADY 6 jabĺk, 250g cukru, 200g múky, 150g masla, ml. škorica POSTUP PRÍPRAVY Ostrúhané jablká pokrájame na kúsky, dáme do hrnca a pridáme časť cukru a škoricu. Dusíme asi pol hodinku, priebežne zamiešame, aby nám neprihoreli. Keď budú jablká mäkké, ale nie prevarené na kašu, odstavíme a preložíme do zapekacej misy, necháme postáť kym si pripravíme drobenku. Zmiešame múku so zvýšným cukrom a maslom, a prstami vypracujeme drobenku. Drobenku nasypeme na jablká a dáme piecť do predhriatej rúry na 150C asi 30min, kym povrch nie je krásne upečený. Vychladnutý podávame s vanilkovým pudingom alebo kopčekom zmrzliny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.1.2009, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové "brownies"POTREBNÉ PRÍSADY 250g cukru, 185g masla, 185g čokolády, 1ČL vanil. esencie, 3 vajcia, 110g múky, 150g nasekaných vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu polámeme na malé kúsky a spolu s maslom necháme roztopiť nad parou, priebežne miešame, aby sa obe suroviny krásne spojili. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom a vanil. esenciou. Potom vlejeme čokoládovú zmes a zamiešame. Postupne pridáme múku a orechy. Cesto bude hustejšie. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 20-30 min pri 160C. Vychladnuté oddelíme od papiera, nakrájame a jemne poprášime práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2009, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |