končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
RatatouillePOTREBNÉ PRÍSADY baklažán * cibuľa * žltá cuketa * zelená cuketa * ošúpané paradajky * červená paprika * strúčik cesnaku * cukor * majorán * čerstvý tymián * soľ * čierne korenie * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán pokrájame, osolíme a necháme odpočívať v sitku aspoň pol hodinu, nech pustí nahorklú šťavu. Medzitým si nakrájame na kocky zelenú a žltú cuketu. Červenú papriku zbavíme semien a takisto ju nakrájame na kocky. Cibuľu rozštvrtíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak rozdrvíme a paradajky pokrájame na drobno. Ak nebudete leniví ako ja, použite čerstvé paradajky, krátko ich ponorte do vriacej vody a ošúpte. Ja si radšej pomôžem konzervou :-) V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme rozdrvený cesnak. Keď vône zaplnili kuchyňu, pridáme baklažán, cuketu a papriku a pomaly dusíme. Po 10 minútach prihodíme nakrájané paradajky a dusíme ďalších 5 minút. Po chvíli pridáme lyžičku kryštálového cukru (na zvýraznenie chute paradajok), 2 vetvičky nasekaného tymiánu, lyžičku majoránu, štipku oregána a celé to zajeleme cca 2 dcl vody. Premiešame a na nízkom stupni necháme pomaly variť, dokiaľ nie je všetka zelenina dostatočne mäkká a riedka šťava nezhustne. Osolíme, okoreníme - a môžeme servírovať. Či už ako prílohu k rybe alebo mäsu, alebo ako hlavný vegetariánsky chod so zemiakmi alebo kúskom čerstvej bagety - to je už na Vás. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 26.7.2009, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marinované tofu na cibuľkePOTREBNÉ PRÍSADY tofu * cibuľa * cesnak * sójová omáčka * drvené chilli * soľ * čierne korenie * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Tofu nakrájame na malé kocky. Zalejeme marinádou, korú si pripravíme z 2-3 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžice oleja, štipky soli, mletého čierneho korenia, chilli a rozdrveného strúčika cesnaku. Necháme odpočívať asi 20-30 minút. Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na troche rozpáleného oleja do sklovita. Pridáme marinované tofu a smažíme ďalších 10 minút. Podávame s tmavým chlebom a kyslými uhorkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.2.2009, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |