. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Jana C. (Naja) ID 3566
.
mimibazar.sk/najaa
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.4.2006
Naposledy: 18.2.2020 17:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 268
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 30
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečené zemiaky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,slaninka,vývar.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky riadne vyrajbeme a ponakrajujeme.Viď.foto.Slaninu nakrájeme na malé kúsky a poukladáme do vykrojených častí zemiaku.Rúru predhrejeme a vložíme do nej zemiačky ktoré podlejeme vývarom.Pečieme kým zemiaky nezmäknú.Podávame s kyslou kapustou alebo ako prílohu k jedlu.U nás sa tieto zemiačky pečú hlavne v zime na večeru s kyslou kapustou hlavne kôli vitamínom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.12.2011, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáca knedla bez parného hrnca.



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som okopírovala niekde z netu bol dosť vychválený.Keď vyskúšam pridám aj foto.*********************Vyskúšané,nafotené a fantastické!!!!!!!!!!!!!!!1 kg polohrubej múky soľ 1 kvasnica /nakvasená v 1,5 dc vlažného mlieka a malá lyžička cukru/ Mlieko - vlažné pridávať podľa potreby. /cca 4-5 dc/

POSTUP PRÍPRAVY

Radšej cesto urobte mierne redšie ako tvrdú guču.
Miesiť rukou, kým sa začne oddelovať od misy a ruky /ja to nedodržiavam vždy, lebo mi už často ide ruka odpadnúť/
Potom nechať nakvasiť asi hodinku +,-, podľa čerstvosti kvasnice.

Dať na šporák vodu do vysokého hrnca asi do polovice. Na hrniec si "namontujte" obyčajnú utierku v jednej, alebo dvoch vrstvách.
Netreba žiadny špeciálny parák. Môžete ju tam prichytiť gumou alebo špagátom. Hrniec musí byť vysoký, aby vám plameň nechytil utierku.

Takže predtým ako vám zovrie voda, oddeľte z cesta kus na jednu knedľu, podľa veľkosti hrnca a nechajte 5 minúť ešte sa nakvasiť. Potom, ten kus cesta položte na utierku namontovanú na hrniec. Prikryte misou/obyčajnou plastovou/, tak aby priemer misy presne priliehal na priemer hrnca, aby neunikala para. Nech je tá misa dosť hlboká, aby knedľa mala miesto napučať. Plameň trocha stiahnite, aby voda v hrnci len mierne vrela. Takto parte knedľu 20 minút. Potom si tam dajte druhú. Z kila múky vám vyjdú asi 4 knedle.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 127 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (96) posledné: 10.3.2013, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchla večera.



POTREBNÉ PRÍSADY

Rožky,syr Niva,nátierkové maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky rozkrojíme na polovice,jemne natrieme maslom a posypeme postrúhaným syrom Niva.Plech si vyložíme papierom na pečenie,poukladáme naň rožky a dáme do rúry zapiecť.Zapekáme chvíľočku kým sa syr neroztopí.
Rožky si môžme pokrájať aj na koliečka ako jednohubky pre návštevu.Sú vyborné ku vínku.
Prajem Vám dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.1.2008, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené žemličky,alebo bosniaky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Nie je to úplne bezmesité jedlo,ale kto chce môže mäso úplne vynechať.
Potrebujeme:oravskú slaninu,alebo údený bôčik,2-3 pochúťkové smotany,2 rôznofarebné papriky,2 bambina,cibulu,vegetu a žemle.

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku alebo bôčik si nakrájeme a opečieme.V nádobe si zmiešame smotany s bambinom a pridáme nakrájané papriky,cibulu a opečenú slaninku.Zo žemlí alebo bosniakov si odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.Žemle naplníme prikrijeme odrezanou časťou a poukladáme na plech.Vedľa žemle si dáme vydlabanú striedku všetko to polejeme olejom zo slaninky a zapečieme mierne do chrumkava.Začíname to zajedať s vydlabanou striedkou a postupne s celou žemľou.

Receptík mám od milovanej žienky môjho bratranca a musím povedať že je to naozaj fantastické jedlo.Včera sme ho mali na večeru a dnes si to môj mužíček praje znovu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 27.7.2015, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu