končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MLETÉ MÄSO |
Domáca sekaná, jednoduchá, chutná a lacnáPOTREBNÉ PRÍSADY kg mletého mäsa mix 50% hovädzie, 50% bravčové, 1 vajce, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté č. korenie, červená parika sladká aj pálivá, 2 ČL majoránky, pol ČL tymiánu, troška vody / asi 3-3 PL/, 2 PL strúhanky, na šťavu 2 dcl vody, pol kocky bujónu POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme, okoreníme podľa chuti, kto má rád pikantnejšie, môže dať viac štipľavej papriky, pridáme sušenú majoránku aj tymián.Pridáme vajce a vodu a poriadne premiesime rukami v mise. Potom pridáme strúhanku, znova premiešame a necháme chvíľku postáť. Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru bochníka, vložíme do masťou vymastenej zapekacej nádoby a vložíme do horúcej rúry na cca 10-15 minút, aby sa povrch sekanej zatiahol. Potom podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili bujón a prikryté pečieme 30-40 minút, kým povrch krásne nezhnedne. Ak chceme krásnu kôrku, pred dopečením sekanú odkryjeme. Počas pečenia môžeme polievať sekanú šťavou z výpeku. Podávame so zemiakmi, hranolkami, na zemiakoch na kyslo, alebo len tak studenú s chlebom a kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové bochníčky v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY 800 g bravčového mletého mäsa, 150 g syra Niva,150g plátkov slaninky/anglickej a pod./, 2 lístkové cestá mrazené, 2 vajcia, 1 strúčik cesnaku,2 lyžičky dijonskej horčice /alebo obyčajnej plus 1 lyžička strúhaného chrenu/,2 lyžičky mletej červenej papriky,ml. čierne korenie,soľ.Z uvedeného množstva sa vyrobí 24 kúskov. POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme,okoreníme,pridáme papriku,cesnak,horčicu,vajíčko a dobre premiešame.Kto má rád,môže postrúhať aj trošku muškátového orieška.\r\nLístkové cesto rozvaľkáme na rozmer cca 30x40 cm,pokrájame na 12 štvorcov.Do stredu štvorcov nanesieme asi 1 cm hrubú vrstvu mäsa,na to položíme plátok syra zabaleného v slaninke,okraje cesta potrieme bielkom z druhého vajíčka,zložíme z rohov do stredu a upevníme špáradlom,aby sa pri pečení neroztváralo.Batôžky potriem rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri 220 stupňoch asi 20-25 minút.Teplota je udaná tak odhadom,ja mám plynovú rúru a pečiem to na stupni 6 z 8 stupňovej škály. Podávame so zemiakovou kašou,alebo so zeleninovým šalátom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.12.2012, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Švédske guľky s brusnicamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového masa, 2 vajcia, strúhanka z 1 a pol vyschnutého rožka, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky ml.čierneho korenia, 1 lyžička ml. červenej papriky,olej na vyprážanie\r\nNa omáčku:\r\n1 liter vody, 2 kocky hov. bujónu, 4 lyžice masla, 4 lyžice hl.múky,ml.paprika,štipka ml.čierneho korenia, 1 lyžica worchest. omáčky\r\nsušené brusnice POSTUP PRÍPRAVY Maso dvakrát zomelieme, osolíme,okoreníme,pridáme strúhanku a vajcia a poriadne rukami premiesime.Lepí sa to, ale oplatí sa nešetriť časom. Z masy formujeme guličky, vyjde ich pomerne veľa, ja som robila asi 4 cm a vyrobila som 45 kusov. Nabudúce urobím určite menšie. Aby sa hmota nelepila, guličky formujeme vlhkými rukami. Do panvice dáme olej do takej výšky,aby sa guličky namočili asi do polovice a pomaly vyprážame a obraciame,aby sa opiekli rovnomerne. Zatiaľ si pripravíme omáčku: z masla a múky urobíme zápražku,pridáme korenie a papriku, posmažené zalejeme uvareným vychladnutým bujónom a pridáme worch. omáčku. Ja dávam aj čajovú lyžičku sladkej sójovej omáčky,ale tú nemá každý v obľube. Necháme zovrieť. Medzitým by mali byť guličky opečené, vyberieme ich na papierový obrúsok,necháme odkvapkať prebytočný olej a šup s nimi do vriacej omáčky. Povaríme cca 20 minút. V menšom hrnci rozvaríme asi 100 g sušených brusníc v čistej vode, pokým nenadobudnú konzistenciu hustejšieho džemu. Schválne nepoužívam hotový džem, toto je bez cukru a čistej chuti.Ako prílohu dám smažené hranolky. Je to fakt super a kto jedol toto jedlo v IKEI, nebude sklamaný, Kto má rád jemnejšie omáčky,môže pridať do omáčky trocha smotany.Ja ju nemusím. Tak skúšajte a dobrú chuť! Pozor-guličky nie sô úplne makké,kto má rád rozpadavejšie varianty,nech dá do receptu iba jedno vajce. /Poradila moja mama,ale tá už nemá vlastné zúbky/.:-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 29.9.2013, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |