. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MLETÉ MÄSO

Zapekaná cuketa s voňavým mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cuketa, cca 600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), soľ, čerstvé mleté korenie, 1 vajce, 2 mladé cibuľky aj s vňaťou, cca 3 cm kúsok čerstvého zázvoru - očistený a nastrúhaný, čerstvé bylinky - napr. rozmarín, tymian, oregano, bazalka, tvrdý syr na zapečenie (plátkový alebo vcelku), olej na mastenie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché, rýchle a chutné ... cuketu dobre umyjeme a nakrájame aj so šupou na cca 1,5 cm hrubé kolieska, stred vyrežeme alebo vypichneme okrúhlou vykrajovačkou, jemne osolíme a okoreníme ... z ostatných surovín (okrem oleja a syra) zarobíme plnku, ktorou naplníme jednotlivé krúžky ... pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 minút, následne na každý kopček mäsa dáme plátok syra (ja som nemala plátkový, tak som dala po 2 pásiky z váženého) a zapečieme ešte cca 5 minút ... podávame s prílohou podľa chuti (zemiaková kaša, šalát, chleba, ...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK)

POSTUP PRÍPRAVY

za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mleté mäsko so špenátom, šampiňónmi a olivami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mletého mäsa (odporúča sa hovädzie, morčacie alebo kuracie), 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL mletej červenej papriky, čili podľa chuti, 1 PL oregana, 1/2 PL mletej rímskej rasce, cca 10 šampiňónov, 1 veľký balík čerstvého špenátu, 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív, väčšia hrsť lieskových orechov (mandlí, vlašských alebo kešu orechov), čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej + veľká panvica a veľká misa

POSTUP PRÍPRAVY

... prudko jedlý recept - ako inak od Anetky ... určite stojí za to vyskúšať ... ja som robila z hovädzieho mäska, nabudúce skúsim morčacie alebo kuracie ....teda ideme na to : ... nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, opekáme cca 3 minútky. Plameň pod panvicou nastavíme na maximum, pridáme mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu - dobre premiešame, aby sa mäso rozdrobilo. Osolíme a okoreníme, miešajte cca 8 minút, aby bolo mäso tepelne upravené, následne obsah panvice presypeme nabok do veľkej misy. Nakrájame na plátky šampiňóny, do panvice nalejeme trocha oleja a opečieme na ňom huby cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme ich do misy k mäsu. Do panvice znovu dáme trocha olivového oleja a nasypeme špenát. Miešame cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho tiež do misy bokom. Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečieme orechy cca 1-2 minúty, následne ich pridáme do veľkej misy, prihodíme aj kapary alebo olivy. Všetko v mise dobre premiešame a dochutíme v prípade potreby soľou a korením. Podávame so šalátom príp. s toastom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsové guľky vo voňavej paradajkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

... jednoduché, voňavé, takmer bez práce (ak máme guľky pripravené vopred v mrazničke) ... potrebujeme : na guľky : mleté mäso - hovädzie, bravčové, hydinové - podľa chuti (500-600 g), ryža (cca 1/2 šálky), soľ, korenie, vegeta, sladká paprika, 1 vajce + na omáčku : veľký paradajkový pretlak (taký v tetrapakovej krabičke - cca 4 -5 dl), voda, 1 - 2 kusy čerstvá paprika, soľ, korenie (príp. vegeta), kryštálový cukor na dochutenie (cca 1 PL)

POSTUP PRÍPRAVY

GUĽKY : rnrnzmiešame mleté mäso s vopred napoly uvarenou a vychladnutou ryžou , vajíčkom, dochutíme soľou, korením, mletou paprikou, prípadne vegetou (z tohto množstva mi vyjde cca 12 - 15 guliek priemeru cca 4 cm)rnrnOMÁČKA (množstvo na cca 6 guliek)rnrndo hrnca vlejeme celý paradajkový pretlak, a rovnaké množstvo vody, osolíme, okoreníme, príp. dochutíme vegetou. vložíme čerstvú papriku a privedieme k varu, cca 5-10 minút povaríme, vložíme mäsové guľky a varíme zakryté 45 minút, nakoniec vyberieme papriky a dochutíme podľa chuti soľou, korením, vegetou a cukrom.rnrnPRÍLOHA : kto chce môže byť aj knedľa, u nás sa papá s chlebíkom alebo aj samotné.rnJednoduché a chutné jedlo, ktoré sa stalo súčasťou nášho jedálnička ... varím najmä ak nemám veľa času.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.10.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu