končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
MLETÉ MÄSO |
Gule v paradajkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY ½ kg chudého bravčového mäsa /zo stehna/, 1 sáčok ryže /125g/, 2 vajcia, soľ, mleté biele korenie, mletá rasca, cukor, 3 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 2 paradajkové pretlaky /280g/ POSTUP PRÍPRAVY Ryžu povaríme 10 min., nie úplne do mäkka, necháme vychladnúť. Primiešame pomleté mäso, vajcia, ochutíme soľou a korením. Masu dobre premiešame, radšej dlhšie, musí sa lepiť. Uvaríme paradajkovú omáčku: na oleji opražíme múku, zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pretlak, lyžičku rasce, osolíme a osladíme podľa chuti - u nás robíme skôr slanú omáčku. Do vriacej omáčky zavaríme mäsové gule, robím ich zmrzlinovou naberačkou, treba poriadne utlačiť a vkladať do omáčky na rôzne miesta. Povaríme 25-30 minút, nesmie vrieť prudko. Podávame s varenými zamiakmi, napr. roztlačenými s maslom a vytvarovanými tiež do gule. Mňam-mňam! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.1.2010, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |