končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená bravčová krkovička s bylinkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600 g bravčovej krkovičky, 4 strúčiky cesnaku, rasca, majoránka, tymián, rozmarín, soľ, 100 g masla, olej POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou. Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena. Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bratislavské bravčové plieckoPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g vykosteného bravčového pliecka, 40 g tuku, 60 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, 60 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 80 g konzervovaného hrášku, 20 g sladkokyslých uhoriek, 1 a 1/2 dl kyslej smotany, citrón, 1 dl mlieka, 20 g hladkej múky, 40 g masla, voda alebo vývar, soľ. *** POSTUP PRÍPRAVY Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní speníme cibuľu, pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a pod prikrývkou dusíme do mäkka. Občas prelejeme vlastnou šťavou, obrátime a dolejeme vriacej vody alebo vývaru. ***Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na porcie, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme asi 30 min. ***Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme do mäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |