končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZáhorákyPOTREBNÉ PRÍSADY Vysoký bôčik, slanina, kyslá kapusta, cesnak, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Slaninu porežeme na tenké plátky a vyložíme ňou celý pekáč a na toto poukladáme kyslú kapustu. Bôčik narežeme na porcie, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme rozotretým cesnakom a na každý plátok mäsa dáme plátok slaniny.Do stredu dáme kopček kyslej kapusty zvinieme do rolády a dáme do pekáča na kapustu.Podlejeme trochou vody a dáme piecť. Podávame s uvarenými ale neomastenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pivovarský bôčikPOTREBNÉ PRÍSADY Bôčik, soľ, cibuľa, vývar, cesnak, korenie, strúhanka(asi 1 PL), pivo 12°, strúhaný syr, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Menej mastný bôčik narežeme na porcie, ľahko naklepeme a osolíme. Na troške oleja zpeníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Podlejeme vývarom, okoreníme a dusíme do mäkka.Pred dohotovením pridáme pretlačený cesnak, strúhanku a pivo, asi 3 dl.Povaríme.Porcie bôčika prelejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a petržlenom. Ako prílohu podávame knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bôčik s čínskou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g prerasteného bôčika, čínska kapusta, 1čl škrobovej múčky, 1čl octu, 50 ml vody, petržlenová vňať, sojová omáčka, mletý zázvor, rasca, soľ POSTUP PRÍPRAVY Bôčik pokrájame na kocky a v miske ho premiešame so sojovou omáčkou. Listy kapusty pokrájame na plátky, škrobovú múčku,zázvor, ocot a sojovú omáčku rozmiešame vo vode. Hlbšiu panvicu potrieme tukom, dáme na ňu bôčik, miešame a dávame pozor aby sa nám bôčik dusil a nie opekal ! Okoreníme, pridáme petrž. vňať, asi po 5 minútach vmiešame kapustu a za stáleho miešania udržiavame silný oheň. O daľších 5-7 minút prilejeme omáčku, miešame, kým nezhustne a nezhnedne.Kapusta musí byť lesklá a sklovitá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
RillonsPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 kg bôčika, 2 dl bieleho vína POSTUP PRÍPRAVY Bôčik by nemal byť veľmi tučný a mal by byť pekne prerastený.Rozrežeme ho na malé kúsky - asi 4 cm. Posolíme, pokoreníme a dáme odležať na 24 hodín. Na druhý deň nalejeme do pekáča víno, vložíme kúsky bôčika a dáme variť. Ked víno zovrie a mäso sa začne pražiť, zmiernime oheň. Takto ho pekáme za občasného obracania asi pol hodiny. Potom mäso z masti vyberieme , necháme vychladnúť a podávame s chlebom.Masť si odložte nabudúce,ked budete recept opakovať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bôčikové závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY bôčik, horčica, kyslá kapusta, klobása, soľ, mleté č. korenie POSTUP PRÍPRAVY Bôčik nakrájame na pásy, hrubé asi 1cm, naklepeme, posolíme, potrieme horčicou, na každý pás dáme trochu kyslej kapusty, pridáme kúsok pikantnej klobásy a všetko zabalíme ako závitok. Poukladáme do pekáča a upečieme. Podávame s knedľou. Okolo mäsa na pekáči môžeme poukladať kapustu aby sme mali na prílohu. Má výbornú chuť, lebo sa prepečie so šťavou z mäsa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Hámorská živánkaPOTREBNÉ PRÍSADY Slanina, cibuľa, paprika, paradajky, mrkva, huby,čerstvá uhorka,sterilizovaná kukurica,olej, rezne z krkovičky, mletá č. paprika, cesnak, soľ, vegeta, horčica, pivo POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepeme osolíme a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali č. papriku. Dáme do misky , premiešame s narezanou cibuľou a necháme uležať.Na plátky narezanú a na hrebene rozrezanú slaninu opečieme na hlbokej (wok)panvici do ružova pridáme porezanú zeleninu, všetko trochu podusíme a navrch poukladáme naložené mäso.Pridáme cesnak a povrchu polejeme horčicou. Dochutíme vegetou, soľou a korením. Všetko zalejeme pivom a dusíme do mäkka. Podávame s hranolkami,ryžou alebo čiernym chlebom. Ja to občas robím v rímskom hrnci. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zasypané reznePOTREBNÉ PRÍSADY 4rezne,4 plátky šunky,150g slaninky, 2 väčšie cibule,100g strúhanky,100g strúhaného syra, horčica, sojovka, worcester, maslo, soľ, mčk POSTUP PRÍPRAVY Do pekáčika poukladáme naklepané rezne, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.Na každý kúsok mäsa položíme plátok šunky, plátok slaninky a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou.Strúhanku a syr zmiešame,mäso pokvapkáme omáčkami a zasypeme syrovou zmesou. Navrch dáme kúsky masla, podlejeme horúcou vodou a dáme piecť.Ako príloha je vhodné zemiakové pyré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2008, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |