končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pikantné bravčové rezne (švédske)POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé alebo stehno, šampiňóny alebo huby (aj sušené), slanina, cibuľa, hl. múka, kečup, sladká smotana, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej, bujón. kocka (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Preložíme ich do pekáča, pridáme na plátky nakrájané huby (sušené vopred zalejeme horúcou vodou a necháme postáť). V panvici s výpekom z mäsa zohrejeme cca 2dl vody, môžeme pridať kúsok bujónovej kocky. V ďalšej panvici rozškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme cibuľu a osmažíme do sklovita. Zaprášime múkou a trochu osmažíme. Poprášime mletou paprikou, zalejeme smotanou a zriedeným výpekom. Povaríme cca 5 minút. Vmiešame kečup, čierne korenie, ak treba, aj soľ. Touto omáčkou zalejeme mäso a pečieme pri 180-200 °C (pečiem prikryté, príp. ku koncu odkryjem). Podávame s opekanými zemiakmi, alebo podľa chuti. PS: Množstvá som nepísala, pretože pôvodný recept je len na 4 rezne - tým odpovedá 200g čerstvých húb, 3 plátky slaniny, 2 cibule, 2 lyžice hl. múky, 2 lyžice kečupu, 1 DL smotany. Ja dávam suroviny od oka, podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2011, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mexické mäso s pomarančami a cibuľovou salsou.POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčovej krkovičky, 1 bobkový list, 1 lyžička sušeného tymiánu, 1/2 lyžičky majoránky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 pomaranč, cca 100g bravčovej masti SALSA: 1 biela cibuľa (alebo pár šalotiek, resp. obyčajná cibuľa), 2-3 lyžice čerstvo vymačkanej pomarančovej šťavy, 8-10 prúžkov nakladaného čili jalapeňo (dostať v hypermarketoch, dá sa nahradiť nakladanou feferónkou alebo čili papričkou, ale najlepšie je použiť jalapeňo), čerstvý koriander alebo iné bylinky - ja používam mrazené provensálske POSTUP PRÍPRAVY Vyzerá to síce ako podivná kombinácia, ale nám to veeeeeľmi chutí (teda mne a manželovi, pre deti to veľmi nie je) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2007, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |