končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečené kolená na kapustePOTREBNÉ PRÍSADY Ponúkam vám jeden fakt nezdravý recept, ale je to strašná pochúťka, hlavne ak robíte nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi robíte žúrku. Chlapi obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru. Čo budete potrebovať: 1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Umyté kolená po dĺžke trochu narežte a dajte do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Vyberte ich z vody, ale vodu nevylievajte. Kapustu rovnomerne rozložte do pekáča a zalejte asi 1/2 litrom vývaru z mäsa. Pripravte si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešajte. Zmes rovnomerne roztrite po kolenách. Nezabudnite ju vtreť aj do zárezov. Mäso položte na kapustu, zakryte druhým pekáčom a dajte piecť na hodinu do rúry. V polovicu mäso podlejte ešte zvyšným vývarom, aby sa mäsko dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 1.3.2012, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zavárané mäso na dovolenkuPOTREBNÉ PRÍSADY Idete na dovolenku, kde sa budete sami stravovať, alebo chcete so sebou vziať stravu špeciálne pre vaše dieťa v prípade, že bude mať problém sa adaptovať na miestnu stravu? Najjednoduchší spôsob je zavariť si mäso a na mieste dovolenky ho už len ohrejete a podávate. POSTUP PRÍPRAVY Na cibuľke uduste pokrájané mäso, zalejte vodou, pridajte červenú papriku, trochu soli (zaváraním sa zvýrazňuje chuť soli aj korenia, takže opatrne) a uduste do polomäkka. POZOR - nedáva sa múka na zahustenie ani nič iné, napr. zemiaky - to až potom priamo na mieste, keď budete fľaše otvárať a pripravovať. Ináč by sa mäso prekyslo. Mäso natlačte do fľaše, by tam bolo minimum vzduchu. Ideálne sú nízke široké poháre. Vrchnáky dajte do vriacej vody a vyvarte asi minútu. Poháre v rúre tiež. Alebo aspoň vypláchnite vriacou vodou a potom hlavne keď už je mäso dnu, tak úplne do sucha vyutierajte vrch fľaše, aby vrchnák dobre priľahol. Zatvoriť a sterilizovať (v pare, v rúre na plechu) hodinu, nechať 24 hodín vychladnúť a potom ešte aspoň na 20 minút znova vysterilizovať. Takto upravené mäso vydrží. Dvojitá sterilizácia by mala byť zárukou. Na mieste stačí ohriať, môže sa pridať trvanlivé mlieko, tavený syr a omáčka je hotová. Uvarte k tomu cestovinu prípadne ryžu vo vrecku… ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2015, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové medailóniky v brusnicovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Občas je dobré mať doma zvyšky korenín, alebo pochutín, lebo potom sa môže podariť vymyslieť nový, a k tomu ešte aj chutný recept. Ja som v jednu nedeľu takto zariskovala a dopadlo to výborne, až som sa sama čudovala :-) Čo budete potrebovať: korenie Garam Masala (od Vitany), hotová brusnicová omáčka, bravčová panenka (ak nie je, môže byť stehno), korenie, soľ, drvená rasca, 2 kocky hovädzieho bujónu, solamyl, olej POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Bravčové mäso som si nakrájala na drobné medailóniky a jemne vyklepala. Nasolila som ho a nakorenila korením a drvenou rascou. Na oleji som sprudka medailóniky z oboch strán opiekla. Mäso som vložila do hrnca, podliala vodou, pridala 2 kocky bujónu a 2 lyžičky korenia Garam masala a dusila asi 1/2 hodinu. Potom som tam pridala asi 3PL brusnicovej omáčky a dusila domäkka. Mäso som vybrala z výpeku a zahustila som ho solamylom rozmiešaným v troche studenej vody. Jedlo bolo hotové. Môžete podávať s opekanými zemiakmi alebo zemiakovým pyré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |