končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ČO DOM DAL |
PlnkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 suchých rožkov, 7 vajec, 1 špekačka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, olej POSTUP PRÍPRAVY 1./ Rožky nakrájame na malé kocky /alebo ako sa podarí :-)/, do toho pridáme na oleji popraženú cibuľu /aj s olejom/, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú špekačku, vajíčka, posekanú zelenú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. 2./ Všetko premiešame a zhrnieme k sebe. Je dobré si pripraviť plnku deň vopred a nechať ju v chladničke, aby rožky viac nasiakli. 3./ Ja ju plním do kuraťa, alebo do mikroténových sáčkov a varím v polievke. Môžete použiť aj gázovinu, z plnky je potom pekný bochníček. Ak ju plníte do sáčkov, dobre ju stlačte a zaviažte. Vidličkou urobte do sáčku pár dierok. 4./ Varí sa približne 40 minút. Najlepšie chutí so zemiačkami, ale je výborná aj na Veľkú noc so syrkom a údeným. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 20.9.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Francúzske zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg zemiakov, 3 cibule, 8 vajec, 8 špekačiek, 5 dl mlieka, olej, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1./ Zemiaky si uvaríme v šupke, 5 vajíčok natvrdo, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a tiež extra na asi 1/2 dl oleja opečieme na malé kocky nakrájané špekačky. 2/. Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Na pekáč vrstvíme: polovicu pretlačených zemiakov /osoliť, okoreniť/, na to pretlačíme vajíčka, dáme opečené špekačky a cibuľu /osoliť, okoreniť/ a navrch ďalšiu vrstvu zemiakov /osoliť a okoreniť/. 3./ Celé to polejeme výpekom, čo nám ostal zo špekačiek a cibule. V mlieku rozmiešame 3 vajíčka, osolíme a okoreníme to a zalejeme pripravené zemiaky. 4./ Pečieme v rúre pri 200°C. Ja ich dávam do rúry prikryté alobalom a až neskôr dám alobal dole a nechám trošku zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 2.5.2016, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |