končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
TORTY |
Kvietky, kvietky a ešte raz KVIETKY... alebo Moja druhá v poradí pre moje slniečko....POTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy Je to vlastne recept podľa šikovných babuliek na MMB, ja som si vybrala toto super cesto a plnku zase z ineho receptu - spojenie však úúúúžasné a ohurujúce. A marcipán a ozdobovanie.... koooopec trpezlivosti, no som šťastná, že hoci s istými nedostatkami - ale zmakla som to a čo je uuuuplne najdôležitejšie, že dcérka mala tú najkrajšiu radosť vo svojich očkách, keď tortu uvidela a stale ju chodila pozerať do chladničky - tot pre mňa tááá naaaajsamkrajšia odmena. POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao Uslahame bielky, pridame polovicu cukru /120g/. V druhej miske slahame zltky s dalsimi 120g cukru, mozeme pridat vanilkovy cukor. Postupne prilievame olej, vodu, muku zamiesanu s praskem do peciva. Nakoniec vmiesime sneh. Tretinu cesta dame spat do nadoby, kde sme slahali bielky a pridame kakao /cca 2 PL/ Do vymastenej a vysypanej formy stiredavo kladieme cesto po lyziciach. Dame na stred formy jednu lyzicu tmavu a na to dve lizice svetleho cesta. Takto to stale opakujeme az do spotrebovania cesta. Nemiesame!!! Tento postup spôsobi ze sa cesto pomaly rovnomerne rozlieva a vytvori po rozkrojeni akesi vrstvy, pruzky. Pecieme vo vyhriatej rure na strednej teplote. PARÍŽSKY KRÉM: 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 8.2.2009, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |