. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

TORTY

Tvarohovo-šľahačková s čokoládovo-orieškovými bonbónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa, 0,5 dl oleja, 0,5 dl vody, 5 lyžíc vody k snehu***Plnka: 500 ml smotany na šľahanie (33%), 250 g nízkotučného tvarohu (vo vaničke), 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 stužovače šľahačky***na bonbóny a čokoládové kúsky: 3-4 čokoládové keksíky, asi dve hrste nesolených arašídov, 100 g čokolády na varenie, 4 lyžice kakaovej nátierky

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom v jednom staršom časopise – korpus som si upiekla po svojom, k šľahačke som pridala ešte tvaroh a miesto čokoládovo-orieškových bonbónov, ktoré už stačilo len nakrájať :) som radšej zvolila domáce, na spôsob Ferrero. Dúfam, že vás neodradím dlhším postupom, ak sa rozhodnete pre tieto bonbóniky a pripravíte si ich aj pár dní dopredu, príprava samotnej torty je potom už len bleskovou záležitosťou :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (72) posledné: 14.12.2013, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kubánska torta



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 120 g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 120 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva***Parížska šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie – 33%, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g kakaa***pikantný džem, banány***100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 lyžička oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodná torta s banánmi a parížskou šľahačkou - možno ju poznáte aj pod názvom Kuba rezy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 370 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (186) posledné: 14.3.2017, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dvojfarebná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 1 korpus: 5 vajíčok (veľkosti L), 170 g kryštálového cukru, 0,5 dl oleja, 0,5 dl teplej vody, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa a 0,5 dl teplej vody k snehu ***Plnka: 1,5 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, 375 g obyčajného masla*** pikantný džem na potieranie – použila som ríbezľový, na obsypanie korpusu strúhaný kokos, ozdoby. ***Poleva: 200 g bielej polevy, 50 g tuku Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Torta je z dvoch korpusov (korpus, aj plnku si robím podľa seba - cesto je vláčne, po natretí džemom šťavnaté a plnka je jemná, z nadstavovaného krému) – prekrojené priečne na polovicu, každý plát potretý hrubšou vrstvou ríbezľového džemu a plnkou, na krém som natrela bielu polevu, boky sú obsypané strúhaným kokosom a kraje prizdobené krémom. Pôvodne som chcela použiť na ozdobu kvietky a lístky z bielej čokolády, ale dcérka si želala, aby sme ju ozdobili snehovými kvietkami, /ktoré sme kúpili pre istotu, ak by nám niečo nevyšlo/, vyberala si ich sama a tak mala z ozdobovania a samotnej torty o to väčšiu radosť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 7.7.2013, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus i plnka podľa receptu na čokoládové rezy: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10091&user=32431 - z jednej dávky korpus, aj krém; poťahovala som ju hmotou z cukríkov Haribo Chamallows (ružovo-žltých) podľa receptu od Meggienky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274&user=798 , Kuro Little a zvyšné ozdoby z falošného marcipánu podľa Ariell http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616&user=126509

POSTUP PRÍPRAVY

Prvýkrát som sa pokúsila o poťahovanú tortičku a vybrala som si hmotu z penových cukríkov (už som z nej robila ozdoby na dcérkinu tortu a osvedčila sa mi), na kuriatko som si našla obrázok na nete a "modelovala" ho kúsok po kúsku /veď to aj tak vyzerá/. Ale radosť urobila a to bola pre mňa najväčšia odmena.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (19) posledné: 17.5.2009, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohovo-šľahačková



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431

Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 8.7.2011, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja ananásová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto: 4 vajíčka, 5 kopcovitých lyžíc kryštálového cukru (120 g), 4 lyžice (mierne navŕšené) polohrubej výberovej múky (70 g), 2 lyžice (mierne navŕšené) hladkej múky špeciál (35 g), 1/2 kypriaceho prášku, 0,5 dl oleja***2. cesto: detto, ale 2 lyžice hladkej múky nahradíme kakaovým práškom*** Plnka: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 kopcom lyžice hladkej múky (70 g), 7 lyžíc kryštálového cukru (150 g), marhuľový lekvár, 1 konzerva ananásu, pražená mletá káva, 300-400 g obyčajného masla (ja používam s názvom Zlatá Haná), rum /alebo rumová príchuť/ - lepšia je s rumom...

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do nadýchanej peny, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme do tých 20 min. pri teplote 150°-160° C. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
II. cesto - detto Tiež po vychladnutí prekrojíme na polovicu.
Plnka: 600 ml z mlieka dáme uvariť spolu s cukrom, do zvyšných 400 ml pridáme Zlaté klasy s hladkou múkou a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme plnku (ak sa zrazí, nič sa nedeje, pomôžeme si potom mixérom). Necháme vychladnúť a pomaličky potom pridávame rozmiešané maslo (obyčajné je naozaj najlepšie....) do krému. Ak máme tie hrčky, rozmixujeme dohladka, kľudne aj s maslom. Aj keď sa Vám bude zdať plnka možno trochu redšia, vsaje sa pekne do plátov a torta je krásne šťavnatá.
Zalejeme si silnejšiu zrnkovú kávu.
Plnenie: Spodné cesto - 1. tmavý plát - bohato pokvapkať (nie poliať) ananásovou šťavou, pofŕkať jemne rumom /alebo príchuťou/, extraktom z kávy, natrieť plnkou, poukladať jemne nakrájanými kúskami ananásu, navrstviť ešte trošku plnky.
II. cesto - 1. svetlý plát - pokvapkať (bohato) šťavou, natrieť lekvárom (marhuľovým - aj kvôli efektu a nebije sa chuťou s ananásom), plnkou, kúskami ananásu, potrieť ešte plnku
III. cesto -2. tmavý plát /postup ako pri spodnom pláte/
IV. cesto - ako II. cesto (2. svetlý plát) - potrieť plnkou - obtrieť celú tortu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.4.2013, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu