končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
NEPEČENÁ ANANÁSOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY okrúhly piškótový korpus, kyslá smotana, puding bez varenia, želatína, ananásový kompót, džem, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom. Do misky dáme 4 tégliky kyslej smotany alebo jogurtu, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou riadne premiešame. Pridáme ananás nakrájaný na drobné kúsky a riadne premiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus. Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom. Na korpus poukladáme ananásové kolieska. Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu. Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky. Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať znova stuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky. Energetická hodnota celej torty je 7280 kJ (1739 kcal). Jedná porcia (osmina torty) má 910 kJ (217 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2014, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ČOKOLÁDOVO-PEPERMINTOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY múka, vajcia, soľ, cukor, kakao, puding, mlieko, maslo, čokoláda, rastlinný tuk Cera, pepermintová aróma, farbivo, sušené mlieko, džem POSTUP PRÍPRAVY Upečieme tmavý korpus: 150 g polohrubej múky, štipka soli, 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, pečieme 25 min. pri 180 st. Z tých istých surovín (bez kakaa) upečieme svetlý korpus. Z 2 balíčkov čokoládového pudingu, pol litra mlieka, 100 g cukru a tabuľky horkej čokolády uvaríme hustý krém, do vlažného vmiešame 250 g masla a lyžičku pepermintovej arómy. Vnútorné strany korpusov natrieme džemom, medzi ne dáme krém. Z 1 Cery, 250 g práškového cukru, 150 g sušeného mlieka, pepermintovej arómy a farbiva vyrobíme marcipán, ktorým potiahneme tortu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2014, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
PIŠINGERPOTREBNÉ PRÍSADY Tortové oblátky, čokoláda, mleté orechy, maslo, šľahačková smotana, Granko, marcipán POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozpustíme 250 gramov masla, 300 gramov horkej čokolády, 2,5 deci šľahačkovej smotany, 50 gramov Granka a 50 gramov mletých orechov. Po vychladnutí stuhnutým krémom ponatierame postupne všetky oblátky a celú tortu. Vrch torty môžme skrášliť ozdobami z marcipánu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 27.10.2014, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |