. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

TORTY

Torta s grilážovo-kokosovou plnkou a slaným karamelom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

biela a hnedá piškóta, grilážová a kokosová plnka, poleva - slaný karamel

POSTUP PRÍPRAVY

Kompletný recept a postup nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2020/01/trojkralova-torticka-s-kokosovo.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2020, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 malé (priemer cca 15 cm) alebo dve väčšie (priemer cca 25 cm) tortičky : na korpus - 3 bielky, 160g jemného krupicového cukru, 1 kopcovitá ČL kukuričného škrobu, 2 ČL octu ... na ganache : 100 ml sladkej smotany a 100 g kvalitnej horkej čokolády, 15g masla ... 2 hrušky, 80g kryštálového cukru alebo hnedého či kokosového cukru, cca 0,5 - 1 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

korpus : rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút - pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - neotvárame !!! ... po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny) ... ganache : smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť ... do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) ... a je tu finále : na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a potom už doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... mňam ... výborná kombinácia

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Cvikľovo-čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na tortovú formu s priemerom 24 cm : 300 g surovej cvikle, 100 g mrkvy, 100g jabĺk, 200 g kvalitnej tmavej čokolády, 100 g masla, 4 vajíčka, 200 g hnedého trstinového cukru, 100 g hladkej špaldovej múky celozrnnej, 1 PL kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, kandizovaná pomarančová kôra, ovocný pikantný džem – napr. marhuľový

POSTUP PRÍPRAVY

... zažiadalo sa mi skúsiť cviklu na sladko a rozhodla som sa pre kombináciu s čokoládou ... inšpiráciu som čerpala z internetu zo stránky *sladká ema* - pomer surovín som upravila, pretože pôvodné množstvo cvikle (400g) bolo podľa mňa nadmerné a veľmi prerážalo chuťou - časť som nahradila jablkom ... torta je šťavnatá, s výraznou chuťou čokolády a červenej repy Neočistenú cviklu aj mrkvu v celku uvaríme do mäkka (cca hodinu). Ja som cviklu upiekla deň vopred a mrkvu som použila surovú. Necháme vychladnúť a očistíme (odporúčam použiť rukavice - cvikla silno farbí). Cviklu s mrkvou postrúhame na jemnom strúhadle alebo roztlačíme vidličkou na drobno, do misky pridáme nastrúhané jablká, roztopenú a na izbovú teplotu vychladnutú čokoládu a premiešame. Maslo rozpustíme. Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Prilejeme maslo a pridáme cviklovo-čokoládovú zmes a všetko spolu zmiešame. Na koniec pridáme suché prísady - múku, prášok do pečiva a kakao a kandizovanú pomarančovú kôru, ktorá krásne zahrá s čokoládou a cviklou. Dôkladne premiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 180°C cca 35 - 45 minút - skúšame špajľou. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a potom ho potriem ovocným pikantným džemom, ja so ozdobila aj bielou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2015, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

... robila som podľa receptu na gaštanovú roládu, ktorý mám v receptoch - len s upraveným množstvom surovín ... bola tuším ešte lepšia ako roláda, keďže tu bolo viac výbornej gaštanovej plnky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.7.2015, 11:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu