končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
Trasená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 balíka detských piškót, asi 2 dl uvarenej čiernej kávy, 2 pudingy vanilkové Olé (bez varenia), 2 kompóty (mandarinky, jahody...) 1/2 dl šľahačkovej smotany (stačí 30 %-tná) POSTUP PRÍPRAVY tortovú formu vyložíme piškótami, ktoré sme ponamáčali v čiernej káve (asi 2-3 vrstvy na seba). Do uzatvárateľnej nádoby si vylejeme obe smotany ja pre istotu pridám aj 1 stužovač), pridáme dva Olé pudingy a kompóty aj so šťavou. Nádobu zavrieme a dobre potrasieme. Zmes vylejeme na piškóty a necháme v chladničke stuhnúť. Trtička je hotová za 15 minút a je dobrá, osviežujúca. Neodporúčam pridávať ananásový kompót kvôli tomu, že torta sa potom zle krája. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tiramisu tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 bal. detských piškót, 2 sladké (33%-tné) smotany, mlieko, cukor, želatina, káva, vanilkový cukor, 3 žĺtky, granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si pripravíme želatinovú hmotu: 3 dl mlieka + 3 KL želatiny - necháme asi 1 hodinu postáť. Po hodinke k tomu pridáme 3 PL kr. cukru, 1 bal. van. cukru a 3 žĺtky. Túto zmes spolu varíme až do zovretia - ručne šľaháme (nie nad parou!!!). Po zovretí ihneď vypneme a necháme vychladnúť - občas premiešame. Keď sa nám zmes chladí, uvaríme si asi 1/4 l čiernej zrnkovej kávy, ktorú trošku osladíme. Vyšľaháme si 2 smotany (fakt musia byť 33%-tné) - do šľhačky pridáme vychladenú uvarenú zmes a zľahka premiešame. Do tortovej okrúhlej formy dáme naspodok trošku krému - na krém naukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve - znovu navrstvíme krém (len tak aby sme piškóty zakryli), znovu piškóty namočené v káve - takto vrstvíme a končíme vrstvou krému. Vrch posypeme grankom )nešetrite - krásne sa rozpustí) a necháme asi 3-4 hodinky postáť v chladničke. Krásne sa krája (ako torta), a úžasne chutí. VYskúšajte, zaiste neoľutujete. MŃam! Chystám sa ju práve robiť, takže doplním aj foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |