končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
TORTY |
Moja marcipánová prvotina :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ovečka :) POSTUP PRÍPRAVY 4300 g a 43 cm :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (22) posledné: 9.6.2012, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla, 2 PL medu, 250 g cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky, 200 - 500 g masla, 1 Salko, 50 g na sucho opražených a na hrubo posekaných vlašských orechov, káva a koňak (nemusí byť). POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme maslo, med, cukor a dôkladne vyšľaháme. Pridáme ocot, do ktorého vopred zamiešame sódu, vajcia a na miernom ohni miešame, až kým sa na povrchu neobjaví pena a zmes nezačne hnednúť. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste. Odporúčam čím skôr vmiešať celé množstvo múky, lebo keď pridávate postupne, tak sa ťažšie spojí. Odpočinuté cesto rozdelíme na 8 - 12 guliek. Každú z nich vyvaľkáme na tenkú placku a dáme piecť, ale pozor, čím viac guliek máme, tým ťažšie sa vyvaľkajú... ideálne je max 10 ks, ale ak zvládnete 12, tak to je super! :) Každý plát pečieme také 2-3 minútky. Salko najmenej 3 hodiny mierne varíme úplne ponorené vo vode (ja zvyknem deň vopred)... skúšala som aj karamelové salko, ale nie je tak dobré, ako keď to klasické uvaríte! Vychladnuté ho rozmixujeme s maslom, prípadne pridáme oriešky... množstvo masla je vyslovene na Vás, prvý-krát som dala 250 g masla, ale marlenka bola dosť sladká, takže odporúčam podľa chuti domiešavať maslo. Ja každú placku natieram kávou zmiešanou s nejakým likérom, aby bola mäkučká a potom krémom... kladieme na seba. Poslednú placku nastrúhame na krém - na povrch torty a na boky. Tortu odložíme na chladné miesto (nie do chladničky) na 7 až 8 hodín. Nakoniec ju pokrájame a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo-ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kyslé smotany, 1 sladká smotana, 4 van. cukre, 1 želatína, 2 dcl vody, piškoty, ovocie (jahody, banány, kivi, mandarinkový alebo ananásový kompót) POSTUP PRÍPRAVY Do vyššej nádoby dáme 3 kyslé smotany, 1 sladkú smotanu, 4x van. cukor a želatínu rozmiešanú vo vode... všetko spolu rozmixujeme (ale pozor, lebo to frká, keďže zatiaľ je to veľmi tekutá masa, ktorá stuhne až neskôr!). Dno tortovej formy vyložíme pišótami na ne poukladáme 1 druh ovocia (napr. jahody) a polejeme časťou smotanovej masy... takto pokračujeme ďalej ešte 2x a zavŕšime smotanovou masou. Nakoniec môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím... keď stihnete skôr ako zjete! :)) Dobrú chuť! :) P.S.: Množstvo surovín, ktoré som uviedla je na klasickú okrúhlu tortovú formu, na obrázku je veľká obdlžniková torta, kde som použila cca 10 smotán... bežne robím klasickú okrúhlu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jablková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ošúpaných jabĺk, 4 dcl vody, 4-5 PL cukru, 2 zlaté klasy, piškóty, čokoláda + Cera na polevu POSTUP PRÍPRAVY Jablká ošúpeme a 1 kg čistej váhy postrúhame do hrnca na hrubšom strúhadle, pridáme 2 dcl vody a cca 4-5 PL cukru (môže byť aj menej, keď sú jablká sladké, prípadne viac, keď sú kyslejšie), takto varíme 35 minút na platni, kým sa nám voda nevyparí. Občas miešať! V šálke zmiešame 2 dcl vody a 2 Zlaté klasy a vlejeme do jablkovej masy, povaríme 2 minúty a odstavíme. Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, na ne vrstva jablkovej masy, a toto ešte 2x a ukončíme piškotami... dokopy máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy jabĺk. Necháme vychladnúť (ja zvyknem dať na noc do špajze) a na záver polejeme čokoládovou polevou. Je skvelá a vhodná aj pre detičky, nakoľko v nej nie je veľa cukru (nemusí byť vôbec!) a piškótky nám zmäknú od jabĺčok! Je mäkučká a šťavnatá. Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |