končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bratislavské rožky podľa Lenka G. (podkolienka) ID 38764 |PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Rožky sú vynikajúce. Cesto som si pripravila v DP. Sú ľahunké a veľmi chutné. Ja potieram len rozpusteným maslo, nie vajíčkom a do cesta pridávam aj citrónovú kôru, rožky potom pekne voňajú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 17.9.2013, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesnakové slimáky z pľudrovaného cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g pol. múky, 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžica soli a cukru, 2 poliev. lyžice oleja, 15 g droždia, 5 strúčikov cesnaku, 120g margarínu alebo masla, POSTUP PRÍPRAVY Cesto si dáme vypracovať do DP. Po vykysnutí rozváľame na doske a na jednu polovicu nakrájeme trochu margarínu (ja som použila klasickú Ramu so 70% tuku). Cesto preložíme, potom ešte 2-krát preložíme a opäť rozválame na plát. Postup znovu zopakujeme. Cesto sa trochu ťažšie rozvaľkuje, ale tomuto postupu sa hovorí "pľudrovanie". Cesto sa pri pečení správa ako lístkové. Rozvaľkáme na väčší plát a potrieme cesnakom rozpučeným a rozmiešaným s 1dcl vody. Posolíme a stočíme do rolády. Nakrájame na kolieska, konce trochu schováme dovnútra, aby sa pri pečení neroztáčali. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňou asi 20-25 min. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 3.4.2009, 6:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce tvarohové buchty z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mlieka, 60 g rozpusteného masla, 80 g cukru, 1 vajíčko, štipka soli, citrónová kôra, 500g pol. múky, 20g kvasníc, 250g tvarohu, 1 vajíčko, 1 van. cukor, 2 pol. lyžice pr. cukru, hrozienka, maslo na potretie POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme v DP. Po vykysnutí nakrájame na štvorce a plníme tvarohovou plnkou. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom. Necháme podkysnúť ešte 15-20 min. Pečieme pri teplote 180 stupňou asi 20-25 min. Po vychladnutí posyme práš. cukrom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 111 návštěvníkov) KOMENTÁRE (62) posledné: 7.11.2015, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fašiangové šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept od Nikolety H (Hegniki) ID 15868 - musím všetkým odporučiť, je úžasný. Foto na išpiráciu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.3.2009, 9:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KapustníkPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hl. alebo polhrub. múky, 1 dcl oleja, 2 čaj. lyžičky soli, 2 čaj. lyžičky rasce, 3 dcl mlieka, 25 g droždia, 1 čaj. lyžička cukru, 2 hrste kyslej kapusty, 3 strúčiky cesnaku, POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si z mlieka, cukru a droždia kvások, ktorý necháme vykysnúť asi 15 min..Múku preosejeme, pridáme soľ, rascu, olej a vykysnutý kvások. Zamiesime a pred koncom miesenia pridáme kyslú kapustu, ktorú si trochu ohrejeme v MR. Necháme kysnúť asi 1 hod..Po vykysnutí preložíme na naolejovaný plech a necháme opäť podkysnúť asi 20 min..Posolíme, posypeme rascou a dáme piecť pri teplote 190 stupňov na 20 minút. Po 20 minútach po vyberieme a potrieme rozpučeným cesnakom, ktorý si rozmiešame s trochou oleja a soli. Dáme opäť do rúry ešte na 10 minút, aby nám cesnak pekne sčervenel. Vytiahneme, necháme vychladnúť a môžme podávať. Dobrú chuť. Recept preložený z Múčniky-poháre. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.3.2009, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SendvičPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžička soli, 1 čaj. lyžička cukru, 40 g oleja, 500 g pol. múky, 30 g solamylu, 1/4 droždia POSTUP PRÍPRAVY Dať do pekárne, program Sendvič. VYNIKAJÚCI !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2011, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rožky z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžička soli, 1 čaj. lyžička cukru, 40 g oleja, 30 g Solamylu, 500 g pol. múky, 1/4 droždia POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dáme do DP a zvolíme program CESTO. Potom si vykysnuté cesto prenesieme na prac. dosku a vytvoríme 12 bochníčkov. Vygúľame do tvaru oválu a zavinieme do rožka. Uložíme na plech prikrytý papierom na pečenie a necháme kystnúť ešte 15-20 min. Pred pečením a po potrieme vodou. Pečieme pri teplote 200 stupňou Celzia asi 15 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 5.1.2010, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |