končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnno špaldový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky T65O, 100g celozrnnej múky, 100g špaldovej múky, polovica kocky droždia, 470ml vlažného mlieka, 1ČL cukru, 1a1/2 ČL soli, 1a1/2 ČL korenia na chlieb (z DM drogerie), semienka podľa chuti ( u nás slnečniové, sezamové, mak) POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme v pekárničke, necháme podkysnúť, potom vytvarujeme bochník a premiestnime do pekáča a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 170° asi 40min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.3.2011, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastické kysnuté cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru, 1hrnček=250ml POSTUP PRÍPRAVY Inšpiráciu na toto cestíčko som našla u Anetky a jej škoricových osích hniezd ( http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/02/nasla-som-novy-zmysel-zivota-su-to.html - odporúčam, sú skvelé ) a dnes sme mali z tohto cesta pizzové slimáky. Z tohto množstva mi vyšli 2 plechy slimákov. Fakt super cestíčko, super sa s ním pracuje, aj výborne chutí. ak chcete robiť na sladko, pridajte ešte cukor, ak na slano, ešte môže pridať trošku soli. Postup ako zvyčajne, po pekárničky najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobiť jamku, dať cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 6.1.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pizza, cesto z DPPOTREBNÉ PRÍSADY cesto:600g hladkej múky t650, 350ml vlažnej vody, 3PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1/2 kocky droždia, 1a1/2ČL soli, 1ČL bazalky POSTUP PRÍPRAVY Toto, je skôr na inšpiráciu, veď receptov na cesto je hádam milión.... Ale cesto je fajné a dobre sa s ním robilo, krásne sa da vyvaľkať na tenúčko, mne vyšlo 6 okrúhlych pízz s priemerom asi 26cm... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.8.2016, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grahamový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 350g hladkej múky t650, 200g grahamovej múky, 50g celozrnnej múky, 300ml vlažnej vody, 100ml vlažného mlieka, 4PL oleja, 2 ČL soli, 1ČL cukru, 1PL octu, 1 ČL mletej rasce, 1/2 kocky čerstvého droždia, semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Dnes som pre zmenu vyskúšala grahamový chlebík, a veru, aj tento je fajnový. Čiže do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom sypké, korenie a droždie, zapneme a čakáme.... dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.1.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično ražno celozrný chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 350g hladkej múky, 150g ražnej múky, 100g celozrnnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 100ml vlažného mlieka, 300ml vlažnej vody, 1 kopcovitá PL octu, 2 kopcovité ČL masla, 2 ČL soli, 1 a 1/2 ČL mletej rasce, 1 ČL medu, 1/2 kocky čerstvého droždia, semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom sypké, droždie, koreniny, zapneme a čakáme na fajný chlebík. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chutný zdravý chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 420ml vlažnej vody, 1 ČL mletej rasce, 2 vrchovaté ČL soli, 1 vrchovatá ČL cukru, 1 vrchovatá PL octu, 2 vrchovaté PL oleja (naj je olivový), 440g hladkej múky(ja som dala špeciál), 160g celozrnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 1/2 kocky čerstvého droždia alebo 2 ČL sušeného droždia a semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je skôr možno na inšpiráciu, veď možno ho aj poznáte. Pre mňa je to môj druhý chlieb v živote a je fakt dobrý, krásny nadýchaný, jemný ako pavučinka... tak ho tu dávam... ak by ste sa chceli náhodou inšpirovať... :-) Kto má pekáreň, tak isto vie postup, najprv dať tekuté prísady, potom sypké a dať piecť. Ja som dala čerstvé droždie, tak sa mi zdá, že je lepšie... uvidíme neskôr, keď vyskúšam viac receptov či je to fakt tak.. no a piekla som na rýchlom programe. Dobrú chuť ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (57) posledné: 9.4.2010, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |