. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

jana j. (Janushinka) ID 30839
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.12.2007
Naposledy: 23.6.2020 22:02
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 145
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnno špaldový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky T65O, 100g celozrnnej múky, 100g špaldovej múky, polovica kocky droždia, 470ml vlažného mlieka, 1ČL cukru, 1a1/2 ČL soli, 1a1/2 ČL korenia na chlieb (z DM drogerie), semienka podľa chuti ( u nás slnečniové, sezamové, mak)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto vypracujeme v pekárničke, necháme podkysnúť, potom vytvarujeme bochník a premiestnime do pekáča a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 170° asi 40min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.3.2011, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastické kysnuté cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, kocka droždia, 1ČL soli, 1ČL cukru, 1hrnček=250ml

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiráciu na toto cestíčko som našla u Anetky a jej škoricových osích hniezd ( http://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/02/nasla-som-novy-zmysel-zivota-su-to.html - odporúčam, sú skvelé ) a dnes sme mali z tohto cesta pizzové slimáky. Z tohto množstva mi vyšli 2 plechy slimákov.
Fakt super cestíčko, super sa s ním pracuje, aj výborne chutí. ak chcete robiť na sladko, pridajte ešte cukor, ak na slano, ešte môže pridať trošku soli.
Postup ako zvyčajne, po pekárničky najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobiť jamku, dať cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (47) posledné: 6.1.2016, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pizza, cesto z DP



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:600g hladkej múky t650, 350ml vlažnej vody, 3PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1/2 kocky droždia, 1a1/2ČL soli, 1ČL bazalky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto, je skôr na inšpiráciu, veď receptov na cesto je hádam milión.... Ale cesto je fajné a dobre sa s ním robilo, krásne sa da vyvaľkať na tenúčko, mne vyšlo 6 okrúhlych pízz s priemerom asi 26cm...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.8.2016, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Grahamový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

350g hladkej múky t650, 200g grahamovej múky, 50g celozrnnej múky, 300ml vlažnej vody, 100ml vlažného mlieka, 4PL oleja, 2 ČL soli, 1ČL cukru, 1PL octu, 1 ČL mletej rasce, 1/2 kocky čerstvého droždia, semienka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som pre zmenu vyskúšala grahamový chlebík, a veru, aj tento je fajnový. Čiže do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom sypké, korenie a droždie, zapneme a čakáme.... dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.1.2010, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pšenično ražno celozrný chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

350g hladkej múky, 150g ražnej múky, 100g celozrnnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 100ml vlažného mlieka, 300ml vlažnej vody, 1 kopcovitá PL octu, 2 kopcovité ČL masla, 2 ČL soli, 1 a 1/2 ČL mletej rasce, 1 ČL medu, 1/2 kocky čerstvého droždia, semienka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme najprv tekuté prísady, potom sypké, droždie, koreniny, zapneme a čakáme na fajný chlebík. Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chutný zdravý chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

420ml vlažnej vody, 1 ČL mletej rasce, 2 vrchovaté ČL soli, 1 vrchovatá ČL cukru, 1 vrchovatá PL octu, 2 vrchovaté PL oleja (naj je olivový), 440g hladkej múky(ja som dala špeciál), 160g celozrnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 1/2 kocky čerstvého droždia alebo 2 ČL sušeného droždia a semienka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je skôr možno na inšpiráciu, veď možno ho aj poznáte. Pre mňa je to môj druhý chlieb v živote a je fakt dobrý, krásny nadýchaný, jemný ako pavučinka... tak ho tu dávam... ak by ste sa chceli náhodou inšpirovať... :-)
Kto má pekáreň, tak isto vie postup, najprv dať tekuté prísady, potom sypké a dať piecť. Ja som dala čerstvé droždie, tak sa mi zdá, že je lepšie... uvidíme neskôr, keď vyskúšam viac receptov či je to fakt tak.. no a piekla som na rýchlom programe.
Dobrú chuť ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (57) posledné: 9.4.2010, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu