končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v zázvorovej marinádePOTREBNÉ PRÍSADY * kuracie prsia * čerstvý koriander * sójová omáčka * olivový olej * sezamový olej * citrónová / limetková šťava * zázvorovo-cesnaková pasta * soľ * čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V mise rozmiešame 1 dcl sójovej omáčky, 6 lyžíc olivového oleja, 3 lyžice sezamového oleja, 3 lyžice citrónovej, príp. limetkovej šťavy, zázvorovo-cesnakovú pastu (príp. zázvor + cesnak - viď vyššie) a dobrú hrsť nasekaných lístkov čerstvého koriandru. Zmes premiešame a namočíme do nej jemne naklepané kuracie prsia (tupá hrana noža poslúži výborne). Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Grilovaciu panvicu rozohrejeme a jemne postriekame olejom. Kuracie kúsky vyberieme z marinády, uložíme na panvicu, jemne osolíme a nejemne okoreníme a ugrilujeme do zlatohneda. Ešte lepšie by to bolo na otvorenom záhradnom grile - BBQ sezóna je však ešte ďaleko, tak sa teda uspokojíme so sporákom. Keď sa na mäsku vytvoria mriežky, môžeme servírovať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.3.2009, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Žabie stehienka na cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY žabie stehienka * 3 strúčiky cesnaku * petržlenová vňať * soľ * čierne korenie * maslo * olivový olej * múka * mlieko * biele víno POSTUP PRÍPRAVY (uvedomujem si, že žaba má od hydiny na výzor ďaleko, ale keďže je jej chuťou a konzistenciou mäsa najbližšie, tak som to capol tuto... na plazy a obojživelníky kategória neexistuje :-) Žabie stehienka necháme najprv rozmraziť v miske s mliekom. Po rozmrazení ich opláchneme studenou vodou, poriadne osušíme kuchynskými utierkami a zľahka poprášime múkou. V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja 2 lyžice masla. Pridáme omúčené stehienka, osolíme ich a okoreníme a dobre ich osmažíme z oboch strán. Keď začnú chytať zlatistú farbu, pridáme rozdrvené strúčiky cesnaku a nasekanú pertžlenovú vňať a spolu posmažíme ešte asi 3 minúty. Stehienka na záver pokvapkáme 1-2 lyžicami bieleho vína (prípadne citrónovej šťavy), ešte raz premiešame a môžeme servírovať. Výborne sa k nim hodí čerstvá chrumkavá bageta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (62) posledné: 11.12.2009, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie s banánomPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso * 3 banány na varenie (príp. zelenšie banány) * 2-3 cibule * 1-2 mrkvy * 1 zelená paprika * 3-4 paradajky * bobkový list * slepačí bujón * petržlenová vňať * soľ * čierne korenie * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji speníme pokrájanú cibuľu a na kocky nakrájané ošúpané paradajky. Po pár minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie mäsko (použil som prsia, ale môžete rozobrať celé kurča, každá časť sa hodí). Po cca 5 minútach pridáme bobkový list, nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú mrkvu a zelenú papriku, zalejeme 2 dcl vody, pridáme soľ a mleté čierne korenie, premiešame a varíme asi 10 minút. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Banány (príp. plátano) očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a osmažíme na oleji asi 3-4 minúty. Banány vyberieme z oleja a pridáme do hrnca s variacou sa kuracinkou. Pridáme kocku slepačieho bujónu, premiešame a na miernom ohni varíme prikryté asi 10 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2009, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia so smaženými hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY morčacie prsia, huby, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, mletá červená paprika, balzamikový ocot, soľ, čierne korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme a nakrájame na hrubšie pásiky. Z 3 lyžíc oleja, 3 lyžíc octu a 3 lyžíc červenej papriky vyrobíme marinádu. Pásiky morčacích pŕs ponoríme do marinády a misu odložíme do chladničky na 60 minút. V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájané očistené huby. Môžete použiť akékoľvek dostupné huby, najlepšie sú však hríby, prípadne hlivy s pevným hlúbikom. Huby chvíľu posmažíme. Pridáme marinádu z mäsa, nasekanú petržlenovú vňať, rozdrvený strúčik cesnaku a smažíme, dokiaľ huby nezmäknú a nedostanú krásnu zlatohnedú farbu. Nezabudnite pridať štipku soli, prípadne korenia, podľa vlastnej chute. V druhej panvici osmažíme marinované mäsko. Jemne osolíme, okoreníme. Keď chytí tú správnu zlatú farbu, dochutíme a servírujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.2.2009, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté s póromPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, pór, strúčik cesnaku, slepačí bujón, smotana na varenie, maslo, med, sójová omáčku, škrobová múku, zázvor, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšej mise rozmiešame 3 lyžice sójovej omáčky a 1 lyžicu škrobovej múky. Pridáme lyžicu medu, rozdrvený cesnak a 1/2 lyžičky zázvorového prášku (prípadne čerstvo nastrúhaného zázvoru). Dobre premiešame, pridáme na pásiky nakrájané kuracie mäso a necháme marinovať aspoň 30 minút. Zelenú časť póru umyjeme a nakrájame na 5 cm kúsky. Ak je pór veľmi hrubý, rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu. Pór osmažíme na kúsku masla asi 5 minút. Pridáme 1 dcl smotany, nastrúhaný muškátový oriešok, osolíme, okoreníme a necháme dusiť, pokiaľ pór nebude mäkký. V druhej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a lyžicu masla. Pridáme marinované pásiky mäsa a na miernom plameni ich osmažíme do zlatohneda. Osmažené mäso vyberieme z panvice. Do panvice nalejeme 1 dcl vody, pridáme 1/2 kocky slepačieho bujónu, zvyšnú marinádu a pórovo-smotanovú zmes a krátko povaríme, dokiaľ sa všetky ingrediencie spoja a premiešajú chute. Pridáme osmažené kuracie rezance a dusíme ďalších 10 minút. Občas premiešame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2009, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Ananásovo-banánove curryPOTREBNÉ PRÍSADY ananás, banány, bobkový list, bujón, cesnak, cibuľa, curry korenie, kuracie mäso, olivový olej, paprika, soľ, čierne korenie, (chilli) POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca s rozohriatym olivovým olejom vložíme na pásiky nakrájané kuracie mäso, osolíme, okoreníme a krátko osmažíme. Po asi 5 minútach mäso z hrnca vyberieme na tanier a odložíme nabok. Teraz do hrnca vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a rozdrvený cesnak. Po cca 3 minútach, keď cibuľa a paprika dostatočne zmäknú, pridáme lyžicu curry korenia a dobre pomiešame. Smažíme ďalšiu minútu-dve. Prilejeme 1/2 litra vody a vhodíme kocku bujónu a bobkový list. Krátko povaríme a po chvíli pridáme osmažené kuracie pásiky a na asi 2 cm kúsky pokrájané ošúpané banány. Dobre premiešame a necháme dusiť asi 5 minút. Hrniec nezakrývajte, nechajte odpariť prebytočnú vodu. Ak to chcete mať trochu pikantnejšie, môžete pridať štipku mletého chilli. Nakoniec pridáme na kúsky pokrájaný ananás, premiešame a dusíme ešte 4-5 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 31.10.2009, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |