končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jednoduchá rýchla čínaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kuracie prsia, 2 vajíčka, solamyl, sojová omáčka, korenie na jemnú čínu, sáčok so zeleninou z instantnej čínskej polievky Vifon - kuracia (nemusí byť, ale dodá super chuť), chilli červený olej (ten tiež nie nutný ale tiež robí chuť), obyčajný olej, konzerva šampiňónov, 2 mrkvy, 1/2 mladého kalerábu, kúsok zeleru veľký asi ako pol mrkvy, mladá cibuľka (môže byť pór ale ten my nemáme radi) POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na prúžky, dáme do nádoby, pridáme vajíčka, solamyl, korenie na čínu podľa chuti, prisypeme 1/2 sáčku zeleniny z čínskej polievky, pokvapkáme sojovkou a chilli olejom. Dobre premiešame a necháme postáť. Zatiaľ si zeleninu nakrájame na tenké prúžky cca 3 cm dlhé, cibuľku/pór na kolieska. Na panvici poriadne rozohrejeme olej a pridáme mäso aj s marinádou, sprudka opekáme do červena a oddeľujeme jednotlivé kúsky od seba. opečené maso vyberieme a udržujeme v teple (hrniec s pokrievkou). Pridáme do panvice ešte trochu oleja, rozohrejeme ho a vložíme zeleninu (bez cibuľky a šampiňónov) a opražíme cca 3 minúty pričom zeleninu premiešavame (nemá byť uvarená skor chrumkavá), posypeme korením na čínu a zeleninou v sáčku (všetko podľa chuti), pokvapkáme sojovkou a chilli olejom, nakoniec pridáme cibuľku a šampiňóny a ešte krátko opražíme, podlejeme vodou (cca 1/2 šálky prevarenej horúcej) a pridáme vo vode rozmočený solamyl (cca 1 ČL) a krátko povaríme. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečené kura pre začiatočníkov.POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 ks kuracie prsia bez kosti, 1-2 ks kuracie stehná, olej, grilovacie korenie Kotányi (môžete dať aj iné napr. Provensálske), sójová omáčka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia rozdelíme na 3 časti a jemne vyklepeme, stehná rozdelíme v kĺbe. Na spodok malej okrúhlej misy z jenského skla nalejeme trochu oleja, posypeme grilovacím korením, soľou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Kuracie prsia a stehná postupne poriadne namáčame v tejto zmesi a ukladáme tak aby spodok tvorili kuracie prsia a na vrchu boli stehná s kožou. Stehná ešte jemne posypeme grilovacím korením a osolíme. Podlejeme 1 dcl vody, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 220-230 stupňov. Zapneme minútky na 45 minút a ideme preč, kurča si nevšímame. Po zazvonení vyberieme a kúsky len polejeme šťavou (nepodlievame vodou!). Znovu priklopíme a šupneme do rúry na ďalších 20 minút (kto chce môže si ho pripiecť odokryté). Dlho som hľadala spôsob ako sa dopracovať k dobrému kuriatku bez námahy a takto pripravené mäsko je naozaj mäkké, šťavnaté, jemné, výborne chutí a bez veľkej námahy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 7.11.2011, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |