končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie pečienky po gazdovskyPOTREBNÉ PRÍSADY oravská slanina, 3-4 cibule, 500g kuracích pečienok, 1 ČL vegety, 1 ČL sl. mletej papriky, majoránku, POSTUP PRÍPRAVY slaninu nakrájanú na plátky (nie hrubé) poukladáme na dno hlbšej vačšej panvice, a z oboch str. poopekáme. Potom na to poukladáme cibuľu nakrájanú na širšie pásiky, na to dáme umyté pečienky, buď vcelku alebo menšie kúsky a dusíme pod pokrievkou cca 15-20 minút. Potom pridáme vegetu, papriku a zamiešame, dusíme ešte asi 10 min. nakoniec posypeme majoránkou.ale už nevaríme. poprípade ešte soľ. Príloha môže byť ryža, zemiaková kaša,alebo chlieb. Chutí za tepla ale aj na studeno. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Stratené kura podľa mojej maminyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 rožkov, 200ml mlieka alebo bujónu, 250-300g kuracích pečení (v pohode aj 500g), 2-3 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 4-5 vajec, soľ, korenie, majorán, petržlenovú vňať čerstvú, olej, strúhanka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Rožky nakrájame na kolieska a potom ešte kolieska napoly, polejeme teplým mliekom alebo bujónom, podľa potreby pridáme ešte mlieko. Rozmačkáme na kašu tak, aby zostali ešte aj kúsočky celého rožka. Na panvicu dáme trošku oleja a speníme cibuľu s cesnakom. Pridáme k tomu pokrájané pečienky a chvíľu restujeme. Túto pečienkovú zmes pridáme k rožkom spolu s ostatnými ingredienciami a dobre premiešame. Do maslom vytretého pekáčika alebo zapekacej misy a vysypanom strúhankou dáme piecť cca na 30-40min pri 200°C Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré + nejaký kompótik alebo kapustový šalátik a obed je hotový... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2012, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURACIA BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia-okolo1kg, soľ+korenie, vegeta, 5 vajec, strúhaný syr 20dkg, salám- asi 5 cm hrubé koliesko priemeru 5 cm, 1 špekačka, pažítka, petržlenová vňať, zopár tenkých plátkov slaniny, 1/2 klobásy, papier na pečenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Dno bábovkovej formy vystelieme papierom na peč. \r\nKuracie prsia, ak sú hrubé prekrojíme, posolíme a okoreníme, POZOR neklepeme ako ryzky! trošičku potrieme olejom. Poukladáme ich do formy. Do vzniknutej priehlbiny dáme pokrájaný salám a špekačku na pásiky, klobásu na tenké kolieska, slaninu, na to vylejeme rozmiešané vajíčka s nahrubšie postrúhaným syrom, petrž. vňaťou, pažítkou a troškou vegety. Zo zbytkov urobíme ďalšiu vrstvu, (teda ak nejaké ostali). Pečieme asi tak 3/4 hodinku pri 220°C, s tým, že ak treba vrch zakryjeme alobalom.\r\nPodávame s opekanými zemiakmi, ryžou...a kapustovým šalátikom s mrkvou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |