končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia plnené kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs soľ mleté čierne korenie olej plnka: 750 g červenej kapusty 150 g údeného syra 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie olej žĺtok POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia jemne nakrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Chvíľu necháme odstáť. 2. Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú kapustu, ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty pridáme nahrubo nastrúhaný údený syr, žĺtok a premiešame. 3. Kapustovú plnku natrieme na rezne a zvinieme do rolády. Spojíme grilovacími ihlami a zo všetkých strán prudko opečieme na oleji. 4. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a dáme do rúry zapiecť. Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch C. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.5.2016, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zemiaková roláda - zo židovskej kuchynePOTREBNÉ PRÍSADY 3/4 kg zemiakov 1 1/2 - 2 hrnčeky hrubej múky 1/2 hrnčeka krupice 2 lyžice zemiakového škrobu 1 vajce asi 1 lyžička soli plnka: 400 g hydinovej údeniny POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, necháme vychladnúť a potom nastrúhame. 2. Všetky suroviny na cesto zmiešame a dôkladne vypracujeme. Pevné cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm polovicu posypeme mletou údeninou. Cesto pevne zrolujeme a na oboch koncoch stlačíme. 3. Roládu zabalíme do mokrej utierky a opatrne ju preložíme do hrnca s vriacou vodou (vody musí byť toľko, aby bola roláda do polovice ponorená). Hrniec prikryjeme a roládu pomaly varíme asi 25 minút. Potom ju obrátime a varíme ešte 20 minút. 4. Uvarenú roládu vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom ju vybalíme z utierky a pokrájame. Podávame s dusenou kvasenou kapustou. Obmena: Roláda je chutná aj na druhý deň opečená na oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.9.2009, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |