. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pikantné medové kura



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 - 2 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou, mleté čierne korenie ++++ Marináda: 500 g jemne zohriateho medu, 180 ml sójovej omáčky, 3 PL oleja, 6 PL kečupu, 2 veľké prelisované strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso (u mňa 4 štvrťky a 5 stehien) bohato posypeme čiernym korením. Na hlbokom plechu vystlanom pečiacim papierom (ja som dala radšej 2 ks papiera) ich polejeme marinádou a necháme postáť asi polhodinu (občas kura polejeme).
2. Pečieme pri 190°C cca 65 minút (za tú dobu ich asi 3-4x znova marinádou v plechu popolievame po celom povrchu)
3. Marináda: Všetky suroviny zmiešame a ručne vyšľaháme metličkou na jednotnú masu.
A na záver taký malý tip - pri servírovaní k nemu pridajte vždy za 1 hrubší plátok citróna, ktorým si ho na tanieri pokvapkajte, chutí to výborne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2016, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné smotanové kuracie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs bez kosti a kože, 1 kyslá smotana, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 veľké strúčiky cesnaku, 4 vajcia + soľ, ml. č. korenie, hladká múka a strúhanka, olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a jemne naklepeme (ak je jeden plát príliš veľký, tak ho po dĺžke prerežieme a až potom naklepeme). Každý plát osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom (plátky ukladáme na seba, aby sa chuť cesnaku lepšie rozložila).

Potom si do misy dáme rozhabarkované vajcia, kyslú smotanu, strúhaný syr a všetko dobre premiešame.

Následne si každý plát obalíme najskôr v hladkej múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Postupne ich vyprážame na horúcom oleji. Podávame s prílohou - ryža, zemiakové pyré, zeleninová obloha


tip: zvyšnú smotanovú zmes po obaľovaní rezňov zahustíme trochou hladkej múky a vlejeme ju celú do horúceho oleja a pár sekúnd tiež vysmážame - vzniknutý obláčik pokrájame, a taktiež môžme podávať ako prílohu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 3.4.2011, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura á la stroganov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, 2 stredne veľké cibule, 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, 3 PL horčice, 6 PL kečupu, 5 stredne veľkých zaváraných uhoriek, 2 PL hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie 30%-tnej, soľ a ml.č.korenie podľa chuti, 2 PL worchestrovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 veľká konzerva odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PRÍPRAVY

V hlbšom hrnci si na oleji opražíme nahrubo nakrájané cibule do sklovita. Pridáme na 1 cm hrubé slížiky pokrájané kura a dusíme takmer do mäkka za občasného premiešania, príp. podliatia vodou (cca 40 min). Potom pridáme horčicu, kečup, najemno nasekané uhorky a dusíme do mäkka (ešte asi 15-20 min). Nakoniec poprášime múkou, zamiešame a všetko zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a ml.č.korením, oboma omáčkami a nakoniec pridáme kukuricu. Podávame s krátkymi cestovinami (fussilli, farfalle), s ryžou alebo so zemiakmi.

Add.: Kto nechce, nemusí dávať kukuricu - tá je tam len pre zahustenie a pridanie chrumkavosti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 23.1.2015, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu