končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné medové kuraPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 - 2 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou, mleté čierne korenie ++++ Marináda: 500 g jemne zohriateho medu, 180 ml sójovej omáčky, 3 PL oleja, 6 PL kečupu, 2 veľké prelisované strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso (u mňa 4 štvrťky a 5 stehien) bohato posypeme čiernym korením. Na hlbokom plechu vystlanom pečiacim papierom (ja som dala radšej 2 ks papiera) ich polejeme marinádou a necháme postáť asi polhodinu (občas kura polejeme). 2. Pečieme pri 190°C cca 65 minút (za tú dobu ich asi 3-4x znova marinádou v plechu popolievame po celom povrchu) 3. Marináda: Všetky suroviny zmiešame a ručne vyšľaháme metličkou na jednotnú masu. A na záver taký malý tip - pri servírovaní k nemu pridajte vždy za 1 hrubší plátok citróna, ktorým si ho na tanieri pokvapkajte, chutí to výborne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2016, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Lahodné smotanové kuracie reznePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kuracích pŕs bez kosti a kože, 1 kyslá smotana, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 veľké strúčiky cesnaku, 4 vajcia + soľ, ml. č. korenie, hladká múka a strúhanka, olej na vysmážanie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäso umyjeme, osušíme a jemne naklepeme (ak je jeden plát príliš veľký, tak ho po dĺžke prerežieme a až potom naklepeme). Každý plát osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom (plátky ukladáme na seba, aby sa chuť cesnaku lepšie rozložila). Potom si do misy dáme rozhabarkované vajcia, kyslú smotanu, strúhaný syr a všetko dobre premiešame. Následne si každý plát obalíme najskôr v hladkej múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Postupne ich vyprážame na horúcom oleji. Podávame s prílohou - ryža, zemiakové pyré, zeleninová obloha tip: zvyšnú smotanovú zmes po obaľovaní rezňov zahustíme trochou hladkej múky a vlejeme ju celú do horúceho oleja a pár sekúnd tiež vysmážame - vzniknutý obláčik pokrájame, a taktiež môžme podávať ako prílohu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 3.4.2011, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura á la stroganovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, 2 stredne veľké cibule, 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, 3 PL horčice, 6 PL kečupu, 5 stredne veľkých zaváraných uhoriek, 2 PL hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie 30%-tnej, soľ a ml.č.korenie podľa chuti, 2 PL worchestrovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 veľká konzerva odkvapkanej sterilizovanej kukurice POSTUP PRÍPRAVY V hlbšom hrnci si na oleji opražíme nahrubo nakrájané cibule do sklovita. Pridáme na 1 cm hrubé slížiky pokrájané kura a dusíme takmer do mäkka za občasného premiešania, príp. podliatia vodou (cca 40 min). Potom pridáme horčicu, kečup, najemno nasekané uhorky a dusíme do mäkka (ešte asi 15-20 min). Nakoniec poprášime múkou, zamiešame a všetko zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a ml.č.korením, oboma omáčkami a nakoniec pridáme kukuricu. Podávame s krátkymi cestovinami (fussilli, farfalle), s ryžou alebo so zemiakmi. Add.: Kto nechce, nemusí dávať kukuricu - tá je tam len pre zahustenie a pridanie chrumkavosti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 23.1.2015, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |