. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Zuzana M. (Zush) ID 145478
.
Oblasť: BELGICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.3.2010
Naposledy: 7.7.2020 10:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie s tekvicou a hnedými šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby : 500 g kuracích pŕs, alebo kuracieho mäsa na kocky, 1 PL čerstvého, alebo ½ čl sušeného tymiánu, 2 PL olivového oleja, rozdeliť, 3 PL múky (alebo bezlpekovej), rozdeliť; 250 g hnedých šampiňónov, na plátky, alebo štvrtinky, 300 g maslovej tekvice, na kocky, 1 menšia cibuľa, najemno, 3 strúčiky cesnaku, pretlačiť, 3 PL masla, rozdeliť, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 PL nasekanej petržlen.vňate, 1 Pl čerstvej, najemno nasekanej šalvie (alebo 1 čl sušenej), soľ & korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäsko posyp v miske soľou, korením a tymiánom. Vlož ho do sáčku, pokvapkaj 1 PL oleja a dôkladne pretrep. Potom pridaj do sáčku ešte 2 PL múky a znova dôkladne pretrep. Mäsko zo sáčky vyber, očisť od prebytočnej múky a odlož nabok.

V panvici roztop 1 PL masla. Pridaj kuracie a nechaj ho bez miešania 2 minútky opražiť, až bude zlatohnedé.
Opraž ho takto z každej strany, potom z panvice vyber a drž v teple.

Do tej istej panvice pridaj 1 PL olivového oleja. Pridaj šampiňóny, cibuľu a cesnak, ochuť soľou a korením a premiešaj, až je všetko potiahnuté olejom. Potom pridaj najemno nasekanú šalviu. Opraž to spolu asi 1-2 minútky, a miešaj až huby trocha stmavnú. Teraz ich z panvice vyber a na chvíľu odlož.

Do tej istej panvice pridaj lyžicu masla. Pridaj tekvicu a opraž 2-3 minútky. Pridaj kuracie mäsko a nechaj spolu 1-2 minútky podusiť, pričom dávaj pozor, aby sa tekvica nepripálila. Zalej kokosovým mliekom a priveď do varu. Mäsko nemusí byť úplne zaliate, stačí len do polovice. Prikry a priveď na strednom plameni do varu a nechaj 3 minútky spolu podusiť, alebo až je tekvica mäkká.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cesnakovo-maslové kuracie lupienky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 OSOBY: 650 g kuracích pŕs, na rezance, 650 g mini zemiačkov, alebo väčšie na štvrtinky, 1 PL olivového oleja, 3 PL masla, oddelene, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 1 čl čerstvého, nasekaného tymiánu, 1 čl čerstvého, nasekaného rozmarínu, 1 čl čerstvého, nasekaného oregána, soľ a čerstvo mleté korenie MARINÁDA: 1/4 šálky sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 1 PL pikantnej horčice, čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Osobne som dala čerstvý iba rozmarín, zvyšné korenie bolo sušené.
Vo veľkej miske skombinuj kuracie rezance so sójovou omáčkou, olivovým olejom, korením a horčicou. Nechaj marinovať.

Zemiaky predvar vo vriacej, osolenej vode, počas 8 minút. To urýchli čas opekania v panvici a zaistí peknú, zlatú kôrku na zemiakoch. Zemiaky potom sceď, nechaj odtiecť a troška presušiť.

Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote, premiešaj 1 PL olivového oleja a 1 PL masla. Keď sa maslo rozpustí, pridaj presušené zemiaky. Opraž ich asi 4 minúty, premiešaj a opekaj ďalších 4-5 minút, kým sú zemiaky zlaté a ľahko sa dajú prepichnúť vidličkou. Prelož ich z panvice a drž v teple.

Použi tú istú panvicu, a na strednom ohni do nej pridaj zostávajúce 2 PL masla, cesnak a čerstvé bylinky (ja som dala sušené). Kuracie rezance polukladaj v jednej vrstve na panvicu, pričom zvyšnú marinádu odlož neskôr. Opeč mäsko z každej strany počas 1 minúty, kým sa pekne sfarbí - uprav čas opekania podľa toho, ako chceš mať kurča pripravené.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná s pipkami



POTREBNÉ PRÍSADY

6 kuracích stehien, kakaový tuk na pečenie Mycryo, alebo obyčajný tuk na pečenie, 200 ml kuracieho bujónu, soľ a korenie, 1 kg mini zemiačkov - pipiek

POSTUP PRÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO WEBE.


Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme a obalíme v Mycryu. Ak nemáš Mycryo,opeč ich obvyklým spôsobom. Rozpálime suchú panvicu a stehná na nej dozlatista opečieme z oboch strán.

Opečené stehná preložíme do pekáča, podlejeme kuracím vývarom (alebo aj polievkou) a dáme piecť na 40 minút pri 200°C.

Kým sa stehná pečú, pripravíme si zemiaky aj omáčku (recept na úpravu pipiek a omáčku nájdeš tuto: http://povvi.com/kippenbillen-met-krieltjes/).

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.1.2013, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu