končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča a la zajacPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, biele víno, horčica, slanina, soľ, provensálske bylinky POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je oficiálne na králika, ale mne tak chutil, že som ho začala pripravovať aj s kuriatkom. Je to rýchle a výborné jedlo :) Takže kuracie stehná si osolíme, potrieme horčicou a naukladáme do pekáča. Asi 1-2dcl bieleho vína zmiešame s 1 lyžičkou horčice, troškou provensálskych byliniek a osolíme. Kuriatko podlejeme, ešte to celé posypeme provensálskymi bylinkami a na každé stehno dáme plátok slaninky. Prikryjeme a na 200°C dáme piecť do rúry. Ako príloha sa najviac hodia uvarené maslové zemiaky. Fotka je fotená až na druhý deň, tak to už nie je také pekné :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2013, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Provensálske kurčaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, paradajkový pretlak, biele víno, bazalka, soľ, olej, cesnak, čierne korenie, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná opražíme prudko na panvici. Osolíme, okoreníme a naukladáme do pekáča. Do výpeku prilejeme pohár bieleho vína, prípadne trošku vody, malý paradajkový pretlak, pridáme 2 strúčiky cesnaku a 1 čl bazalky. Omáčkou podlejeme kurča, môžeme ho ešte posypať troškou bazalky a dáme piect do rúry. Pred dopečením otvoríme pekáč, aby nám kuriatko schrumkavelo :) Podávame s opekanými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2013, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s červenou kapustou po čínskyPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, 1 väčšia hlávka červenej kapusty, 1 veľká konzerva kukurice, soľ, rasca, kari korenie, sójová omáčka, olej, med, ryža POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si nakrájame na rezance a deň vopred dáme do marinády zo sójovej omáčky, soli a kari korenia. Nič sa nedeje ak mäsko v marináde nebude, ale je to chutnejšie. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme 1 polievkovú lyžicu medu a urobíme karamel. Keď je karamel hotový pridáme kuracie prsia a orestujeme, potom osolíme, pridáme trošku rasce, aspoň 1 pl sójovej omáčky a 1čl kari korenia - každý podľa chuti. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a pridáme k mäsku, podlejeme 1dcl vody a necháme dusiť. Keď je kapusta mäkšia prisypeme celú konzervu kukurice. Dusíme, kým je kapusta mäkká. Podávame s ryžou. Jedno z jedál, o ktoré je u nás doma vždy boj...kto zaváha, ne..papá :) Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.3.2013, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |