. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nina G. (shitanshah) ID 70486
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.11.2008
Naposledy: 8.8.2015 23:18
Aktualizácia: 24.5.2013 18:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 53
NÁVODY 5
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové snehové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g kokosu, 150 práškového cukru, 2 žĺtka 1 celé vajce

POSTUP PRÍPRAVY

všetko zmiesiť v jednej mise rukou a vytvarivať guličky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2011, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočný suchár



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky 400 g práškového cukru 2 ks vanilkový cukor 10 bielkov (z 10 vajec bielky) 2-3 hrste orechov - akékoľvek

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, a nakoniec všetky orechy ( čím viac druhov orechov, tým je krajší po nakrájaní, pomiešame už len s vareškou.
Vymastíme a vymúčime dva srnčie chrbáty. Cesto do nich nalejeme len do polovice, lebo cesto pri pečení vyskočí.
Pečieme pri 180 stupňoch. Upečené je to ako koláč, špáratkom skúsime či už je upečený, nie je to ešte tvrdé ako suchár. Necháme odležať zabalené v utierke do druhého dňa na chladnejšom mieste.
Na druhý deň pokrájame na tenké plátky (1-2mm), ja to krájam na krájači, ale dá sa to aj nožom. Poukladáme na plech vedľa seba a dáme už len dosušiť do trúby tak na 70 stupňov, a sledujeme ho, aby nezhnedol, to už je znak toho, že je tam dlho a prihára, ale chutí aj taký
Ja ho tam dám na takých 10 minút, vyberiem a on ešte doschne aj na plechu vonku z trúby. Stačí úplne krátko, lebo krajší taký bledý. A potom je už taký chrumkavý krehký! Dáme do krabice a odložíme na suché miesto. U nás ako sa dá na stôl, tak sa veľmi rýchlo zje. Chrúmeme, chrúmeme a zrazu už nie je.
A ešte taká rada, zo žĺtkov z 10 vajec, čo nám zostali, potom robím žĺtkové orechové tyčinky.

recept mam od zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 - Velmi pekne dakujem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosovo - orechové pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 50g krystaloveho cukru, 250g praskoveho cukru, 1PL hladkej muky alebo mletych orechov, kora z jedneho citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s krystalovym cukrom vyslahat nad parou, nechat mierne vychladnut, pridat a zamiesat uz len varechou praskovy cukor a muku alebo orechy , koru z citronu a nechat piect na peciacom papieri na 200 st. cca 13 min - do ruzova ... :D ... mnamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2009, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu