končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky a lá PeťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special. POSTUP PRÍPRAVY Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty. Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
SNICKERSPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 225gr. Hl. múky 75 gr.kr. cukru 175 gr.masla Krém: 200 g masla 400g sladeného mlieka (salko) 4 PL kr. Cukru 250 gr. slaných orieškov Čokoládová poleva: 125 gr mliečnej čokolády 125 gr várovej čokolády (85%-nej ) POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto urobíme hmotu, ktorú rozvaľkáme na plech (cca 20x25 cm) a pečieme pri 160° asi 40 minút. Necháme vychladnúť. Krém: Do hrnca si dáme všetky prísady okrem orieškov a za stáleho miešania pomaly varíme.Zhruba po 10 min. začne krém hustnúť a karamelizovať. Vtedy pridáme oriešky a ešte horúce nanesieme na cesto,ktoré sme predtým preložili na tácku. Nad parou rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodine môžeme krájať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |