končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čokoládovo-kokosové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g cera, 200g práškový cukor, 200g kokos, 1 vajíčko, 3PL kakao, 1PL rum POSTUP PRÍPRAVY Tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopeného tuku pridáme ostatné ingrediencie -cukor, kokos, vajíčko, kakao a rum- a spracujeme na cesto, z ktorého formujeme guličky. Guličky obaľujeme v kokose a ukladáme do košíčkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.12.2013, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ŠuhajdyPOTREBNÉ PRÍSADY Čokoláda: 1 cera, 1BB puding, 3PL kakao Plnka: 370g kryštálový cukor, 100g pomleté orechy, rum, 1dcl mlieko, 3PL kakao POSTUP PRÍPRAVY Čokoláda: Vo vodnom kúpeli rozpustíme ceru s kakaom a BB pudingom na hladkú polevu Plnka: Cukor zmiešame s pomletými orechami a kakaom, pridáme teplé mlieko a rum a poriadne premiešame. Ak je redšie pridáme ešte trošku orieškov. Do papierových košíčkov dáme najprv trošku čokoládovej polevy, počkáme chvíľočku, kým trošku ztuhne. Potom dáme orieškovú plnku a opäť prelejeme čokoládovou polevou. Zdobíme orieškom, lentilkami, sušeným ananásom, dekoračnými cukríkami.... PS: chutí to ako horká čokoláda s orieškovou náplňou... u nás sú veľmi obľúbené :) Z jednej dávky Vám vyjde asi 80-90ks podľa veľkosti košíčkov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 15.12.2013, 7:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechovo-škoricové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 420g hladká múka, 280g palmarin, 150g práškový cukor, 80g pomletých orechov, 2 ČL škorice, kakao, trochu mlieka na zriedenie cesta POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujeme na cesto, ak je príliš tuhé pridáme trochu mlieka. Necháme v chlade odstáť asi 30 minút. Potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200stupňov. Vychladnuté koláčiky spájame džemom a máčame v roztopenej čokoláde. Ozdobíme kúskom orieška prípadne dekoračnými cukríkami :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 15.12.2013, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 280g hladká múka, 140g palmarin, 70g práškový cukor, 1/2 prášku do pečiva, 2 žĺtka, 1 lyžička sladkej smotany (nemusí byť), na špičku noža sóda bikarbóna POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktoré necháme asi 30 minút odstáť v chladničke. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3-4mm a vykrajujeme hviezdičky prípadne iné tvary. Vrchnú časť koláčika potrieme bielkom a máčame do zmesi pomletých orechov zmiešaných s kryštálovým cukrom a vanilkou. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200 stupňov ( asi 5min). Vychladnuté koláčiky spájame džemom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 15.12.2013, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladká múka, 180g práškový cukor, 1 palmarin, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trošku vanilky POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme makke cesto. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov. Dávame pozor, lebo pečie sa to dosť rýchlo ( asi 5minút, nemám presne odstopované :)\r\nVychladnuté spájame džemom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 19.12.2021, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladká múka, 250g palmarin, 250g kokos, 500g práškový cukor, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujeme a plníme nimi formičky tak do 3/4. Ja formičky nemastím a dokonca ani keď mám nové formičky, doteraz sa mi to vždy pekne vyklopilo. Sušíme pri teplote 50stupňov v klasickej rúre, v plynovej na najslabšom plameni :) Po vybratí z rúry hneď vyklopíme pomocou chňapky alebo utierky :) Obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou, prípadne máčame do čokolády. Prajem sladkú vianočnú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 1:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |